Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

Jesteście DEBEŚCIAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nieźle zalaliście formę ... 8)

Ale ja jestem fanem tego zdjęcia :oops: I bardzo dobrze, że od tyłu :lol: :wink: :oops:

Przepraszam, że od tyłu ale nie było czasu na pozowanie

http://www.fothost.pl/upload/09/37/0a9bf902.jpg

... mam nadzieję, że Twój chłop mnie nie zabije ... :roll: :oops: :wink:

serdecznie pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

normalnie jak rzadko coś piszę tak teraz muszę :D chociaż słów mi brak :o z podziwu oczywiście :D chylę czoło do samej ziemi, debeściaki to przy Was małe pikusie!!!

śledzę Wasz dziennik od początku, i przjejeżdżałam koło Was nie raz :D :D i zawsze podziwiałam nawet miałam wstąpić kiedyś ale jakoś tak nie wyszło... :-? (mieszkam w kochanówce) no w każdym razie szacun WIELKI jesteście największe debeściaki na świecie !!!!

Jesteście DEBEŚCIAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nieźle zalaliście formę ... 8)

Ale ja jestem fanem tego zdjęcia :oops: I bardzo dobrze, że od tyłu :lol: :wink: :oops:

Przepraszam, że od tyłu ale nie było czasu na pozowanie

http://www.fothost.pl/upload/09/37/0a9bf902.jpg

... mam nadzieję, że Twój chłop mnie nie zabije ... :roll: :oops: :wink:

serdecznie pozdrawiam, majki

..ty to uważaj.... bo ja po takim budowaniu mam łapy jak Conan ...i jak cię złapię to złamię w trzech najgrubszych miejscach.. 8) 8) 8) :D :D :D

( a w zyciu nie sądziłem ze moja ślubna będzie miała TAK dobre zdjęcie! 8) )

pozdro

NETbet - MĄŻ JEDYNY SWOJEJ SŁAWNEJ ŻONY :D :D :D :D

Brawo.

Pamiętam zalewnie naszego stropu i chyba dokładnie wiem co teraz czujecie. :)

Ulga, że nic się nie zawaliło jest niesamowita, co?

Gruby macie ten strop, taki w projekcie był.

Jak najwięcej polewajcie strop, upałów już może nie ma , ale od tego teraz zależy jego przyszła wytrzymałość.

Ja po tygodniu już nie wytrzymałem i zabrałem się za murowanie góry.

PS:

Zalewaliśmy w podobnym momencie, do zimy był prowizoryczny dach (same płyty OSB), ciekawe z jakim stanem zamkniecie sezon. :)

Pozdrawiam i życzę długiej i ciepłej jesieni, (sobie też) :)

Ehm,ehm

Ja bardzo chciałam wszystkim Wam serdecznie podziękować i oczywiście każdemu z osobna. Dziękuję za rady, sugestie, opinie, krytykę (to nas wzmacnia) i kciuki to dzięki nim idzie do przodu nasza budowa. Dziękuję Wam bardzo, bardzo. :)

Specjalne i osobne podziękowania dla mojego Strego i brata. Bez Was panowie bałabym się nawet pomyśleć o budowie. Niestety ja tylko słaba płeć jestem. :wink:

A przed Tobą mój drogi małżonku chylę czoła. I tak jak inni za wiwatuję: Jesteś DEBEŚCIAK!!! 8)

P.S Nawet nie sądziłam że mam takie tyły :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

normalnie jak rzadko coś piszę tak teraz muszę :D chociaż słów mi brak :o z podziwu oczywiście :D chylę czoło do samej ziemi, debeściaki to przy Was małe pikusie!!!

śledzę Wasz dziennik od początku, i przjejeżdżałam koło Was nie raz :D :D i zawsze podziwiałam nawet miałam wstąpić kiedyś ale jakoś tak nie wyszło... :-? (mieszkam w kochanówce) no w każdym razie szacun WIELKI jesteście największe debeściaki na świecie !!!!

W takim razie zapraszam w każdy łikend, non stop orka :D

Daj cynk na pw to się jakoś ustawimy :D

Pozdrawiam

PS:

Zalewaliśmy w podobnym momencie, do zimy był prowizoryczny dach (same płyty OSB), ciekawe z jakim stanem zamkniecie sezon. :)

Pozdrawiam i życzę długiej i ciepłej jesieni, (sobie też) :)

Chciałabym Ci powiedzieć że będzie to sso z deskowanym dachem i papą ale... już chyba nie zdążymy przed mrozami :cry:

Również życzę ciepłej jesieni. Sobie życzę już ciepłej zimy :)

P.S Jak to przejeżdża i nie wejdzie? A to nie ładnie, oj nie

jakbym sam budował to na bank w takim czasie tyle nie zrobibymł co wy,nawet chyba nie podjąłbym sie takiego wyzwania.

ok dosyć podlizywania się

:D

na tym forum rządzi strop monolityczny :p więc nie bede pisał nic o stropach teriva ponieważ... są dobre hehe :wink: :wink: :wink: :p

pozdrawiają popki teriviarze 8)

Hejka

Jak widzcie nie utrafi się z cegłami ... Ja mam akurat negatywne zdanie o Kozłowicach. Też kupowane w "czasach kryzysu", nierówne były ... dokładnie jak teraz opisujecie te owczary ...

Ale murarze wymurowali, z jednej strony tynk, z drugiej styro. Nie widać. I w murze jakoś już mocniejsze są :wink:

pozdowienia, majki

no fakt - partia Owczar tą co dostałem to kibel - na 210 pustaków popękanych jest prawie 50 szt :evil: jakość...

jestem juz umówiony z przedstawicielem hurtowni i fabryki na jutro - reklamacja zgłoszona i przyjęta... tylko kur.... czas mi ucieka i to mnie najbardziej denerwuje.. mamy zrobić jeszcze wieniec, zbrojenia, szalunki ...to co dało sie wmurować zostało postawione reszta - jako tłuczeń na drogę... 8)

poczekam co powiedzą....

pozdro

NEtbet'jakościowy

Szczerze mówiąc to jeszcze nie spotkałem się z kieską jakością z Owczarów, a u mnie w pracy bloki z ich maxa budują i nigdy takiej sytuacji nie było... Netbet rozumiem Twoją frustrację, bo mnie brakło desek do szalowania i prawie cała słoneczna niedziela poszła w piz.... Życzę sobie i wszystkim budującym pięknej pogody aż dp grudnia (na święta miło jak jest biało 8) ).

Pozdrawiam

No nareście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pierwszy raz czytam dziennik kogoś kto może powiedzieć: "wybudowałem dom" :roll: . I kobita też...

A niezręcznie się czułam, jak lokalizowali nas: "a... to tam gdzie baba dachówki układała" :lol: .

Ano układała, paprokom zarobić nie daliśmy i nie damy, bo se kolejny dom wymyśliłam, i też "tymi rąsiami" wybudujemy, to chyba uzależnienie :wink: