Tom Bor 12.07.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 zastanawiam się gdzie dają okna w tej cenie co pisałeś, jakaś podpowiedź. może na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.07.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam Kaznodzieje Net'beta:)!do dachu też planujemy jakiego majstra szt.1. plus rodzinka oby nas robocizna nie zeżarła haha:)pozdrawiam i oczywiście śledzę dalej wasze poczynania!!! z tym dachem to ja bym polecił ciesli... nie że nie wierzę w cuda....bo sam o nich gadam... ale wierzcie mi - szkoda nerwów i zdrowia...będzie jeszcze czas na "samodzielnośc";) pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.07.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 (edytowane) zastanawiam się gdzie dają okna w tej cenie co pisałeś, jakaś podpowiedź. może na p.w. niestety - nie mogę zdradzić... ale jak będę mógł...to .. to siem wygadam... powiem tylko że na profilach gealan'a pozdro NETbet'idespać....kuryjuzspia Edytowane 12 Lipca 2010 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 13.07.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 jak już już nastał taki duch rekolekcyjny po kazaniu netbeta, to zapodam: "...gdzie dwóch lub trzech zbierze się w moje imię. tam jestem pośród nich...." To już dwa Cedryki są, zajefajnie zobaczyć jak ktoś buduje ten sam domek, co? Jak ja zobaczyłem inne domki budowane według naszego projektu, to aż się zagotowałem z ciekawości co i jak poprzerabiali. PS: Przepraszam za ignorancję, ale powiedz co oznacza nazwa Waszego projektu? Jest drzewo cedrowe, jest cadyk, ale co to jest ten cedryk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 13.07.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Cedryk to imię męskie, o ile dobrze mi się wydaje EDIT: dobrze mie się wydaje: http://www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_bohater%C3%B3w_literackich_gimnazjum/83389-errol_cedryk_lord_fauntleroy_czyt_fauntliroj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.07.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Zgadza się Cedryk to chłopiec i do tego LORD Znaczy się ...... Arystokratyczny dom budujecie:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 13.07.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 A ja znów z pytankiem ile kosztowało Was drewno na więźbę dachowa i gdzie ją nabyliście bo mnie to chyba chcą lekko naciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.07.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 cyt.: "Charakterystyka: Cedryk jest chłopcem niezwykle rezolutnym i śmiałym. Z łatwością nawiązuje znajomości, także z dorosłymi. Wzbudza w nich sympatię, dzięki czemu zyskuje wśród nich wielu przyjaciół. Chętnie dyskutuje na różne tematy, zdarza się wtedy, że używając trudnych słów, przekręca je. Swoją odwagą zaimponował nawet hrabiemu. Zawsze jest bardzo uprzejmy. Trochę onieśmielają go tylko objawy szacunku, okazywanego mu przez służących dziadka. Jest bardzo miły, dobry i pogodny. Stara się być zawsze uśmiechnięty. Jego cechą jest także samodzielność." Martinezio .... to o mnie czy o mojej chacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.07.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 A ja znów z pytankiem ile kosztowało Was drewno na więźbę dachowa i gdzie ją nabyliście bo mnie to chyba chcą lekko naciągnąć my płaciliśmy za wszystko 4600 ...było tego ponad 7,5m3 .... za 1m3 z impregnacja zanurzeniową 580,00 złociszy....kontakt do nich: 042 718 82 68 wiocha żelgoszcz ... czy jakoś tak... na tracie aleks - ozorków.. łatwo trafić.. ja tam ich polecam... na czas... na miejsce... na pewno ( dobra cena ) pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 13.07.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Dzięki za natychmiastową odpowiedź, podglądam nadal dziennik i pozdrawiam.Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cedryk 13.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 dużo ich jest-dzisiejsze-brak im smaku-gry kolorów ,tętna życia-po prostu zastygło zdjęcie jak beton ,pozdrowienia dla ludzi mocnych wrażeń ,jeśli masz osoby o zbyt słabych nerwach przy sobie(żonę) wyślijcie ją spać-sceny zbyt drastyczne -ubezpiecz majątek i budowę przed falsyfikacjami scen prawdziwych-pozdrawiam wytrwałych w swoich dokonaniach-cedryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 13.07.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) Witaj NETBET Jesteś co najmniej trigabajtowy debeściak, a Twoje teksty to miód na moje uszy.Ja w przyszłym roku chwytam byka za rogi,plan taki,że wszystko co dam radę to sam, na dzisiaj wiem, że więźbę sobie odpuszczę(trochę ciężka), ale reszcie ni cholery nie popuszczę heh Oczywiście mało kto pokłada wiarę we mnie,tzn prawie nikt ( oprócz Mojej Lepszej Połówki) , ale na pohybel niewiernym hehe. Jak ja nie dam rady to kto da? ..... No w sumie to Ty już dałeś. Pozdrawiam P.S. a zdjęcie Waszego Mistrza w słuchawkach i opis to mega rewela, rozwaliło mnie na miał hehehehe Edytowane 13 Lipca 2010 przez viperolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.07.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 ja jak zaczynałem to też mało kto wierzył - poza ślubną - że można to samemu opierdzielić ...wszyscy sie pukali w głowy najbardziej nieufny był KB... ... i jakos poszło... pozdro NETbet p.s. mały mistrz już nie ma słuchawek... nerwa puszczała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cedryk 14.07.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 sory mistrzu -zdjęcia miały być w komentarzach do dziennika -usuń je z tamtej strony-wysłałem także jeszcze zdjęcia kominów-zapodziały się w internecie-wyślę je jeszcze raz-pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.07.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 :cool:spoko... juz poprosiłem o przeniesienie do komentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cedryk 14.07.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 :cool:spoko... juz poprosiłem o przeniesienie do komentów... zdjęcia kominów jako podpowiedzi ich zakończenia-pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cedryk 15.07.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 :cool:spoko... juz poprosiłem o przeniesienie do komentów... jak planujesz rozmieścić instalację (elektryczną,satelitarną,telefoniczną,nagłośnieniową)-wifi-to dopiero przyszłość,planuję po fali upałów zabrać się za tynki- niech trochę wilgoci przybędzie.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.07.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 jak planujesz rozmieścić instalację (elektryczną,satelitarną,telefoniczną,nagłośnieniową)-wifi-to dopiero przyszłość,planuję po fali upałów zabrać się za tynki- niech trochę wilgoci przybędzie.Pozdrowienia ..szczerze.. jeszcze nie paluję... znaczy zarys we łbie jest.... planów wykonawczych niet. ja tez czekam na trochę bardziej "przyjazne" temp. ... nie mogę nic robić na dachu... wszystko płynie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 15.07.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 WitamMała podpowiedź dla ziomka Netbet. Jak czytałem krokwie i murłaty były impregnowane zanurzeniowo. To dobry pomysł ale radze miejsca gdzie były cięte krokwie i murłaty dokładnie zaimpregnować. Wystarczy trochę deszczu i mogą pojawić się w tych miejscach grzyby albo pleśnie. Możesz jeszcze zobaczyć na przekroju ile tego impregnatu "weszło" wgłąb drewna. Jest to bardzo ważne bo po podeschnięciu drzewa może pękać( i to normalne). W te dziury mogą wejść różne robactwa i narobić niezłej szkody. Jak je zauważysz to machnąć pędzlem albo opryskiwaczem. Jak jest cienka warstwa to długo tego drzewa nie trzymali w tej wannie z impregnatem. I jeszcze jedno pytanie: Nie zastanawiałeś się nad daniem na dach folii paroprzepuszczalnej zamiast papy? Jakie planujesz dać pokrycie dachu? Pozdro Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.07.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 ... pewnie za jakąś chwilę przelecę impregnatem miejsca ciete... co do folii....nie wierzę w folie...a poza tym co to za frajda rozwinąć lekką folię z papą i dechami to jest przynajmniej zabawa... a dlaczego papa i dechy: ano dla tego że prawdopodobnie w tym roku nie będe kładł poszycia docelowego... wiec z foli po zimie mogłoby pozostać wspomnienie, a papa powinna pozostac na miejscu.. pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts