Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

...chyba juz mogę wyluzować... 8)

pozdro

NETbet'prawiepozsezonowy

Jeszcze co najmniej dwa weekendy "znośnej" pogody, a potem chyba zbudujemy coś "0,7" litrowego? Net sam mnie do tego zmusiłeś 8)

A tak na marginesie... Bloczki 29,5 kg ciutkawo ciężko się uruje w takiej temperaturze i wilgotności :(

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...chyba juz mogę wyluzować... 8)

pozdro

NETbet'prawiepozsezonowy

Jeszcze co najmniej dwa weekendy "znośnej" pogody, a potem chyba zbudujemy coś "0,7" litrowego? Net sam mnie do tego zmusiłeś 8)

A tak na marginesie... Bloczki 29,5 kg ciutkawo ciężko się uruje w takiej temperaturze i wilgotności :(

oj tam użalasz sie... 8) 8) do roboty :D nie patrz na pogodę tylko na postępy!!

..a co do tego ...jak to nazwałeś....0,7 ... to .... to ja ... nikogo nie namawiam....

...co złego to nie ja....

...co złego to nie pije...

...co dobrego ... pije 8)

pozdro

NETbet'GRID 8) to to zapierd...

No i jak tam Rodacy w pracy???????????? :wink:

Iwonko ja się nie dziwię, że czytałas dziennik tych "szalonych ludzi" i się śmiałaś -bo sama chichrałam jak szurnięta :lol:

ale jak mam się nie śmiać???????

Cyt."wieści ..wieści...

o szalowaniu - było

o szaleństwach ze ślubną - bylo (ciiii... )

o triumfie - było

o sprawnościach - było

...wiec tera będzie matrix - ja juz gdzieś takie sprzęty widziałem "

buhahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

o szaleństwach...ahahaaaaaaa

Jakoś tak dwuznacznie brzmi... :lol:

Całkiem całkiem koniec pomalutku widoczny....

he he he...

więźby nie ma

kominów nie ma

szału nie ma

Jest Netbet :lol: :lol: :lol:

Jest bo jest, jak długo? Jak dziś garów nie zmyje, jak nie wyprowadzi chomika na spacer, jak nie ubije smoka diplodoka co nas terroryzuje w wc... to może już nie napisać :wink: :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam

Nadiaart'cotkasamozło

ostatnie moje przemyślenia:

po jaką cholerę robilismy tyle zmian w projekcie na początku?? z oryginału został obrys

A nie jesteście już na etapie: "kurcze czemu tego nie przerobiliśmy tak, a tamtego jeszcze inaczej". Nam się rodzą coraz to nowe pomysły jak coś trzeba było zrobić.

Człowiek na etapie projektu nie ma pojęcia jak co będzie wyglądało a już tym bardziej czy będzie funkcjonalne.

PS:

Mieliście już chyba wejść w fazę "wielkiego pauzowania" (gorąca czekolada pod kołdrą) a tu widzę robota pali się w rękach.

Mieliście już chyba wejść w fazę "wielkiego pauzowania" (gorąca czekolada pod kołdrą) a tu widzę robota pali się w rękach.

...cholera - myslałem ze zima tuż tuż...a to taki soprajs. 8)

wiec nici z kołderki i napojów gorących... pozostają wyskokowe dla "ocieplenia ciała" i cos tam pomalućku klicimy...zawsze o tyle do przodu 8)

pozdro

NETbet'40%

Netbet, Nadiaart zima nie nadchodzi bo ja jesień trzymam. Przyszyłam słońce do nieba, dopóki dachu mi nie skończą :wink:

Możecie mnie ukamienować pozostałościami z MAX`a :p i tak mnie już ściga kolo, który ma nam okna montować (3 tyg. już czeka aż dachowcy skończą). Czuję, że święta się zbliżają - każdy woła kasę :roll: Nie mogą poczekać na pierwszą wypłatę w Nowym Roku??

U nas, mimo dachowców sezon budowlany wciąż trwa - teraz sprzątająco-wstępnie kanalizacyjny. Jutro porobię kilka zdjątków, co by poprzeć moje słowa...

P.S. Słońce odpruję od nieba, jak skończą dach i okna założą... czyli może zdążycie ubrać choinkę przed Wigilią :lol:

Netbet, Nadiaart zima nie nadchodzi bo ja jesień trzymam. Przyszyłam słońce do nieba, dopóki dachu mi nie skończą :wink:

Słońce odpruję od nieba, jak skończą dach i okna założą... czyli może zdążycie ubrać choinkę przed Wigilią :lol:

..no i wszystko jasne - kto jest odpowiedzialny za BRAK zimy...

... mi się juz nie chce.... nie chce , ale dzięki Ciril - MUSZE!! 8) 8) :D

pozdro

NETbet' ZIMOWY, ŚNIEŻNY, KULIGOWY, -10 st, OGNISKOWY NA POLANIE

p.s.

nie ma takiego łobrazka coby mógł przekazać moje wszystkie emocje :p

Cześć!

Nadia, netbet, wielka prośba!

Ktoś kiedyś pytał o architekta i dostał taką odpowiedź

Ja mam i taniego i rozsądnego ba nawet z uprawnieniami budowlanymi :)

Czy mogę prosic o namiar?

Sorki, ze zawracam głowę :oops: , ale muszę niebawem wybrać projektanta, a dobrze by było, żeby był rozsądny cenowo :roll:

Kochani moi!!!!

Na zimę na razie się nie zgadzam!!! Mi ta wczesnowiosenna pogoda całkiem odpowiada...

Śnieg może spaść na Wigilię, bo do tego czasu osiągnę SSZ!!!!

I mimo, że w Wigilię się nie piję, to się upiję (już widzę "radość" mego małża).

Netbet wskrześ no trochu entuzjazmu do układania klocków...

Pocieszę Was.

Sami będziem robić instalacyje elektryczne, wodniste, ciepłownicze i gówniane - jak zamkniemy, wstawimy kozę, przyjedziecie do nas obejrzeć jak to się robi- usiądziemy przy kozie, wydoimy ją i "omówimy" temat.

Albo ja do tej pory ślepa byłam albo nie wim co... dopiero teraz zauważyłam takie cuś na rynku prasowym jak dodatek Muratora "Zrób to sam" :oops:

Pozdrawiamy

Kochani moi!!!!

Na zimę na razie się nie zgadzam!!! Mi ta wczesnowiosenna pogoda całkiem odpowiada...

Śnieg może spaść na Wigilię, bo do tego czasu osiągnę SSZ!!!!

I mimo, że w Wigilię się nie piję, to się upiję (już widzę "radość" mego małża).

Netbet wskrześ no trochu entuzjazmu do układania klocków...

...no to lece na budowe!!! klocków juz se nie poukładam... ale za to są jeszcze DECHY!! można powalczyć 8)

Pocieszę Was.

Sami będziem robić instalacyje elektryczne, wodniste, ciepłownicze i gówniane - jak zamkniemy, wstawimy kozę, przyjedziecie do nas obejrzeć jak to się robi- usiądziemy przy kozie, wydoimy ją i "omówimy" temat.

Pozdrawiamy

...zabrzmiało to gdzieś miedzy wierszami jak ... zaproszenie na ... 8) 8)

znaczy co?? browarek??? :D :D

no nie wiem..... sam juz nie wiem...

a co do instalki... u nas też będzie samoróba!

jak zaczniecie - to my podpatrzymy co i jak i tez sami se machniemy...

pozdro

NETbet'?