monikaa13 28.05.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Być może były Najśmiejsze jest to, że kiedyś był fajny plan, nie było ograniczen przynajmniej takich. Teraz mamy okap na wysokości 3,6, dachówka czerwona ble, żywopłot przy granicy itp. tragedia poprostu. Więcej w dzienniku. Dzięki bardzo, bardzo, bardzo za wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 29.05.2009 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Kłaniam się w Waszym Dzienniku. Netbet - podziwiam Cię! Nadiaart - ale masz dobrze - gratuluję zdolnego Mężusia. Witam Dobrze, niedobrze wesoło na pewno Proszę jak się stary zalogował to do słowa nie da dojść. Witam w dzienniku i zapraszam częściej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 30.05.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 31.05.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 no dobra. lubię TATRE w czteropaku tej wysokości nigdzie i nigdy sie nie podaje - wychodzi zawsze w przedziale od : do według mnie jest tak: -poziom stropu +2,88 m ppz -okap zaczyna sie gdzieś mniej wiecej w 1/3 wysokości ściany kolankowej... czyli jakieś +0,4 m ppz łącznie mamy jakieś 3,34 do okapu... ale od poziomu gruntu przy założeniu ze są 3-4 stopnie wejściowe to może wyjść dodatkowo od 0,45 do 0,6 m.... zbliżamy się do 3,9m ...normalnie mąż ma gadane prawie jak wykładowca na wydziale architektury ..tak na marginesie -ostatnio smakuję się w żubrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 31.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 jak przeczytałem z jaką wysokością ma problem dziewczyna to aż se siadłem i policzyłem. żebym to ja miał "tylko" takie problemy.. policzyć deskowanie, rozstawy i podziały to jest dopiero gicior a potem to jeszcze wszystko do kupy poskładać .... o zbrojeniu nie wspomnę albo kolejny szał: murowanie komina!! to jest dopiero jazda bez trzymanki - polecam tylko "zapaleńcom" od czasu do czasu zmieniam na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 01.06.2009 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ...normalnie mąż ma gadane prawie jak wykładowca na wydziale architektury ..tak na marginesie -ostatnio smakuję się w żubrze Nic mi nie mów ja muszę z nim żyć Coś czuję, że jak my ten dom machniemy to jakąś imprę skołujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.06.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 NetBet z tym murowaniem komina to święta racja ) Nie wie ten kto nie spróbował. My obydwaj coś wiemy w tej sprawie. Sciany to przy tym bułka z masłem. W tamtym roku tak się spaliłem przy murowaniu komina że w pracy mysleli że na Kanarach z miesiąc byłem ) Normalnie opalenizna za friko. Nie przesadź z tym piwem bo na słońcu szybko bierze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 01.06.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 kurcze a my w projekcie mamy wrysowany system kominowy schiedel rondo plus Z tego co się orientowalismy - ceny zabijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.06.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 kurcze a my w projekcie mamy wrysowany system kominowy schiedel rondo plus Z tego co się orientowaliśmy - ceny zabijają ....eee.. dziękuj Bogu i pracowni ze masz ten komin murowany to: -koszty... koszty...koszty -wkład - nie pytaj ile kosztuje -dłubanina straszna ( no chyba ze ma się ekipę ) jak tak sobie "pomurowałem" komin...( utrzymanie wszystkich pionów bez szablonów to chyba niemożliwe )... to faktycznie dowie się czegoś n/t komina tylko ten co sam spróbował my lecimy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 01.06.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 fakt-murowany komin to straszna rzezba, za schiedel 3-kanałowy(dwa spalinowe +wentylacja) wołają od 5 koła w górę Naprawdę murowany z cegły komin wyjdzie drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 cholera - nie liczyłem jeszcze....bo ciągle siedzę na kominie murujemy : z jednej strony ściany - dwa kanały wentylacyjne, jeden spalinowy z drugiej strony ściany - obudowa kominka do wysokości 2mb - później płyta żelbet, ..i od tego miejsca komin : dwa wentylacyjne , jeden spalinowy jak do tej pory poszło ok 1400 zł i jestem na wysokości ok. 1,8m chyba drogo...ale zabawa przednia czyli reasumując my budujemy ten zwany"rondo" x 2 z cegiełek. jak skończę murować - ślubna pewnie coś skrobnie o kasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.06.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 fakt-murowany komin to straszna rzezba, za schiedel 3-kanałowy(dwa spalinowe +wentylacja) wołają od 5 koła w górę Naprawdę murowany z cegły komin wyjdzie drożej? Może wyjść drożej murowany ale na pewno lepiej. Zastanawialiście się jakie dacie zakończenie komina nad dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.06.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ....pewnie jakieś mało typowe.... i ....pewnie zrobimy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 02.06.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 no pewnie ze sami mnie już tak roznosi energia,chciałbym złapac w końcu za szpadel i ciosać ...ehh ta biurokracja,ciagle nie mamy PNB,ponoc w Starostwie w Zgierzu zmienił się naczelnik wydziału i troche przeciaga z wydawaniem pozwolen Ile planujecie w tym roku zrobic?stan surowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 03.06.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Eeeeeee Na nasz komin to 4-5 tyś bliżej 4. Oczywiście bez robocizny Jeszcze nie mamy sprecyzowanego zakończenia komina. Właściwie nie zastanawialiśmy się nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 03.06.2009 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 no pewnie ze sami mnie już tak roznosi energia,chciałbym złapac w końcu za szpadel i ciosać ...ehh ta biurokracja,ciagle nie mamy PNB,ponoc w Starostwie w Zgierzu zmienił się naczelnik wydziału i troche przeciaga z wydawaniem pozwolen Ile planujecie w tym roku zrobic?stan surowy? Jak Cię energia roznosi to zapraszam w sobotę, oj przyda się ktoś na przyczepkę (żartuję) Ale przecież dołek to sobie możesz wykopać. Więc... do dzieła. A podpie... może tylko któryś z sąsiadów. W tym roku na pewno SSO może się uda go zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 03.06.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Mam małe pytanko.Gdzie wypożyczyliście "skoczka" i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 04.06.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Wszyscy nam doradzają żeby juz zaczynac(zrobic wytyczenie,wykop) ale własnie ci sąsiedzi... troche im nie ufamy,niby są ok,pogadają ,"doradzą" ee poczekamy jeszcze troche. Na dzień dzisiejszy pożyczylismyod znajomych zaginarkę ich konstrukcji ale pierwszej klasy niedlugo zaczniemy robic zbrojenie na ławy na podstawie waszych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 07.06.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Mam małe pytanko. Gdzie wypożyczyliście "skoczka" i za ile? Poszło na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 07.06.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Wszyscy nam doradzają żeby juz zaczynac(zrobic wytyczenie,wykop) ale własnie ci sąsiedzi... troche im nie ufamy,niby są ok,pogadają ,"doradzą" ee poczekamy jeszcze troche. Na dzień dzisiejszy pożyczylismyod znajomych zaginarkę ich konstrukcji ale pierwszej klasy niedlugo zaczniemy robic zbrojenie na ławy na podstawie waszych zdjęć Trzeba było się nie chwalić, że na PNB czekasz Samoróby są najlepsze A my będziemy za jakieś dwa tygodnie kręcili zbrojenia na strop to może podjedziesz i zademonstrujemy jak się to robi? Będziesz miał okazję organoleptyczne doświadczyć zaginania prętów. Zapraszamy. Stary chętnie powie co i jak. Również sam dowiedział się i przerobił zbrojenie pod okiem zbrojarza - zawodowca - kumpla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts