Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i oby krew się więcej nie lała :D

...wiecej nie będziemy straszyć krwawymi postami..

spostrzeżenie : w niskich temperaturach krew krzepnie szybciej ...a jak rana powstaje po nacięciu flexem to w ogóle git sprawa... od radu zasklepiona 8) przypalona 8)

pozdro

NEtbet'racjonalizator

a jak mogą iść ??? :evil: kibel.... zimno jak cholera :evil:

A ja wczoraj zalewałem ławy... W samo południe... Pojedynek z pogodą i z ławami wygrany 8)

Pozdrawiam

to jesteś wiekszy HARD CORE łode mnie....

albo założysz dziennik , albo ..... (0,5 za najtwardszych? ) 8)

pozdro

NETbet'malućki

a choć siem żeś upaprał po ludzku... jak budowlaniec? 8)

KREISEL- fajna.,.... fajniejsza od ABE... bardziej plastyczna - lepiej sie rozrabia i kładzie... taka jakaś "tłusta"

To zasługa wapna :wink:

z perspektywy czasu 8) 8) wybieram bramkę nr2 - KRAJZLA 8) niewiele droższy ale przyjemności dużo więcej 8) :lol:

pozdro

NEtbet'wyrocznia

Zaprawa do muraowania Kreisel ... tak to się nazywa?

to jesteś wiekszy HARD CORE łode mnie....

albo założysz dziennik , albo ..... (0,5 za najtwardszych? ) 8)

Teraz z kolei ja wybieram bramkę nr 2 :lol:

a choć siem żeś upaprał po ludzku... jak budowlaniec? 8)

Jasne 8) tylko z butów wylewałem wodę i nawet gacie musiałem wykręcać W środę albo czwartek zaczynam murować bloczki (po 2,75 za 14-stki - ciekawe czy to dużo czy w normie :-? ), trzeba zdobywać kolejne sprawności (net wiesz o co chodzi :wink: )

Mam zamiar jeszcze Cię pomęczyć "głupimi" pytaniami żebyś mógł napisać

pozdro

NETbet'vademecum

Pozdrawiam :oops:

..no skoroś wybrał bramkę 2 ( świadom bądź nie )... znaczy 0,5/ :oops:

8) to ... na priv 8) 8)

głupich pytań ni ma.... i ni ma głupich odpowiedziuff...przynajmniej w budowlance... 8) 8)

.. ale zanim zaczniesz pytać czas zdobyć sprawność "półlitrową" ..bo o zawodowcach nie wspomnę... sprawność "ruski"

pozdro

NEtbet'va.....lerianum

Szkoda, że dopiero teraz trafiłam na Wasz dziennik :oops:

Myslałam, że na forum łódzkim jesteśmy z mężem jedynymi, którzy porwali się na budowanie naprawdę sposobem gospodarczym, a tu znalazłam wreszcie WAS :lol:

Podziwiam Was za to, że jeszcze macie siłę to wszystko obfotografować i opisać na fm. Ja wieczorem po budowie mam siłę na kąpiel i lulu.

U mnie już murują się kominy, dekarze mają przyjechać jeszcze w tym lub przyszłym tygodniu. Dzisiaj jadę do przedstawiciela okiennego i prawdopodobnie zamówię już okna :)

A jak założą nam okna. To zaczniemy robić instalacje. Trochę mnie to przeraża - ja prawnik, mąż technik rolnik i resocjalizator in spe :roll: Cóż, poczytamy, podpytamy i sami rozłożymy co i prąd i wodę. I zamierzam nawet własnoręcznie instalację alarmową wykonać :p

Pozdrawiam Was

Budowlańcy z wyboru :wink: jak i my

Postaram się Was podczytywać, wiedząc, że jesteście i w sumie niedaleko od nas :D

Dziękuję za możliwość odwiedzenia Was dzisiaj.

Dziekuje za rozmowę, za oprowadzenie po budowie ....

I jeszcze raz :

OGROMNY SZACUNEK !!!

Za Waszą pracę i samozaparcie.

Mogłem dotknąć kultowego przedmiotu : do cięcia pustaków .... prawie jak relikwia .... :D

Netbet - jesteś gość. Jesteś super gość ... 8) Pokłon.

wytrwałości i zdrowia

majki

Dziękuję za możliwość odwiedzenia Was dzisiaj.

Dziekuje za rozmowę, za oprowadzenie po budowie ....

I jeszcze raz :

OGROMNY SZACUNEK !!!

Za Waszą pracę i samozaparcie.

Mogłem dotknąć kultowego przedmiotu : do cięcia pustaków .... prawie jak relikwia .... :D

Netbet - jesteś gość. Jesteś super gość ... 8) Pokłon.

wytrwałości i zdrowia

majki

:lol: normalnie szok przeżyłem...a uściśniętej dłoni GURU to ja nie będę my przez miesiąc 8) ... zaczynałem od Twojego dziennika i uważam ze jest the best of the best...no i te podłogi ( a co - czyta się innych )

byłem w takim szoku wizyty ze ... zapomniałem cię połamać w trzech najgrubszych miejscach - jak siem odgrażałem :D ale spox - co odjechało nie uciecze.... :D :D :D

...a skoro tknęłeś relikffię do cięcia pustakuff... to choć zdrowaśkę odmów w intencyji... ....."połamań" 8) 8) :D :D

pozdro

NEtbet'....'relikffia 8)

Szkoda, że dopiero teraz trafiłam na Wasz dziennik :oops:

Myslałam, że na forum łódzkim jesteśmy z mężem jedynymi, którzy porwali się na budowanie naprawdę sposobem gospodarczym, a tu znalazłam wreszcie WAS :lol:

Podziwiam Was za to, że jeszcze macie siłę to wszystko obfotografować i opisać na fm. Ja wieczorem po budowie mam siłę na kąpiel i lulu.

U mnie już murują się kominy, dekarze mają przyjechać jeszcze w tym lub przyszłym tygodniu. Dzisiaj jadę do przedstawiciela okiennego i prawdopodobnie zamówię już okna :)

A jak założą nam okna. To zaczniemy robić instalacje. Trochę mnie to przeraża - ja prawnik, mąż technik rolnik i resocjalizator in spe :roll: Cóż, poczytamy, podpytamy i sami rozłożymy co i prąd i wodę. I zamierzam nawet własnoręcznie instalację alarmową wykonać :p

Pozdrawiam Was

Budowlańcy z wyboru :wink: jak i my

Postaram się Was podczytywać, wiedząc, że jesteście i w sumie niedaleko od nas :D

Hej,

Miałam takie samo odczucie, że jesteśmy sami ... narwańcy hehe :lol: :lol:

Lecę oblukać Waszą budowę, dziennik widzę 8)

A posty nasze, takie krótkie.... i jakoś tak beznadziejnie to wygląda. :roll:

Bywa tak, że nie odzywamy sie długo bo nie ma kiedy coś skrobnąć. Przyznam się szczerze że już dzienników nie czytuję .... Stary więcej przegląda forum (zawsze się z czegoś wykpi i znajduje czas na fm)

Cieszę się że sami nie jesteśmy i życzę Wam zdrowia i sił to chyba najważniejsze a reszta się znajdzie i wyskrobie :D

Pozdrawiam

Wczoraj wieczorem doszłam do wniosku, że powinniśmy sobie kupić mundurki jak dla harcerzy i naszywać sobie plakietki ze zdobytymi zdolnościami :lol: :lol: :lol:

kopacz, murarz, zbrojarz, stolarz, cieśla, u mjie niedługo elektryk i hydraulik - szczęście, że dachu nie zamierzamy robić samodzielnie...

A największą moją zdolnością jest wyskrobywanie z pustego portfela i konta złociszy... nie mam pojęcia skąd ja wzięłam 80 tys. złotych jak do tej pory... Na początku były oszczędności, a od stropu nad piwnicą lecimy na bieżąco. Zapomniałam już co to ciuchy, kosmetyczka, manicure, ale jeszcze rok...

...i trzeba będzie się ostro wziąć za ogród :lol: :lol: :lol:

Wczoraj wieczorem doszłam do wniosku, że powinniśmy sobie kupić mundurki jak dla harcerzy i naszywać sobie plakietki ze zdobytymi zdolnościami :lol: :lol: :lol:

kopacz, murarz, zbrojarz, stolarz, cieśla, u mjie niedługo elektryk i hydraulik - szczęście, że dachu nie zamierzamy robić samodzielnie...

A największą moją zdolnością jest wyskrobywanie z pustego portfela i konta złociszy... nie mam pojęcia skąd ja wzięłam 80 tys. złotych jak do tej pory... Na początku były oszczędności, a od stropu nad piwnicą lecimy na bieżąco. Zapomniałam już co to ciuchy, kosmetyczka, manicure, ale jeszcze rok...

...i trzeba będzie się ostro wziąć za ogród :lol: :lol: :lol:

Gdyby mi ktoś powiedział 15 lat wcześniej, że będę budować własne cztery ściany razem z mężem to... nie dałabym mu wiary. Śmiałabym się. Gdzie ja. :lol::lol::lol: A jednak. :cry:

Chyba trzeba wszystkiego w życiu spróbować. Tym bardziej, że nie chcemy brać żadnego kredytu. Jak również fakt, że budujemy raczej z konieczności niż z widzimisię. Ponieważ dla nas ciągle bardziej opłacalną inwestycją jest wybudować ten dom niż kupić mieszkanie.

Ogród .... hmm.... jajks :lol: kiedyś będzie i ogród

Wczoraj wieczorem doszłam do wniosku, że powinniśmy sobie kupić mundurki jak dla harcerzy i naszywać sobie plakietki ze zdobytymi zdolnościami :lol: :lol: :lol: :lol:

mundurkuff u nas mnogość... wiec i sprawności mnogości zdobytych jest gdzie zaczepiać... :lol:

Gdyby mi ktoś powiedział 15 lat wcześniej, że będę budować własne cztery ściany razem z mężem to... nie dałabym mu wiary.

:lol: :lol: :lol: :lol: murowac to jeszcze ....ale z mua w roli małża... ..ehh.. czas leci...

pozdro

NETbet'małż

Widzę, że kryzys przyszedł.

Jeśli nie czujecie presji czasu, to jak najbardziej róbcie przerwę do wiosny, a jeśli nie to dwa tygodnie luzu, wyprowadzenie szczytów i dach.

Ale nie sami, tylko cieśli i dekarzy do tego wziąć.

Gdy będzie dach, to optymizm wraca :wink:

Co do skręcenia wieńca to dlaczego nie miałby dać rady tego zrobić?

Przecież dotychczas robił trudniejsze rzeczy :wink:

Pozdrawiam i optymizmu życzę :wink:

O qrcze, Nadia... jakbym siebie czytała :o . Tylko mój, u nas to się żon mówi, mniej napalony :oops: ... na budowę znaczy się :wink: . Taki "francuski piesek" się z niego zrobił przez tą pogodę, ... murarz kanapowy... :roll: .

Wyluzujcie!!!! My tak zrobiliśmy i od razu nam się polepszyło... pod deklem, bo już doła łapaliśmy.

Na wisone z nowymi siłami...

A cieśli i dekarzy bym nie brała (my na pewno nie), DACIE RADĘ!!!!!!

Widzę, że kryzys przyszedł.

Jeśli nie czujecie presji czasu, to jak najbardziej róbcie przerwę do wiosny, a jeśli nie to dwa tygodnie luzu, wyprowadzenie szczytów i dach.

Ale nie sami, tylko cieśli i dekarzy do tego wziąć.

Gdy będzie dach, to optymizm wraca :wink:

Co do skręcenia wieńca to dlaczego nie miałby dać rady tego zrobić?

Przecież dotychczas robił trudniejsze rzeczy :wink:

Pozdrawiam i optymizmu życzę :wink:

A wszystko przez tą pogodę jeszcze trochę.... i czas się leczyć :wink:

Nie mamy presji czasu. Dlatego też robimy przerwę do wiosny. Choć odnoszę wrażenie że to cholernie wszystko się okropnie ciągnie. Na wiosnę zaczniemy dach chyba sami. Piszę chyba bo się okropnie boję dachu. Z drugiej strony stropu też się bałam i jakoś wyszło :)

Wiem jaka to czasochłonna robota, pewnie poradzi sobie, straszy mnie tylko. A poza tym ile można wytrzymać w takich warunkach?

Będzie optymizm jak wróci wieczorem i łyknie trzy bronki - wtedy wszystko jest jakby łatwiejsze . :wink:

Widziałam zdjęcia Twojego domku. Pięknie !!!. I ogromnie Ci gratuluję, że już mieszkacie oraz zazdroszczę, że jesteście u siebie i razem :oops:

O qrcze, Nadia... jakbym siebie czytała :o . Tylko mój, u nas to się żon mówi, mniej napalony :oops: ... na budowę znaczy się :wink: . Taki "francuski piesek" się z niego zrobił przez tą pogodę, ... murarz kanapowy... :roll: .

Wyluzujcie!!!! My tak zrobiliśmy i od razu nam się polepszyło... pod deklem, bo już doła łapaliśmy.

Na wisone z nowymi siłami...

A cieśli i dekarzy bym nie brała (my na pewno nie), DACIE RADĘ!!!!!!

Musimy skończyć na wieńcach. Wtedy wyluzujemy. Podejrzewam że z czasem ciężko będzie narwańca utrzymać w domu. Ale teraz jesteśmy już okropnie zmęczeni. I może potrzeba tylko małej przerwy. Zaczniemy i tak od wiosny - lutego?.

Może teraz jakoś bardziej odczuwamy - przez tą cholerną pogodę.

Nie wiem jak ty ale ja już nie wiem jak sobie polepszyć :wink: :lol: :lol:

pozdrawiam