Kasia i Marcin EZG 07.06.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 jeżeli mówisz poważnie to chętnie skorzystam z darmowej szybkiej lekcji -jak poprawnie wyginać prety stalowe fi 6 itp Od nas to w sumie niedaleko,moge podjechac na 15 minut ( nie bede zabierał cennego czasu) Co do deskowania-mąż posiadł chyba wszystkie umiejętnosci perfekcja! pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.06.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Nadia obudowujecie dookola strop po zewnątrz żeby nie przemarzał?Nie zapomnijcie pospinać stempli destami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.06.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jeżeli mówisz poważnie to chętnie skorzystam z darmowej szybkiej lekcji -jak poprawnie wyginać prety stalowe fi 6 itp Od nas to w sumie niedaleko,moge podjechac na 15 minut ( nie bede zabierał cennego czasu) Co do deskowania-mąż posiadł chyba wszystkie umiejętnosci perfekcja! pozdrawiamy pręty fi 6 to pikuś... można zaginać w palcach - albo między wbitymi gwoździorami. zabawa zaczyna się przy gięciu 12 zbrojeniowej czas... u nas przerwy na papierocha czasem trwają po 30 minut wiec spox - nie jest AŻ tak cenny - co innego wiedza - to jest wartość wymierna i zawiera się w przedziale 0,5 l do 0,75 l deskowanie - najfajniejsza robota jak do tej pory... "chineczką" ciach ciach i gwożdziorami pozbijać .... z tą perfekcją to tak bym nie przesadzał... to dopiero nasz pierwszy dom ... drugi i trzeci to pewnie machniemy w pół roku jak ktoś ma życzenie wpaść na "szkolenie" to ja zapraszam - im mniej wydasz kasy na "fachowców" tym chyba lepiej.... no przynajmniej ja tak myslę a tak na marginesie - od myślenia to łeb boli wiec idę na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.06.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Nadia obudowujecie dookola strop po zewnątrz żeby nie przemarzał? Nie zapomnijcie pospinać stempli destami. czytam ..czytam i nie wiem o co kaman ?obudowa stropu??? kur.. czegoś nie wiem i coś przeoczyłem???? WILKO jaśniej! stemple pospinamy - spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 08.06.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Tak,tak-wiedza i ten przedział 0,5-0,7l to jest to wtedy człowiek lepiej pojmuje.Gorzej z zapamiętywaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.06.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ...zawsze można robić notatki / zdjęcia... jak jeszcze przed 0,5 to spoko.... później wskazany dyktafon albo "kierowca - zapamiętywacz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 08.06.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 kierowca (małża)odpada,tylko same problemy a po 0,7 to już nie lada wyczyn żeby obsłużyć dyktafon heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Netbet obudować strop to znaczy po zew. stronie na grubość stropu dać wokół całego domu obmurówkę z np. pustak 6. Chodzi o to, aby strop nie wyglądał na zewnątrz bo wtedy będzie wyciągał ciepło z domu prawie jak balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 09.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Netbet obudować strop to znaczy po zew. stronie na grubość stropu dać wokół całego domu obmurówkę z np. pustak 6. Chodzi o to, aby strop nie wyglądał na zewnątrz bo wtedy będzie wyciągał ciepło z domu prawie jak balkon. teraz już wiem o co chodzi. natomiast nie wiem czy można to u nas zrobić i czy nie jest to ingerencja w konstrukcję stropu - monolitu ściana nośna 25 cm , wieniec 25 cm, zbrojenie 21/21 cm wiec jak domuruję warstwę np. 6 cm to zmieniają się przekroje wieńców, punkty podparcia, naciski na ścianę nośną, chyba trzeba by przeliczyć to jeszcze raz...sam nie wiem. czyli: memory 5 i kol to maj best frends - kier bud. a czy będzie działał jak mostek przy balkonie - pewnie tak do czasu ocieplenia... i tak naszym zamiarem nei było postawienie domu pięciolitrowego ... pewnie będzie litrowy - ale o tym szaaa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 09.06.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 W takim razie musicie sprawdzić czy w monolicie tak mozna zrobić.Ja tak mam zdrobiona terrivę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 10.06.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja ma tak obmurowaną Terive (5 cm Ytong), monolity też tak robią.Nie trzeba deskować i zawsze trochę cieplej, a mostki są najgorsze. PS:Pogoda wam nie krzyżuje planów, mnie cholera bierze, co wracam z pracy na działkę to "deszcz i wilki jakieś"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.06.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja ma tak obmurowaną Terive (5 cm Ytong), monolity też tak robią. Nie trzeba deskować i zawsze trochę cieplej, a mostki są najgorsze. PS: Pogoda wam nie krzyżuje planów, mnie cholera bierze, co wracam z pracy na działkę to "deszcz i wilki jakieś"? nic nie mów o pogodzie codziennie moknę wiec prace sie posuwają raczej marnie... wczoraj jeszcze maly git - przyjechał cegła i auto momentalnie sie zakopało - walka do 20,00 w deszczu ( inna sprawa ze jak sie wysyła na budowę auta z napędem na jedną oś to trzeba sie tego spodziewać ) co do obmurowania - rozmawiałem z kier.... jak wspomniałem o zmianach w stropie i obmurowywaniu to myślałem ze mnie zagryzie przez tel... wie nic nie zmieniamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 10.06.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Strop monolityczny macie narzucony z góry w projekcie czy sami taki chcieliście? Technologicznie jest lepszy od terivy? My mamy w projekcie terive i jestem ciekaw jakie są róznice Pewnie koszta są zbliżone. Co do deszczu -aż szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.06.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 mamy monolit bo był w projekcie są zwolennicy jednych i drugich stropów ... monolit cieńszy- ale pracochłonny, teriva - szybka ( dla ekip to idealne rozwiązanie ) betonu chyba idzie tyle samo.... chyba - bo tego nie wiem. technologicznie bardziej zasadny jest monolit, kosztorysowo - belki... wytrzymałość podobna natomiast przy samodzielnym dzierganiu i braku spoglądania na zegarek - monolit to: - masa niezapomnianych chwil - masa niezapomnianych wrażeń - masa niezapomnianych odcisków - masa masy do pozaginania - masa odpowiedzialności - jak coś spaprzesz - to nima pięterka - nowe znajomości - pan FLEX, pani CHINKA, pani WYSOKOŚĆ - ..i pewnie wiele innych gitów - powiem jak skończę ale co tam gadać - trza to robić - jak zrobimy to będzie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 11.06.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Co do pani chinki-całkiem"galanta"sztuka też musze w przyszłosci pomyslec o czyms takim.Na dzień dzisiejszy mam do ściecia jedną śliwę (rosnie centralnie w miejscu przyszłego fundamentu)ale mam na nią haczyk tzn.siekiere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 12.06.2009 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Co do pani chinki-całkiem"galanta"sztuka też musze w przyszłosci pomyslec o czyms takim.Na dzień dzisiejszy mam do ściecia jedną śliwę (rosnie centralnie w miejscu przyszłego fundamentu)ale mam na nią haczyk tzn.siekiere A nie da się jej przesadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 12.06.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 to jest stara śliwa i ma dosyć duze gabaryty wyrok już zapadł... http://img189.imageshack.us/img189/7830/dscn5441v.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.06.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Nadia pogoń tego twojego ślubnego. Niech się bierze do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 17.06.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 a co to...jakiś urlop w pisaniu nowych ciekawych postów? Wczasów sie zachciało?/ Szybciutko piszcie co tam na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 17.06.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Nadia pogoń tego twojego ślubnego. Niech się bierze do roboty Stary mła robi codziennie. Raczej ja się obijam - nie mam czasu przysiąść i napisać Wybaczcie. Cosik skrobnę to sobie popatrzysz. Jutro będzie info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts