Nadiaart 17.06.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 a co to...jakiś urlop w pisaniu nowych ciekawych postów? Wczasów sie zachciało?/ Szybciutko piszcie co tam na budowie Nie urlopu to my w tym roku nie mamy . Za to zbliżamy się do zbrojenia wiesz ze jesteś obecny, a usprawiedliwień nie przyjmujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 18.06.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Nie urlopu to my w tym roku nie mamy : Jednak się przyda bo nie trybię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 18.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 a co to...jakiś urlop w pisaniu nowych ciekawych postów? Wczasów sie zachciało?/ Szybciutko piszcie co tam na budowie Nie urlopu to my w tym roku nie mamy . Za to zbliżamy się do zbrojenia wiesz ze jesteś obecny, a usprawiedliwień nie przyjmujemy moje słowo jest jak bieg rzeki,cofnąć się nie da. hehe Mówicie słowo i jestesmy na korepetycjach ze zbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 19.06.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 tak się właśnie domyślałem, że ta wnęka w kominie jest na wkład kominkowy, generalnie ciekawe rozwiązanie.Czy na tej płycie żelbetowe nad kominkiem będziecie już murować normalny komin z cegły, czy tylko gołą rurę czymś obudujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.06.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 no jak - nad płytą będzie regularny komin. Dwa kanały wentylacyjne, jeden spalinowy.( przestrzeń pomiędzy płytą a stopem to jednnie ok 50 cm ale chyba wystarczy jako komora bezpieczeństwa ) W jeden z szybów went wsadzimy rurę od DGP i puścimy pod dach do turbiny która zassa i rozdmucha powietrze po pokojach na poddaszu. tak sie teraz zastanawiam ze chyba będziemy murować tylko jeden kanał went...a drugi zaczniemy dopiero nad stropem... przecież i tak ten drugi ma służyć tylko jako prowadzenie do "smoka" DGP... wiec chyba szkoda czasu na jego murowanie... ...z drugiej strony ten dodatkowy kanał went. zawsze podnosi sztywność konstrukcji i izolację... Jak będę budował drugi dom to pewnie będę już wiedział co i jak , a na razie gdybanie i założenie że będzie dzaiłało BO BĘDZIE!! - niespecjalnie ma szansę nie zadziałać ...bo jak nie to w .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 21.06.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Hejoo, A kominy jak wykańczacie?Gdzie instalujecie się z antenami? Może warto pomyśleć o jakimś dodatkowym kanale na kable?- o ile anteny na kominie. A szczytówki to wyciągacie do samego deskowania dachu, czy zostawiacie szczelinę na ocieplenie?Zpytajcie kierbuda.U mnie w projekcie nic na ten temat nie było. Wykonawca pociągnał pod sam dach. A teraz, jak goście od wykończeń przychodzą, to jeden powiedział, że powinny być niższe te ściany, a przestrzeń między ich wierzchem a spodem deskowania wypełniona izolacją termiczną.Wiem, że może zagadnienie dla Was "na wyrost" trochę , ale myślę, że sprawa warta jest zastanowienia.Jestem ciekawa co powie Wasz kierbud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.06.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 bajanadjembe: komin i jego wykończenie: to jeszcze dla nas odległa przyszłość... dodatkowy kanał na? : zadysponowałem jeden z kanałów wentylacyjnych w kominie dla DGP, wiec wprowadzenie dodatkowego kabelka - jaki by nie był - to nie problem szczyty: wieść gminna niesie ze powinno się zostawić szczelinę na ocieplenie - i pewnie tak będzie bez względu na to co mówi projekt nasz kierbud to GIT człowiek- mam do niego pełne zaufanie i wiele szacunku za wiedzę .... generalnie już po nas nie sprawdza bo wie jak podchodzimy do zagadnień konstrukcji, wytrzymałości , a jak czegoś nie wiemy to są telefony reasumując ; pomyślimy nad tymi zagadnieniami za miesiąc na poważnie...na razie mamy w planach zbrojenie stropu. To czym będzie wykończony komin to dla mnie sprawa drugoplanowa tak samo jak przeprowadzenie jakiegoś tam dodatkowego kabelka, natomiast stal i jej zaginanie na stropie to PRIORYTET...wiem, wiem... zaraz mi odpiszecie ze jestem nieuprzejmy, ale ja mam inne problemy np: jak pozaginać 1900 kg stali zbrojeniowej w jednakowe figury? lecę na budowę.... pozdrawiam netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 25.06.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 No tak, GIT Kierbud, to wiele znaczy i zmienia. Możecie być spokojni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 27.06.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Widzimy że małżonek nawet o niedzielnym obiedzie pomysli ,koguta upolował że hej.Rosołek będzie jak tralala hehe Co do metalexu-bylismy tam ,pytalismy o ceny,i decyzja -bierzemy od nich transport 100zł I teraz tak myślimy czy brać drut tylko na zbrojenie ław czy od razu więcej(na podciągi,nadproza i inne pieruny) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 29.06.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Mój stary to człowiek orkiestra, nie? A co do stali. Czy ja wiem chyba, że ma zdrożeć a nie słyszałam, chyba że macie dużą działkę i nie macie dzieci, które wszędzie są - to tak. Ale ja bym nie gromadziła wcześniej. Nadproża możecie kupić gotowe - nie wychodzi drogo. My tak zrobiliśmy bo nam się nie chciało bawić w zalewanie, choć wcześniejszy plan właśnie tak zakładał. Kiedy zaczynacie? Powoli możesz się z moim starym umawiać na "szkolenie" potrzebujemy jeszcze jednego łikendu i robimy zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 30.06.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Kupimy na razie tylko na ławy,działka jest nie za duża ,dzieci jeeszcze niema Co do budowy,czekamy przeszło miesiac na pozwolenie liczylismy ze zaczniemy w polowie lipca Własnie chccemy uzyskac od naszej architektki informacje na temat wymiarów zbrojenia ław(ale tylko droga mailową bo gdzieś wyjechała ) i powoli bedziemy sie brac za wyginanie i skręcanie stali. Co do szkolenia to sie zdązymy jeszcze zgadac,wystarczy jak powiecie 3 dni wczesniej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 01.07.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Powoli możesz się z moim starym umawiać na "szkolenie" potrzebujemy jeszcze jednego łikendu i robimy zbrojenie. To ja też bym się "podłączył" do szkolenia Papiery poszły dopiero do ZUD-u ale ze stalą możemy już zacząć walczyć P. S. Zaginarki do prętów wg Waszego patentu sprawdzają się znakomicie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.07.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 zajęcia praktyczne połączone z wykładami zaczynają sie codziennie w dni wolne od deszczu i burzy na terenie inwestycji uprasza się kursantów o zabranie niezbędnika 0,5 l ... oraz o potwierdzanie uczestnictwa w zajęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 01.07.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nadiu, a Ty co tak jedziesz po tej warszafce? mocne uprzedzenia? w sumie to Wasz dziennik, więc nie mi się czepiać do Waszych poglądów, bo każdy ma do nich prawo. tak czy siak kibicuje Wam, od czas u gdy pierwszy raz do niego zajrzałem. pozdrawiam - Rodowity WARSZAWIAK - reprezentant 0-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 01.07.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam pytanie ława ma miec wys 40 cm natomiast zbrojenie a dokładnie strzemiona mają miec 25cm szer. rozstaw tych strzemion jeszcze niewiem ale tez chyba co 25 cm Jakie wymiary miały wasze belki zbrojeniowe? staram sie wyliczyc ile potrzebuje stali na ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 zajęcia praktyczne połączone z wykładami zaczynają sie codziennie w dni wolne od deszczu i burzy na terenie inwestycji uprasza się kursantów o zabranie niezbędnika 0,5 l ... oraz o potwierdzanie uczestnictwa w zajęciach. zapomniałem dodać ze te dni wolne od anomalii pogodowych po 16,30...tak "większość" kończy pracę i "mniejszość" zabiera sie do roboty pozdor nETbET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.07.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam pytanie ława ma miec wys 40 cm natomiast zbrojenie a dokładnie strzemiona mają miec 25cm szer. rozstaw tych strzemion jeszcze niewiem ale tez chyba co 25 cm Jakie wymiary miały wasze belki zbrojeniowe? staram sie wyliczyc ile potrzebuje stali na ławy u nas zbrojenie ławy 25x25 z rozstawem co co 25 cm.. poszło ok. 350 - 400 kg stali (cześć pozostała do wczoraj - poszła na zbrojenie stropu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.07.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 To ja też bym się "podłączył" do szkolenia Szkolenie przewidziane jest w sobotę i niedzielę od godziny 6.00 do 17.00 jak komu pasuje. Wysyłać info na pw to mapki dojazdu prześlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 01.07.2009 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nadiu, a Ty co tak jedziesz po tej warszafce? mocne uprzedzenia? w sumie to Wasz dziennik, więc nie mi się czepiać do Waszych poglądów, bo każdy ma do nich prawo. tak czy siak kibicuje Wam, od czas u gdy pierwszy raz do niego zajrzałem. pozdrawiam - Rodowity WARSZAWIAK - reprezentant 0-22 Warszawka niekoniecznie do warszawiaków. To do tych którzy mają się za bóg wie kogo. Są i też tacy na tym forum - nawet całkiem sporo takich . Kiedyś miałam starcie z takowymi - zabolało. A że jestem pamiętliwa to.... Najśmieszniejsze jest to, że owi hipokryci, zacietrzewieni w swoich poglądach, wypisywali nam ze "na fachowców to trzeba umieć zarobić" dziś sami biorą się za pracę nad wykańczaniem swoich domów. Nikomu nigdy do portfela nie zaglądałam ale do tej pory z pewnymi ich racjami się nie pogodzę. Nikt mi nie musi wierzyć w to że dom nie kosztuje 500.000(taki jak mój). Zatem mam jeszcze większą satysfakcję. Zawsze chętnie podam namiary na dostawcę - można mnie sprawdzić. Ktoś tam również zarzucił mi że mogę zrobić krzywdę wielu osobą - tym którzy zaczynają. Wszystko można sprawdzić a to że pewne rzeczy są dla niektórych niemożliwe (dla mnie niemożliwe to jest narobić na sufit ) to już nie moja sprawa. Przepraszam zatem tych którzy nie zaistnieli w pewnym temacie a poczuli się urażeni. Zdaję sobie sprawę że nasz dziennik jest dla niektórych niewygodny, zwłaszcza w "owych czasach". Piszę o naszej pracy i kosztach, które są prawdziwe, resztę należy czytać i traktować "z przymrużeniem oka" A pod pojęciem warszawka - chyba w całej Polsce przyjęte jest stwierdzenie iż jest to grupa osób lub osoba o wysokim mniemaniu i znikomej wiedzy fachowej Zatem przepraszam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 01.07.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A tak naprawdę to ze mnie miła i równa babka tylko kłamstw nie znoszę Stary mła jest gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts