aisa222 30.03.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://www.kupisztanio.com.pl/wp-content/uploads/2013/03/Wielkanoc-21.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.04.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 z beczki budowlanej - pytanie do fachowców: instalacja ogrzewania mam pytanie: ogrzewanie parteru - zrobione i zamknięte. ogrzewanie pietra na poddaszu - w trakcie działań ... i tu jest bajer: potrzebuje zejść z piętra na parter jedną pętlą ogrzewania - do hydroforni( kurwa - zapomniałem o niej a tam jest zaje@#$ zimno) - może być petla niskotemperaturowa od podłogówki ma to jakiś wpływ na cokolwiek? pozdro NETbet Nikt Ci biedaku nie odpowiedział, to ja skromnie podpowiem. Jeśli jest tam >=2 stopnie to jest ok, ale jeśli się upierasz, to daj jakikolwiek grzejnik (10 żeber aluminiasa za 2 stówki ) i nawet na niskiej temperaturze podłogowej podniesie ci temp. do przynajmniej 10 stopni. Pewnie będzie go trzeba skryzować trochę na zaworze, ale generalnie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek123 10.04.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 netbet,jako że sam też samodzielnie kartongipsuje całą chałupę, powiedz mi jaki masz plan na klatkę schodową,w szczycie tam jest dosc wysoko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.04.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 macek, to proste, uzyj antygrawitacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek123 13.04.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Tomasz, chodzi o płyty na ściany i klejenie na placki, systemodawcy pisza ze hmax na placki to jakieś 3m chyba, o le mnie pamięć nie myli. antygrawitacji juz uzywalem jak robilem tam ruszt itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.04.2013 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 netbet, jako że sam też samodzielnie kartongipsuje całą chałupę, powiedz mi jaki masz plan na klatkę schodową, w szczycie tam jest dosc wysoko, no jest tam zajebiście wysoko, ale jest na to sposób: murłata na wieńcu leży po zewnetrznej czyli mam tam z 10 cm na oparcie "czegoś" wieniec jest na wysokości 125 cm nad stropem rusztowanie 4 ramki dają 125 cm wysokości trzeba "to coś" oprzeć z jedej strony na tym progu wieńca, z drugiej na rusztowaniu i już "to coś" w moim przypadku to dwie 4 metrowe pozostałości krokwi 8/18 a na to dechy 40mm ( po calówkach nie odważę się tam łazić ) .... a jak juz sie tam człowiek wgramoli - pełne gacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 14.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam. Nareszcie robi się ciepło i czas zacząć działać na budowie. Chcę samemu zrobić instalację centralnego ogrzewania, kanalizacji sanitarnej, instalacji wody użytkowej oraz cyrkulację ciepłej wody. Netbet, możesz napisać jakimi zasadami kierowałeś się podczas montażu każdej z tych instalacji? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek123 14.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 spoko net, ale chodzi mi nie o rusztowanie, bo robie cos jak ty, a OKLADZINE SCIAN na klatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 14.04.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Klej do styro w pianie + jakiś szybki montaż (nie jeden;) żeby nie było tego trzeba trzymać 10 minut, po 2h można na takiej płycie oprzeć rusztowanie. ... aha jakby spadło to na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łosiu 19.04.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Uff .. Własnie przebrnąłem prze komenty Medale za to powinni dawać 200 stron.. masakra... Gratulacje za wybudowanie chaty bez milionów w kredycie, za świetny dziennik który NAPRAWDE pomaga innym w ich zmaganiach i dzieki za kupe smiechu przy czytaniu Czytając to przy piwku pare razy się poczułem jakbyśmy raze je pili Swój chłop, szkoda że tak daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.04.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Łosiu.... ...że Ci sie chciało przelecieć wszystkie strony komentów - masz MEDAL:cool: .... ale.... na tym forum jest przynajmniej klika naście gitesowych dzienników samorobów.... poszukaj... ( nie podpowiem, bo kogoś pominę i dostane po łbie ) jam jest jedynie namiastką emocji które znajdziesz u innych.... pozdro NETbet p.s. jakbym ciągnął dziennik dalej - popadlibyście ze śmiechu:D postanowiłem Was oszczędzić Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 19.04.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 jakbym ciągnął dziennik dalej - popadlibyście ze śmiechu:D postanowiłem Was oszczędzić szkoda.. fajnie się czytało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurybka 21.04.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Coś niesamowitego ten Wasz dziennik...perełka normalnie - jak dla mnie ! Dzięki Wam mam ochotę na ten "skok na głęboką wodę", jak przestrzega rodzinka...czyli budować dom SAMEMU ,tzn.rękami męża i ewentualnie brata. Mój mąż teraz buduje innym, pracuje na budowach,wykończeniówkach...my z budżetem 125tysięcy baliśmy się zaczynać, ale teraz wiem ,że można! Mam w planach domek salsa 107m...i nieważne,że nie będzie kafelek i że na poddasze będę musiała czekać parę lat.... Wierzę,że warto ! I dzięki Wam i Waszemu dziennikowi mam odwagę marzyć, że ... MOŻNA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.05.2013 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 .... dzięki Wam i Waszemu dziennikowi mam odwagę marzyć, że ... MOŻNA !!! eee... nie ma co marzyć, trza się brać do roboty:lol2: pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lpawlow 12.05.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Brakowało ostatniej części. Teraz już są wszystkie w jednym miejscu. :yes: http://chomikuj.pl/lpawlow/budowa+domu/Cedryk+bez+tajemnic/ Ku chwale samorobom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.05.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Brakowało ostatniej części. Teraz już są wszystkie w jednym miejscu. :yes: http://chomikuj.pl/lpawlow/budowa+domu/Cedryk+bez+tajemnic/ Ku chwale samorobom... .... ja to chyba sobie to druknę... zatyram drukarkę... ze dwie ryzy papieru.... a co! dzięki Ipawlow pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 25.05.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 I popatrz. gdybyś to na YouTube'a wrzucał w postaci filmów to byłbyś już lepszy od Majewskiego i z kontraktem od Googla w ręku. Gratulacje stary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 25.05.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Gratulejszyn !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszk 25.05.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Gratulacje i żeglarskie "Tak trzymać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.05.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ja pierdziuu, million odsłon . Nagrzebałeś sobie i się narobiło . Trzeba było wstawić fotkę koparki i wykopów, potem już mam mury i kończę dach, pozdrowienia. Człowiek całymi miesiącami "wlatał"do netbeta , czekał na kolejne patenty i oglądał postępy na budowie, a później ubzdurał sobie, że może sam by się pobawił w budowlańca i zabrał się za robotę . Kurczę jak widać chcieć znaczy móc . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts