rewo66 04.08.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Netbet dzięki za to że mimo zmeczenia chciało ci się pisać DB, to nic ze czasami na dopingu, ale to nie sport i doping jest całkiem legal Jeszcze raz wielkie dzięki. Edit: Ja też nie wyobrazam sobie prac na budowie bez browara Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez rewo66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 06.08.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 PS.Po co Bog stworzyl Netbeta - niee, nie po to ze mial spore ilosci piwa, ...jasne... Bóg stworzył Netbeta na próbę.... w międzyczasie jak kombinował nad "FACHOWCAMI"... z że ten mu zwiał... na ziemi są i jedni i drudzy... z czego ci drudzy dybia i polują do dzis na tego pierwszego. zaraz potem Bóg z tej samej materii... ale juz nie dolewając piwska ... stworzył MSU... Basha... Kwitko... Kalio... i też mu wszyscy spierdzielili... taki los prototypów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.08.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 ...jasne... Bóg stworzył Netbeta na próbę.... w międzyczasie jak kombinował nad "FACHOWCAMI"... z że ten mu zwiał... na ziemi są i jedni i drudzy... z czego ci drudzy dybia i polują do dzis na tego pierwszego. zaraz potem Bóg z tej samej materii... ale juz nie dolewając piwska ... stworzył MSU... Basha... Kwitko... Kalio... i też mu wszyscy spierdzielili... taki los prototypów;) Moze w tym cos jest, bo jakos tak dziwnie mam rozbiegane oczy jak dezerter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.08.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 ja sie nie zgadzam ! w dalszym ciagu nie doczekalem sie adresu aby wyslac flaszke wiec sie nie zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 07.08.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Zróbmy akcję protestacyjną np. blokada bramy wjazdowej i furtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.08.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Tomaszu, toż do Net-a flaszkę się zawozi, a nie wysyła Zaanonsuj swą wizytę, a adres otrzymasz Poza tym ufam, że Net nie zniknie całkowicie z forum, jeno dziennika zakończył był. W co jakoś też mi trudno uwierzyć Forum jest jak opium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.08.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Forum jest jak opium... Nawet gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.08.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 ah zawozi sie... no widzisz:) a w jaki rejon polski trzeba sie udac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 08.08.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Oj Tomaszu, nieuważnie Pismo Ojca Netbeta studiowałeś - toż rejon już w pierwszym poście określony został przez Matkę Nadię - przeczytaj, albo rozwiąż hasło z krzyżówki: - miasto wojewódzkie na 2 litery, oddalone od ciebie, strzelam, jakieś 250km Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.08.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 jak na 2 litery ?:> poszukalem, wiem i nie kumam (moze bym sobie kawe strzelil zeby sie ocknac?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 08.08.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Walnij kawkę. Chodzi o Uć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.08.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 no tak... 2 litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.08.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 no tak... 2 litery ..tak naprawdęto już nie UĆ... ino wiocha pod nią, a UĆ została tylko punktem orientacyjnym dla FM;) p.s. Tomasz... Ty to masz chyba najdłuższy opis pod kreską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak2 11.08.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 WitamMam nadzieję , że mogę liczyć na Twoje rady Ojcze Netbecie. JA też długo, bo chyba 2 lata załatwiałem formalności związane z budową a w wolnych chwilach czytałem o budowaniu co się da i.....pytałem znajomych, rodzinkę o ekipy, murarzy itp ale trafiłem na jakieś wpisy informatyków, którzy sami zaczęli budować dom. Zapaliło się światełko, coś zaczęło mi po głowie chodzić i....znalazłem dziennik "cedryk bez tajemnic" i już wiedziałem....dom zbuduje sam.... Wystartowałem w kwietniu z ogradzaniem terenu. Niedawno zalogowałem się na forum i zamierzam godnie prowadzić dziennik. Po całym dniu na budowie, na razie nie za bardzo mam do tego zapał, ale się poprawię. Fundamenty zalane, betonity 6 warstwa się muruje...wolno, ale do przodu. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za natchnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalpiotrkow 13.08.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Net Bet jesteś WIELKI.Ty i Twoja żonka dodaliście mi odwagi w budowaniu.Dwa lata temu zn.01.07.2010r. wylałem fundamenty z gruszki.Przygotowałem się na tę okoliczność jak wielki mistrz na walkę pod Grunwaldem.Po czym okazało się że pompa z betonem to takie sprytne urządzenie sterowane na pilota i że nic nie trzeba trzymać.Wszystko samo się wleje. Dalej ściany i dach poszły jak z bicza strzelił.Na koniec października chałupa stała a w niej już zamontowana stolarka.Później zima przyszła ,zimno jak cholera, ale na budowie elektrykę kręciłem.Dwa miesiące z tymi zmrożonymi przewodami się mordowałem.Po elektryce natchnienie mnie wzięło więc całą sanitarkę strzeliłem sobie , też sam-a co.Przyszedł czerwiec 2011 i przyszły tynki, po nich układanie pętli ,bo podłogówka tylko u mnie zaplanowana od początku była, przyszedł sierpień a z nim wylewki. Po wylewkach w kieszeniach się PLN-y skończyły.Trochę niemocy z tego powodu poczułem.Niemoc ta trwała i trwała i trwała... I tak do wiosny.Wiosna przyszła trawa się zazieleniła a i z nią zazieleniło sie w kieszeni. Kupiliśmy płytki,farbę.Trochę urlopu i od początku czerwca mieszkamy.W domu trochę roboty jeszcze mamy ale mieszkamy u siebie i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.08.2012 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam ....dom zbuduje sam.... Wystartowałem w kwietniu z ogradzaniem terenu. Niedawno zalogowałem się na forum i zamierzam godnie prowadzić dziennik. Po całym dniu na budowie, na razie nie za bardzo mam do tego zapał, ale się poprawię. Fundamenty zalane, betonity 6 warstwa się muruje...wolno, ale do przodu. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za natchnienie. pisz... pisz... dziennik... pomimo zmeczenia. warto. pisz dla innych jak jak my pisaliśmy.... kiedyś były tu może ze dwa- trzy dzienniki samorobów, teraz ich jest.... kilkanaście. ludzie po takich lekturach naprawdę zaczynają wierzyć że można i startują z budowami... i robią to lepiej niż zawodowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.08.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 O matko, przez tę budowę na bezsenność zapadłeś? Toż to dziś święto, gnaty mogą dłużej się wylegiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 15.08.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Twoi pomocnicy przejda do historii forum, a legenda o Netbecie co to stal na kalenicy i sie nie zesral ze strachu, a malo tego jeszcze sam opapował obydwie polacie bedzie krazyc na fm jeszcze dlugo:lol: PS.Po co Bog stworzyl Netbeta - niee, nie po to ze mial spore ilosci piwa, z krotkim terminem przydatnosci i nie mial, kto tego wypic, ale po to by pokazac wszystkim innym, ze jak sie bardzo chce to mozna wszystko, trzeba miec tylko leb na karku i chęci Cała prawda, tylko prawda. Dopiero dzisiaj przeczytałem wieści Netbeta o zakończeniu epopei. Sam rozważałem budowę samemu ale dzięki Netbetowi, później ziomalowi zza płotu (czyt. zza kilku pagórków) BASH-wi, MSU, później KWITKO, i innym podjąłem decyzję że budujemy sami. Żona na porodówce się męczyła, ja na budowie murowałem z bloczków ściany fundamentowe a babki z dzieciokami się użerały Taki był nasz początek budowy. MSU!!!! toż kobita głównym murarzem, pisarzem opowiastek - normalnie gały mi wytrzeszczyło ;p ;p Teraz po skończeniu więźby przyszło mi już dosłownie samodzielnie bez pomocników ciągnąć deskowanie i papę, murować do końca działówki w domu, kominy i inne drobniejsze rzeczy. A potem instalacje i wykończeniówka. Postanowiłem że dokończę budowę samodzielnie bez fachowcóf. Żona mi zaufała hahah - nie wie na co się porywa. Dachówy też dam radę a będą to nibra F7 z Nelskampa (takie wielkie 58x40cm błyszczące jak psu jajca). Obawiałem się papowania bez NETBETOWYCH pomocników - kurna trzeba ich nosić na siłę na budowę - sami iść nie chcą. I DAJĘ RADĘ skacząc jak sarna po przybitych dechach z pasem papy POD PACHĄ!!!! tak tak - POD PACHĄ dając 90cm susy do góry z dechy na dechę!!! Strata jest taka że spodnie w kroku już rozerwało hahah. Obawiałem się więźby - wuja i teść pomogli targać do góry 200kg bele o długości 8,5m i daliśmy radę (pomocnicy: teściu, wuja, znajomy) Obawiałem się wycinania zamków w beklach - wyszły idealnie. (pomocnicy: piła spalinowa, pędzel, impregnat) Bałem się skrzywienia belek po rocznym suszeniu na powietrzu - są proste i ani trochę nie skręcone. (pomocnicy: brak) Bałem się robienia wieńca NA CAŁYM PODDASZU włącznie z działówkami i skosami - daliśmy radę w 3-4 osoby z rodziny (pomocnicy: teściu, wuja, inny znajomy) Bałem się skręcania zbronienia - sam skręciłem 70% belek na wieńce a resztę z wujem i teściem. Robota mozolna i ZAJEBISTA. (pomocnicy: piec CO do wyrzarzania drutu, kręcioła do skręcania, giętarka mała do strzemiao i duża do prętów, gumówka) Bałem się murowania kominów z CEGŁY. Robota mozolna i wymagająca dokładności szczególnie w spoinowaniu (pomocnicy: gumówka) Bałem się składania GWC w wykopie - początek trudny bo rury ciężko się wkłada - potem cudna robota ale szmata do wycierania w pogotowiu. (pomocnicy: szmata, decha, i palik do łączenia rur, koparka do zasypania) Miny osób patrzących jak tyram (w tym sąsiadów) BEZCENNE. POmocnicy netbeta będą na pewno prz tynkach i instalacjach. Dzięki Netbet za danie odwagi przy czytaniu dziennika. Dziękuję też i pozdrawiam wszystkich czytających a w szczególności samorobów którzy sami targają cegły. A może jakieś pamiątkowe zdjęcie se walniemy. Tylko kurna to tego jest warunek potrzebny - spotkanie Ech dla potomnych i szacunku dla naszego MISTRZA skopiowałem te wypociny do naszego dziennika. HEJ moderatorzy - nie usuwać pod pozorem trolowania!!!! ostrzegam, łapy utnę i klawiatury zabiorę. Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.08.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.08.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 .Bóg stworzył Netbeta na próbę.... zaraz potem Bóg z tej samej materii... ale juz nie dolewając piwska ... stworzył Basha... Oj tu chiba ta sama materia netbetowa, bo grupa wsparcia okocim, tatra i carlsberg raczej zawsze obecna Ale bez neta nic by nie było - NETBET - szacun Ale co nam tam do MSU - my chłopy to i mięśnie i brutalna siła i czasem brązowe spodnie na kalenicy, ale MSU chuderak marny, tyka prawie 1,80 zaiwania aż mi szczęka opada. Wczoraj byli u nas moi rodzice co na forum zaglądają i o MSU była gadka, że to niesamowita babka. pozdro Sam rozważałem budowę samemu ale dzięki Netbetowi, później ziomalowi zza płotu (czyt. zza kilku pagórków) BASH-wi, MSU, później KWITKO, i innym podjąłem decyzję że budujemy sami. Strata jest taka że spodnie w kroku już rozerwało hahah. Oj mi niejedne strzeliły, jak pot do tyłka przykleił. Raz to nawet przepuklina strzeliła i w marcu zeszłego AD w tucholi się leżało (jakbym wiedział jak się człowiek czuje po cięciu to w życiu bym sam nie polazł pod nóż - zachciało się kozaczyć i rzucać bloczkami metr wyżej... Co nas nie zabije, to nas wzmocni,... BasH robokop zasiatkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts