Nadiaart 10.08.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 kitaroo Tego drutu to poszło już tyle.... że bunkier by już ukręcił Ostatnio mnie pyta: Masz dychę? Bo ja mam piątkę to będzie jakieś 5 kg drutu.... ja z nim nie wytrzymam A i stali brakło jakichś 6 prętów 12mm. Gdzieś się zapodziało Powkręcał i zwala na architektów, że źle policzyli i na balkon brakło. Albo nie chce mi balkonu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 10.08.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 czyli jak mówi przysłowie -" szukać 6 prętów fi12 w stogu siana" hahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 13.08.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 radocha to jest teraz....i pewnie będzie przy zalewaniu... wstępnie sie policzyłem i wyszło mi 21 m3 betonu ... dużo cholera, ale liczyłem po piffku.... Z tym betonem to jest problem, podobno betoniarnie są często nieuczciwe. Ja liczyłem bardzo skrupulatnie strop (fakt, że terive trudniej) a zabrakło nam na wylanie prawie całego pomieszczenia, nie mogłem się aż tak machnąć nawet po dwóch piwkach. Lejemy połowę, a operator mówi, że już mało, zdębiałem. Druga wiadomość dnia to, że to ich ostatni kurs i betonu niet. Całe szczęście, że rodziny trochę było, paleta cementu u sąsiada i resztki piasku więc dolaliśmy ręcznie, masakra. Z tego złego doświadczenia polecam dobrze wybadać betoniarnie i brać ranne kursy tak , by była szansa pojechać po dodatkowy beton. Temat był wałkowany na necie, jeden gość pisał , że lał na parterem i brakło mu 2m3 więc na identyczne piętro zamówił odrazu więcej i co się okazało, zostało mu te 2m3. PS: Naszego dziennika ze świecą trzeba szukać w dodatku w stogu siana (niebezpieczne), a w zaufaniu powiem, że go zwyczajnie nie ma. Leniwy jestem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 16.08.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 no gdzie te foty ,gdzie zbrojenie balkonu?? Szybciutko wrzucajcie?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 17.08.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Nadia ile kosztuje Was 1 wizyta Kierbuda? Na PW żeby nie robić reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 18.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Widze, że fajnie to Wam idzie,ja osobiście nie dopieszczałem zbrojenia stropu, to nie jest konkurs piekności, szkoda czasu, i tak to wszystko w beton.Teraz jestem na etapie wieńców na ściance kolankowej i ekipa od dachu pod koniec sierpnia przychodzi.Ale powiem z biegiem czasu, że zapał samodzielnej budowy mija z czasem.Po prostu nie chce mi sie juz, a tak mało zostało i wcale nie jest to męczące.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 24.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 kurde ,kiedy my bedziemy robic strop... zapraszam do nas ,zobaczcie nasze postepy,tyranie straszne ale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 25.08.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Zrewanżował się znalazł bloczki za 2,6 zł z transportem. Punktualni, aż za bardzo (zawsze są dzień wcześniej ) Poproszę o namiary... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.08.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 poleciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 25.08.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 a ja mam bloczki po 2,50 transport gratis bo blisko Zgierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 26.08.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Firma polecana przez NetBet'a jest z Kanzas, więc transport ja z kolei mam gratis Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 06.09.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Szacun, zbrojenie tego stropu to dzieło sztuki - aż szkoda że trzeba to zalać tą szarą mazią Mam projekt z tej samej pracowni - też strop monolit, z zalewaniem stropu to najważniejszą rzeczą jest siła chłopa do rozgarniania i pieszczenia całości. Kolejność zalewania - taka żeby dało się wyjść po wyprowadzeniu schodów - i jeden człowiek "dedykowany schodom" podczas zalewania. Dacie radę - z tego co pamiętam u nas nie dowiązywali balkonu ale zaparli stemple "do" budynku. Aha - już po wszystkim - przy polewaniu dobrze położyć folię - wolniej wysycha, jeśli nie wszędzie to chociaż na łączeniu balkonu i stropu. Powodzenia. Pozdrawiam PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 07.09.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Zalane już, czy nie? Przejeżdżałem ostatnio obok Was i patrzyłem, ale z dlaek wiechy widac nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.09.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Szacun, zbrojenie tego stropu to dzieło sztuki - aż szkoda że trzeba to zalać tą szarą mazią Mam projekt z tej samej pracowni - też strop monolit, z zalewaniem stropu to najważniejszą rzeczą jest siła chłopa do rozgarniania i pieszczenia całości. Kolejność zalewania - taka żeby dało się wyjść po wyprowadzeniu schodów - i jeden człowiek "dedykowany schodom" podczas zalewania. Dacie radę - z tego co pamiętam u nas nie dowiązywali balkonu ale zaparli stemple "do" budynku. Aha - już po wszystkim - przy polewaniu dobrze położyć folię - wolniej wysycha, jeśli nie wszędzie to chociaż na łączeniu balkonu i stropu. Powodzenia. Pozdrawiam PR Przypuszczam, że z szybkością wysychania problemu nie będzie bo to już jesień. Co do kolejności zalewania: u mnie zaczęliśmy od balkonu i powoli szliśmy wzdłuż budynku. Schody robiliśmy na dwa rzuty tzn. zaraz na początku daliśmy część betonu na szalunki schodowe, żeby trochę związało, a drugą część, gdy już do niej doszliśmy, czyli po jakiejś godzinie, po przyjeździe drugiej gruchy. Widzę, że szalunki wieńca już porządnie poskręcane, ale proponuje się zastanowić, czy nie lepiej na tym etapie przerobić to tak, aby pręt gwintowany pomiędzy szalunkami był wpuszczony w cienką rurkę plastikową, tak aby można go było później odzyskać poprzez łatwe wybicie młotkiem. Tak jest łatwiej niż później skakać ze szlifierką i obcinać wystające końcówki. U mnie się to sprawdziło, a pręty przydały się np. do mocowania szalunków wieńca ścianki kolankowej. Generalnie zbrojenie bardzo ładnie wykonane. Proponuję też sprawdzić podparcie szalunku od spodu, bo w czasie betonowania czasu na to będzie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 07.09.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Zalane już, czy nie? Przejeżdżałem ostatnio obok Was i patrzyłem, ale z dlaek wiechy widac nie było. przejechać koło nas i ne wjechać - byś siem wstydził a fee... wiechy nie widać... boś był za daleko!!! słabość oczuff - do dottore czas jakbyś podjechał bliżej ( tak aby cię psy i wilcy nie capnęły ) tobyś obaczył.... pozdor NETbet'oniar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 07.09.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Szacun, zbrojenie tego stropu to dzieło sztuki - aż szkoda że trzeba to zalać tą szarą mazią Mam projekt z tej samej pracowni - też strop monolit, z zalewaniem stropu to najważniejszą rzeczą jest siła chłopa do rozgarniania i pieszczenia całości. Kolejność zalewania - taka żeby dało się wyjść po wyprowadzeniu schodów - i jeden człowiek "dedykowany schodom" podczas zalewania. Dacie radę - z tego co pamiętam u nas nie dowiązywali balkonu ale zaparli stemple "do" budynku. Aha - już po wszystkim - przy polewaniu dobrze położyć folię - wolniej wysycha, jeśli nie wszędzie to chociaż na łączeniu balkonu i stropu. Powodzenia. Pozdrawiam PR ..i w związku z tym "dziełem sztuki" odwlekam zalewanie aż szkoda....tak jest "fajnie" a po betonie będzie "szaro" ...i może mocno?? pozdor NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 07.09.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam. Przypuszczam, że z szybkością wysychania problemu nie będzie bo to już jesień. Właśnie zdałam sobie z tego sprawę A gdzie jeszcze dach - o matko! Co do kolejności zalewania: u mnie zaczęliśmy od balkonu i powoli szliśmy wzdłuż budynku. Schody robiliśmy na dwa rzuty tzn. zaraz na początku daliśmy część betonu na szalunki schodowe, żeby trochę związało, a drugą część, gdy już do niej doszliśmy, czyli po jakiejś godzinie, po przyjeździe drugiej gruchy. Ma to sens - i tak też uczynimy. Widzę, że szalunki wieńca już porządnie poskręcane, ale proponuje się zastanowić, czy nie lepiej na tym etapie przerobić to tak, aby pręt gwintowany pomiędzy szalunkami był wpuszczony w cienką rurkę plastikową, tak aby można go było później odzyskać poprzez łatwe wybicie młotkiem. Tak jest łatwiej niż później skakać ze szlifierką i obcinać wystające końcówki. U mnie się to sprawdziło, a pręty przydały się np. do mocowania szalunków wieńca ścianki kolankowej. Niestety nie zdążymy - jutro godzina zero. Aczkolwiek dobry patent. Szkoda że nie wiedzieliśmy wcześniej, więc będzie szlifiera. Za to może kto inny skorzysta. Generalnie zbrojenie bardzo ładnie wykonane. Proponuję też sprawdzić podparcie szalunku od spodu, bo w czasie betonowania czasu na to będzie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Szczerze nie spodziewałam się, natomiast dzięki za odwiedziny i jeszcze większe dzięki za podpowiedzi z których skorzystamy. Mam nadzieję, że nie damy się zwariować i wsio pójdzie jak należy. Lekko jestem przerażona. Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 07.09.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 trzymamy kciuki,na bank sie nie zawali a zrestartować zawsze się można pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 08.09.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Nadia, Netbet jesteście DEBEŚCIAKI Superrr, gratulujemy efektu i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 08.09.2009 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Nadia, Netbet jesteście DEBEŚCIAKI Superrr, gratulujemy efektu i wytrwałości Boże, dzięki ale zdychamy tera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts