Wilko 10.07.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Netbet zamiast tych podkładek taniej bedzie podkładać kawałki z prętów żebrowanych 12. Zbrojenie nie powinno leżeć na deskach bo poźniej będzie widać druty od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 11.07.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 dlatego stosuje te podkładki żeby zbrojenie nie lezało bezpośrednio na szalunku tak apropos jak zdejmiecie te szalunki to nie bedzie widac tych podkładek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 11.07.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Netbet zamiast tych podkładek taniej bedzie podkładać kawałki z prętów żebrowanych 12. Zbrojenie nie powinno leżeć na deskach bo poźniej będzie widać druty od spodu. Zbrojenie leży tylko tymczasowo na deskach, do wiązania. Łatwiej podnieść całą kratę. Dzięki za spostrzegawczość. Nawet jeśli wychodzi drożej na podkładkach to dla nas nie ma to znaczenia. Po prostu łatwiej jest wszystko ułożyć. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 11.07.2009 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 dlatego stosuje te podkładki żeby zbrojenie nie lezało bezpośrednio na szalunku tak apropos jak zdejmiecie te szalunki to nie bedzie widac tych podkładek? Dokładnie Myślę, że nie będzie ich widać, pewnie Stary ma jakiś plan Ja na górę jeszcze nie wchodzę więc... się nie czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.07.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 dlatego stosuje te podkładki żeby zbrojenie nie lezało bezpośrednio na szalunku tak apropos jak zdejmiecie te szalunki to nie bedzie widac tych podkładek? Dokładnie Myślę, że nie będzie ich widać, pewnie Stary ma jakiś plan Ja na górę jeszcze nie wchodzę więc... się nie czepiam plan jest, siły są...nadzieja tyż że nie będzie tego widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.07.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Widać podkładki raczej będzie ale tynk je przykryje. Mają płaska stopkę i dlatego będzie je trochę trudniej przykryć tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 13.07.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Widać podkładki raczej będzie ale tynk je przykryje. Mają płaska stopkę i dlatego będzie je trochę trudniej przykryć tynkiem. Też tak myślę. Co zrobić stary się uparł... Tak naprawdę to super sprawa bo: nic się nie przesunie, stoi równo i za 300 szt zapłaciliśmy 50 zł więc chyba niedrogo. Podstawki nie mają płaskiego dna, mają cztery stopki, takie malutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 14.07.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A co za problem, że będzie je widać, zbrojenie musi się ma czymś podpierać i to "coś" zawsze będzie widać. Trudno, żeby zbrojenie na jakiejś wiszącej konstrukcji podwieszać. Tynk wszystko przykryje i po sprawie.Kiedyś się kawałki cegieł i gruzu podkładało , teraz wygodniejsze wynalazki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 15.07.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 hej tak przygladam sie waszemu zbrojeniu stropu i widze ze druty mają takie podwyzszenie ,schodek -niewiem jak to nazwac -czemu to ma słuzyć? Co do podpórek zbrojenia-nie ma co przesadzać z tym ze bedzie widac.Pełna profeska P.S a my wzielismy sie za przegląd betoniarki teścia tylko wymienic dwa pasy klinowe i do przodu W sobotę jedziemy na zakupy...do metalexu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.07.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 wiec ten schodek to ..... zbrojenie jednokierunkowe stropu. to jest to cholerstwo co w dzienniku wyginam i sapie ( zdjęcia tego nie oddają, ale sapie jak wół ) służy to..... żeby się stop nie zwalił na łeb . ..tak na marginesie... zbrojenie salonu jeszcze nie jest skończone... będą inne "ekstarsy" ..narożniki... balkon..... to jest dopiero "wydumka" zajrzyjcie do projektu... jak macie terive - to was to nie dotyczy - jak macie monolit - to GIT!!! TO NAJLEPSZY STROP DO SAMOROBIENIA!! od momentu kiedy dotarliśmy do stropu, nie chciał bym stanąć przed problemem wnoszenia terivy ..pustaków, przęseł.. na wysokość 3 m a tak na margiecie - ogłosiła moja ślubna datę zajęć praktycznych ze zbrojenia....i co? pozdro NEtbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.07.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Terriva to pikuś a wnoszenie belek i pustaków to łatwizna. Oczywiscie świetnie się przy tym wyrabia tężyzna fizyczna. Taka darmowa siłownia i jeszcze ile porzytecznego się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 16.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 jak macie monolit - to GIT!!! TO NAJLEPSZY STROP DO SAMOROBIENIA Ja się z tym nie zgadzam. (chyba że cały strop ma wykonać dokładnie jedna osoba) Ja kładłem terivę praktycznie sam, tylko długie belki ktoś mi pomógł wciągnąć i całość była jak układanie klocków. Zero deskowania, minimalna ilość zbrojenia. Nie chciałbym się szarpać z metrami desek i tonami stali do wiązania. Ale jak to mówią: "każda sroczka swój ogonek chwali" PS: Słupek wygląda imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 16.07.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 jak macie monolit - to GIT!!! TO NAJLEPSZY STROP DO SAMOROBIENIA Ja się z tym nie zgadzam. (chyba że cały strop ma wykonać dokładnie jedna osoba) Ja kładłem terivę praktycznie sam, tylko długie belki ktoś mi pomógł wciągnąć i całość była jak układanie klocków. Zero deskowania, minimalna ilość zbrojenia. Nie chciałbym się szarpać z metrami desek i tonami stali do wiązania. Ale jak to mówią: "każda sroczka swój ogonek chwali" PS: Słupek wygląda imponująco. Widzisz my wolimy powrzucać dechy 5m niż nosić belki i pustaki terivy. Teriva w układaniu jest dużo prostsza, natomiast nam się wydaje że dużo dużo ciężej. Fakt, że przy monolicie wiązania, liczenia i poziomowania jest sporo ale to taka odskocznia od noszenia ciężarów. Terivy nie robiłam więc nie wiem i jak mówisz każda sroczka swój ogonek chwali. Ogólnie: teriva jest łatwiejsza ale ciężka, monolit to dłubanina i nie każdy chce się za to wziąć, natomiast chyba lżej. To co przemawia za monolitem: jest cienki, jest cichy To co ma fantastycznego teriva: łatwo się ją układa Każdemu według potrzeb W projekcie mieliśmy monolit, nie zmienialiśmy choć bardzo obawialiśmy się jego wykonania. Słupek - w łikend się przekonamy czy dobrze go zalaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 16.07.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 No ten wróbel złapany "na samochód" - przyprawił mnie o atak śmiechu Ale jakaż to musiała być prędkość żeby go tak złapać i to jeszcze w takiej pozycji Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 17.07.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Nadiaart poproszę o namiary na firmę od prętów:) Mają własny transport?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 17.07.2009 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Nadiaart poproszę o namiary na firmę od prętów:) Mają własny transport? Pozdrawiam Służę http://www.metalex.com.pl/kontakt.htm Mają własny transport. Jeśli nadal zainteresowany jesteś "szkoleniem" ze zbrojenia to kontaktuj się z moim starym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 18.07.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 hej metalex ma własny transport-do Zgierza biorą 100zł Własnie nam przywiezli pręty szybko i sprawnie wręcz od ręki Jak sie zagada to i rabacik dadzą A propos -dzisiaj czasem wam rano ok.10 nie dowozili zbrojenia? Bo akurat robili kurs przed nami gdzieś na Rąbień P.S Zaczynam dzis po poludniu ciąc i wyginąć -w razie jakichkolwiek problemów zgłosze sie do was jak tylko pozwoli na to czas a ostatnio kiepsko z nim:wink: Zaczynam powoli dojrzewać do mysli o założeniu naszego dziennika budowy bo PNB juz ma byc po niedzieli pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 19.07.2009 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Nadiaart poproszę o namiary na firmę od prętów:) Mają własny transport? Pozdrawiam Służę http://www.metalex.com.pl/kontakt.htm Mają własny transport. Jeśli nadal zainteresowany jesteś "szkoleniem" ze zbrojenia to kontaktuj się z moim starym. Pozdrawiam Serdeczne dzięki Co do szkolenia to spróbuję najpierw sam, a jak nie to na pewno się skontaktuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 19.07.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 zapraszamy do obejrzenia naszego dziennika,jest to dopiero zalążek ale wierzymy że bedzie ciekawy Jak robicie ze macie takie duze zdjecia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 20.07.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 To co przemawia za monolitem: jest cichy Niestety nie, mam nadzieję, że dacie na nim styropian i wylewkę, bo będzie wszystko słychać. Warstwa żelbetu nie jest materiałem dźwiękochłonnym. PS: zalety stropów według mojej statystyki: monolit: -podoba się ludziom którzy zdecydowali się na monolit. Teriva -podoba się ludziom którzy zdecydowali się na Terivę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts