michalu76gmail.com 25.02.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 to je to... Chodzi mi o to, ze czesto bardzo uczciwi architekci mowia tak:"Paaaanie przy takim gruncie to cza wszytko od nowa liczyc."i kasuja Cie 2,5k (miast 800) gdzie naprawde 150kPa (i tu pozwole sobie podpowiedziec - kilopaszczali) to srednia noscnosc raczej i projektowane dla niej fundamenty sa ok dla wiekszosci gruntow na naszej ojczystej ziemi. Moj kierownik i zarazem architekt nie nalezy do tych opisywanych wyzej i zaproponowal wykop testowy zeby upewnic sie, ze nas nic nie zaskoczy. PozdrawiamMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 28.02.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Ale, żeś z tym początkiem sezonu "falstart strzelił", jeszcze moja żona przeczyta i mnie na budowę wygoni!!! a jeszcze wszystkich zimowych zapasów nie opróżniłem, nie zapomnę Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalu76gmail.com 04.03.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Mam pytanko. Mozesz mi powiedzic jaka stal dominuje u Was na stropie?W projekcie mam #8 ale kierownik postanowil zmienic na #12. Powoduje to pewien dodatkowy koszt ale skoro tak mowi... Uspokojcie mnie tylko - macie #12? Na zdjeciach wyglada mi to na wlasnie takie prety. PozdrawiamMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 05.03.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 potwierdzam : całe zbrojenie stropu wykonane z 12mm pręta ( poza strzemionami ) w projekcie mialem miejsca z 10, ale nie chciało mi się kombinować i poleciłem wsio z 12 pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 07.03.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Żeście wystartowali Ja niestety walczę z wodą w fundamencie. Staram się wypompowywać co kilka dni, ale dobrze nie jest. Druga sprawa, że do działki póki co nic mi nie dojedzie. Spróbuję jutro namówić piach na przyjazd (póki zamarznięte). Trzymajcie się w tym całym roku! Jako, że też budujemy sami, Wasza robota jest dla nas bardzo i inspirująca. POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 10.03.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Widzę, że również powoli prostujecie odnóża, co by z fotela powstać do roboty... Oj ciężko się zebrać po zimie, a i ta franca nie odpuszcza Pozdrawiam Ciril_mająca_lenia_nie_napiszę_gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.03.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ale, żeś z tym początkiem sezonu "falstart strzelił", jeszcze moja żona przeczyta i mnie na budowę wygoni!!! a jeszcze wszystkich zimowych zapasów nie opróżniłem, nie zapomnę Ci. to trzeba więcej wcinać... coby mieć co spalić na wiosnę.. byś choć foty chaty zamieścił... bo tego to ja ci nie zapomnę... ...a niech to czyta i cie wypędzi na budowę... pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.03.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ciril_mająca_lenia_nie_napiszę_gdzie oj tam... napisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 14.03.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ano i w końcu wylądowałem wczoraj na budowę, ale raczej zrobiłem wywiad środowiskowy, niż coś w rzeczywistości. Przejeżdżałem koło Was ale miałem wrażenie, że nikogo nie ma, ale z daleka nie widać. Dzisiaj miałem jechać ale ta wigilijna pogoda bardziej mnie nastraja do stołu niż budowy więc robię te zapasy na wiosnę coby je spalać. PS: byś choć foty chaty zamieścił... bo tego to ja ci nie zapomnę... Nie chcę Ci zaśmiecać wątku więc masz kilka zdjęć w postaci linków: http://images40.fotosik.pl/267/45cab821d85895a2.jpg http://images44.fotosik.pl/65/b83442b09ef2b14d.jpg http://images39.fotosik.pl/172/823916940c5d1612.jpg http://images40.fotosik.pl/248/d8ebe7966024cadc.jpg http://images45.fotosik.pl/272/fd961019d42b61d3.jpg http://images47.fotosik.pl/206/0e6ab03dc4ddb6ea.jpg http://images46.fotosik.pl/271/9171eea2ec28303a.jpg A jak masz okulary do anaglifów (czerwono niebieskie) to nawet 3D: http://images42.fotosik.pl/173/89a53859818ab0ba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.03.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 łał! to mniej wiecej tak projekt jak nasz.. ok 150m2... szacun gdzie ty się budujesz, że widujesz życie u nas na placu boju...??? w tym 3D.. to ja .... ja kur&^% kolorów nie rozróżniam ...czerwone, niebieskie..., ale ślubna mówi że widac głębię... lece po next bronka ... i może bez łokularów cos obacze... pozdro NETbet p.s. naprawdę fajny dom...ten kocił to do palenia czy tymczasowy?? bez zasobnika?? dokładać trzeba co ile???? tos mnie zaskoczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 14.03.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Jak jadę Rąbieńską do Alexandrowa to mijam Waszą budowę i zawsze zerkam. Co do 3D to właśnie z Alicji wróciliśmy z Bałtyku, może tamte okulary by ci lepiej służyły. Ja zrobiłem aparacik do takich zdjęć niedawno właśnie głównie, żeby dokumentować budowę. Za dwa trzy lata wszyscy będziemy mieli TV 3D i będę mógł sobie powspominać w tym formacie, tu więcej: http://www.stereoskop.org.pl/index.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1212#1212 Piecyk jeszcze nierozdziewiczony, więc wrażeń nie mam. W sumie może dobrze, że nie rozpoczęliśmy w tym roku sezonu grzewczego bo ta zima by nas z torbami puściła. Co do pieca to może nie powinienem o tym pisać, żebyście mnie za zupełnego wariata nie wzięli, ale będę przerabiał na taki z podajnikiem. Taki jestem "pan - zrób to zam" PS: Jak widzę co się dzieje za oknem to nie wiem kiedy zaczniemy wszyscy prawdziwą budowę zamiast gadać przy browcu na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 http://www.stereoskop.org.pl/index.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1212#1212 Taki jestem "pan - zrób to zam" artur..... zamieść to w dziale "zrób to sam" a będziesz na tym forum BOGIEM!!! ( i dostaniesz "elektroniczny bóg forum" bez dorobku ) zatkało mnie.... pozdro NETbet'fizol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 15.03.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dzięki, nie no jak forum budowlane to budowlane.Jak zrobię reku, solar, albo podajnik do pieca "tymi ręcamy" to opublikuję.Wracając do wątku to mam pytanie:Jakie macie plany budowlane na ten rok, jakie na ukończenie budowy i zamieszkanie?Jak ostatecznie z tą więźbą co zlecasz, co robisz ewentualnie sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ..hmm... plany na ten rok: więźba - postawią fachowcy deskowanie i papa - samodzielnie szczyty ..murowanie ( kur(*&^ - ) 5,8 m - samodzielnie kominy - trza dokończyć - samodzielnie okna - zlecenie... tynki - na chwilę obecną jestem za KG wszędzie!! - i jeżeli tak pozostanie - samodzielnie ( jedynie muszę otynkować komin ... chyba dam radę ) jak dostaniemy "kreskę" - to : wylewki - zlecenie CO i "duperszmity" - zlecenie ( tu jeszcze nie odrobiłem lekcji - może samodzielnie ) elektryka - samodzielnie częściowo ( nie mam uprawnień - mam smykałkę do podrabiania pieczątek ... ocieplenie poddasza - jesień/zima - samodzielnie KG na poddaszu - samodzielnie ... na resztę "samodzielności" ... rok za krótki ..a póki co ...odzysk dech z szalunków i przystosowanie ich do "dachowego pokrycia" wiele zależy od zdrowia... bo kasa na ten rok przy "samodzielności" to ok. 30 koła...wiec mało... na pewno nie wprowadzimy się w tym roku.. nie ma szans... liczę na siebie i sie juz nie przelicze jak na stropie (chyba) tak więc: pozostaniemy na FM przynajmniej dwa lata... jeszcze.. ... a póżniej zacznę robić mebelki - ..i też zlecą ze dwa lata... tak więc.. czeka mnie.... tyrka... pozdro NETbet'piwożłop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 15.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 tak więc: pozostaniemy na FM przynajmniej dwa lata... jeszcze.. ... a póżniej zacznę robić mebelki - ..i też zlecą ze dwa lata... To dlaczego tylko dwa lata na FM? Dla robiących mebelki też są wątki w dziale "zrób to sam" Pamiętaj , że nie możesz edytować tego swojego wpisu powyżej, za rok, dwa, cztery, żeby nie wiem co wejdę tu zobaczyć, żeby Was rozliczyć z tych deklaracji. Dobrze, że w jakiejś chwili szaleństwa nie chciałeś robić sam więźby. Ja miałem taki plan, ale na szczęście żona z teściową mi go wybiły. Ale przy pokryciu, też można mieć pełne gacie (szczyty to pikuś przy dachu 45stopni) Najważniejsze to zawsze się przywiązywać, nawet jak człowiek zaczyna czuć się pewnie (to najgorsze). Może z deskami będzie łatwiej, ja kładłem sam całe płyty OSB i czasami to była "jazda bez trzymanki". Za to papę sobie mogliśmy darować bo zdecydowaliśmy się na onduvillę, projekt był nowością, to dach też a co tam. Wylewki nie warto zrobić samemu? ,zależy czy możecie liczyć na jakieś wsparcie, ale można coś zaoszczędzić. Ja mebelki do kuchni też będę robił sam. My chcemy wprowadzić się w tym roku, ale zaczęliśmy rok wcześniej od Was. PS: Na tym zdjęciu może nie widać, ale na dachu można sobie przypomnieć epizod z okresu niemowlęcego - "pełne gacie". http://images47.fotosik.pl/272/22691cda0afcbe62.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.03.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Na tym zdjęciu może nie widać, ale na dachu można sobie przypomnieć epizod z okresu niemowlęcego - "pełne gacie". http://images47.fotosik.pl/272/22691cda0afcbe62.jpg ... osz... wiec my z deseczkami to pikuś.. więżbę sobie odpuściłem... inni zrobią to na pewno lepiej... no i szybciej. w targać krokwie... słabo mi się to widziało. póki co przemieniam dechy szalunkowe w dach... nuda... i łeb boli.. do "pełnych gaci" zostały jeszcze dwa miechy... pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 25.03.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Hej NetBet żyjesz? Gorole mówio, że: pogoda ma być taka do września, więc się chłopie nie przepracuj tak od razu, bo potem chęci nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 25.03.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 No pisz już, bo my się tu zamartwiamy. Czemu zostawiłeś sobie na deser zewnętrzną deskę do przybicia? Ja u siebie zbiłem trzy ścianki na stropie i założyłem je na miejsce tak, by została mi do przybicia ta ścianka od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.03.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 żyję..... ale ciągle czyhają na me życie ....wysokości.... ten rok chyba mamy pod znakiem kozicy ... no i prania gaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 26.03.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 No popatrz...a myślałam, że już nikt sam nie buduje, ze tylko my takimi dziwakami jesteśmy. Przeczytałam wszystko w dzienniku i podziwiam. I tak samo jak Wy, wierzę, że się uda, i na pewno wiem, że można Oby jak najszybciej zamieszkać Pozdrawiam i będę zaglądać aż tak daleko nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts