miciu 06.08.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam Was bardzo serdecznie Dopiero dziś trafiłam na Wasz dziennik budowy, jesteście WIELCY, że zdecydowaliście sami wybudować WASZE MIEJSCE NA ZIEMI- my już mieszkamy ( budowaliśmy szybko przy pomocy wszelakiego typu fachowców ). Podziwiam Was za Wasz zapał i trzymam kciuki; na pewno się uda i za jakiś czas zobaczymy fotki z waszego gniazdka już po przeprowadzce. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 07.08.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witaj Netbet, jak czytałam Twój ostatni post o myśli technicznej japońskich ludzików, to jakbym mego ślubnego słyszała bo: - do tej pory płacze za swoim DATSUNEM (nie był do ocalenia po wypadku - jak się jedzie na trzecią randkę ze zbereźnymi myślami to tak się dzieje...), - odgraża się, że jak tylko się wybudujemy to sobie taki kupi i będzie go pieścił w garażu, - kocha popędzać mohery i krzyczeć: S#@!%^ać - to nie deptak!!! Pozdrawiam Cię i Twą Rodzinkę, bo czytam i podziwiam na bieżąco. ja właśnie rozpocząłem cykl szkoleniowy moherów... ale zabawa... wyłażą gdzie popadnie... nawet sie nie rozejrzą czy coś nadjeżdża.... ale...jak juz się obejrzą w stronę jadącego samochodu spojrzeniem pt: " jestem może i stara, ale nieśmiertelna... no i co mi zrobisz" ... wystarczy redukcja do dwójki...i niech sie piec kręci tak koło 6 tys obrotów... ... kula pod pachę i zmykają... nawet czasem pogrożą...ale tylko czasem ... szkoda że tak mało w nich ekspresji... parę lat temu przerabiałem to Capri...jak widziały ten samochód to się siedemnascie razy zastanowiły zanim wylazły... ehh... czasy.. czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 07.08.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 - Słusznie, słusznie . Bo ja tak właśnie robię w Wawce - wjeżdżam rozpędzona na rowerze na pasy lub wchodzę bez rozgląadania się na boki - pieszy nasz Pan - zwyczaje nowojorskie Tylko czekam jak mnie ktoś muśnie i się nie wypłaci do końca życia - Ale co ja widzę ? ? ? Papieros na budowie ? ? ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.08.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 wielkie podziękowania WSZYSTKIM za słowa uznania dla naszego klicenia...cieszymy się że komuś ten dziennik poza nami sprawia frajdę... pozdroNETbet + N'art przepraszam że tak ogólnikowo... czasem sił brak na pisanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 08.08.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Znacie może dotychczasowy koszt budowy? Z tego co wiem to koszt budowy 1m2 domu(przeciętnie) wynosi 2500zł(stan przy odbiorze budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.08.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 oj... o takie rzeczy to trza ślubną księgową pytać....ale...tak z grubsza to do tej pory wydaliśmy do stanu obecnego ok 62.000 pln - sama budowa bez papierówdo "pełnowartościowego" stanu surowego otwartego potrzeba jeszcze ok. ....3000 zł.... brak cegieł na kominy.. brak pustaków na ściany.. brak desek i papy...drobiazgi..czyli SSO osiągniemy na poziomie 65 tysi...przy powierzchni podłóg ok 160m2 daje wynik: 387 zł/m2 do SSZ potrzebne są okna.. czyli w wersji max 12tys za (kolor x2 i szyba x3 - okna 0,7) wersja min 7tysi ( kolor biały szyba x2 - okna 1,0 )czyli SSZ: 462 zł/m2 tak mniej wiecej... zakładając że:na ściany pójdzie KG - machniemy samiwylewki - jeszcze nie wiem kto co i jakna podłogi panele + tam gdzie trzeba płytka - machniemy samina sufity pójdzie stelaż + płyta - machniemy samiinstalacje - te tez opierdzielimy sami....( mam zgryz nad kotłownią, ale odrobię lekcje...)kominek- tu mamy wybrany wkład... może coś z ceny urwiemyocieplenie budynku... łatwizna... machniemy samidach - pokrycie docelowe - j.w.mebelki.... sami... od wiatrołapu.. przez kuchnie.... do salonu...( krzeseł nie umiem - tu sie przyznam ) ...to powinno starczyć od 60000 do 100000 pln czyli przy dobrych wiatrach zamieszkamy urządzeni bez szaleństw za max 180 tys.czyli : 1125 zł/m2 wyliczenia są mniej wiecej ..i nie uwzględniają podjazdów, ogrodzenie, nasadzeń i innych duperszmitów... obym się nie pomylił....do tej pory idzie "tanio" pozdroNETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 09.08.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Nie no Netbet jestem pod wrażeniem Też mam zamiar budować systemem gospodarczym z pomocą mojej żony rodzin kumpli, i teraz widzę że jest dużo rzeczy możliwych do wykonania samemu choć wcześniej mi się wydawało że jest to nierealne, ale dzięki waszemu dziennikowi myślę że sobie z większością prac poradzę tym bardziej że lubię majsterkować Tylko nie wiem czy zdążę zacząć w tym roku budowę Życzę wytrwałości i będę tu zaglądał na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 09.08.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Hej Netbet. A jaki wkład kominkowy wybraliście? Też się zastanawiam jaki kupić i nie wiem czy warto na tym sknerzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 09.08.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 ano taki....: http://www.kornak.pl/index.php?a=wklady-kominkowe&b=5&c=51 ale zaczynam mieć wątpliwości ...nie żeby przestał nam się podobać... ale.. jeszcze nic postanowionego szukalismy wkładu pionowego... pod taki był murowany komin...kominek do salonu 46m2.... na grzać tez górę.. ten jest zajebi!@$ mocny... ale konstrukcyjnie.. sami jeszcze nie wiemy...sa w tej chwili inne priorytety. pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 09.08.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 No właśnie , te priorytety Dzięki za link, poczytam sobie może coś znajdępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 10.08.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam ... pozdrawiamy ... oczywiście jesteśmy pod wrażeniem ... wykonanych prac... i oczywiście części opisowej także .... co do klinkieru... jest wiadomość na priv ale z tego co widzę to chyba trochę nie w temacie... bo kominy pną się do góry .... ponad więźbę....zaprawa do klinkieru gotowa w workach ... umiejętności nabyte .... robi się tylko trochę wolniej i dokładniej ... coby nie była brudna .. i tyle ... wysokość fugi to jakiś aluminiowy ceownik ciągle liczę że może jednak źle coś widzę i że jeszcze klinkier się pojawi... stawiam na to że z klinkieru też dacie radę .... pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 10.08.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Powietrze z zewnątrz powinno być doprowadzone DO komory spalania. W innym przypadku ciepłe powietrze wywala się lekką ręką przez komin. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.08.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 :bye:Mistrzu!! a co cie przygnało w nasze skromne progi?? sprawdzasz czy dalej skacze po drabinkach? dalej....skaczę...ale przymierzam się do "podpowiedzi" ..bo nie wiem co będzie jak już dotrę do kalenicy... jakoś muszę zleźć o doprowadzeniu powierza z zewnątrz wiem... wkład który jest na stronie tego nie ma...ale...jest jego wariacja KORNAK 6FL ..z doprowadzeniem... firma te "knoty" bez bajerów pcha do lerła... w ofercie mają pełne wersje..bez niedoróbek. pozdro Janie.. zaglądaj częściej.. częściej niż ja dzwonie:cool: NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 10.08.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Już się zmartwiłem , że będziesz wyrzucał pieniążki przez komin. Zrób wyłaz dachowy. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.08.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 ..o wyłazie też pamietam... zrobię jak do niego dojdę dachem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afreitag 11.08.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 witam ponownie, informuję, że w zamian za lekturę jakże ciekawego, dowcipnego i pouczającego dziennika oddałem głos na Wasz dziennik w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.08.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 ...czyli jest szansa na sławe i bogactwa nie do ogarnięcia... dzięki NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 11.08.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 głosik poszedłPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.08.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 podziękowania poleciały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.08.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 A dasz trochę popławić się w blasku Twojej sławy?? Głos poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts