netbet 02.11.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 eee... bo ja wiem.... siedze se na działce i klice....czasem cos napiszemy...czasem nie... czy ja wiem czy to jakis fenomen? ( jakbym sam jeden postawił wieźbę.. to może ) z tym "KIMŚ" to ja właśnie se niedawno przypomniałem przy instalkach kim jestem z wykształcenia... aż strach sie przyznać... dzięki za uznanie... i czytajcie!! NETbet'zawodowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam !! Proszę, abyście nadal pisali ten Wspaniały Dziennik. Ja i Mąż Grzegorz też sami stawiamy nasze Wymarzone Gniazdko. Wolniej nam to idzie ale Daliśmy sobie na budowę 4-5 lat. Budujemy pod Lublinem. Wasz dziennik daje Nam inspiracje i Wiarę, iż MOŻNA SAMEMU !!. Nasz dom to Lukrecja z Archipelagu, a dziennik ( GiB2000) też jest ale skromny i nie tak wypasiony jak WASZ . Piszcie Piszcie ,bo to lektura obowiązkowa dla Nas. Pomysły i podpowiedzi bardzo trafne . Pozdrawiam Beata i Grzegorz. ..oj dostaniesz po łapach za mazanie w dzienniku:yes: od czego są komenty??eee?? NETbet'wychowawca bardzo dziekuję... znowu komus sie to podoba... fajnie.. fajnie.... zaczynam powaznie myslec nad wydaniem ksiązkowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.11.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Dzieńdoberek Ja nieśmiało zaproponuję, by może przy kolejnym ataku nuudyyy nieco usystematyzować zebraną od "wszystkich niewymienionych doradców" wiedzę i umieścić zgrabne streszczonko w komentarzykach - jakie rozwiązania chcesz zastosować i dlaczego, co się sprawdza, a co nie - no wiesz... Wieeelu zielonych w tematyce (nie tylko) instalacyjnej czytaczy (na przykład mnie) byś uszczęśliwił Ja też planuję całościowo podłogówkę, chcę też kominek, ale z płaszczem, żeby ogrzewał wodę. I bufor. Chyba. I jak na razie mam blade pojęcie jak to wszystko spiąć z ewentualną pc. Na forum odzew średni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 02.11.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 No jak nie pisać , jak pisać? :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 *milek* .. wiedzę magiczną dopiero zbieram do "niewymienionych";)..ale... ... jak juz ją posiądę... i MOC bedzie ze mną, a nie przeciw mnie jak do tej pory.... to zapewniam iż: - wiedzą się podzielę - powiem dlaczego tak a nie inaczej wybrałem/"wybraliśmy".... - wykaże dlaczego to wszytko jest " tak tanie" - powiem co jest "beee" - powiem co jest "cool" - wskaże winowajców tego "zamętu" - rozdam laurki dla najbardziej "zasłużonych w sprawie" - zgłoszę budowę pomników "zasłużonych w sprawie" - kupię kwiatki i pomknę pod owe pomniki - skoczę do "żabki" - ochlam sie z "zasłużonymi" ...a tak naprawdę...( po kolejnej rozmowie na kanałach poza forumowych ... bo tu komunikatora NIET - a szkoda ) .... mam mętlik we łbie i coraz mniej wiem... pozdo NETbet'pustagłowa p.s. APEL DO REDAKCJI!!!! ..jak chcecie wprowadzać innowacje - stwórzcie KOMUNIKATOR FM!!! ...a nie kulawo działająca pocztę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 ..no jak tak , to jak nie:D:yes: mówisz i masz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.11.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) Ale kokietujesz... pisz pisz - wszyscy czekamy na ciąg dalszy Na dzielenie się wiedzą tajemną instalacyjną będę czekać cierpliwie Edytowane 2 Listopada 2010 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.11.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Oj Zaraz po łapkach ,szkoda czerwonych pazurków ..przecież tylko pogroziłem a nie dałem po łapach.. spoko... ponury jest szybszy niz błyskawica....przeniósł wpis tu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość so**l 04.11.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Netbet- czy pisać? Jasne,ze pisać. Tylko dzięki Wam uwierzyłam,że my tez damy radę wybudować swój wymarzony dom. Może nie dziś, nie jutro, ale kiedyś na pewno. Zaglądam tutaj codziennie bo nie mogę się doczekać kolejnych wieści z budowy. Zresztą tych "nie z budowy" też. Czekam więc z zapartym tchem aż coś znów naskrobiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 05.11.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 no i strach przed ciemnicą pomógł dzieciokowi i postanowiła pomóc, miałeś w tym swój udział, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 09.11.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Tom Bor.... jak trza jeszcze gdzieś postraszyć - służę uprzejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 11.11.2010 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam serdecznie,Nadal jestem w szoku po lekturze dziennika i po wizytacji. Bardzo wielkie dzięki za przetarcie ścieżki i pokazanie że jednak można...Prawdopodobnie ja zacznę na wiosnę budowę kwarca z garażem i póki co myślę też o samodzielnej pracy z małymi epizodami kiedy będą się szwędać fachowcy. Na razie czekam na sygnał startowy w gminie że już... Póki co zaginarkę do zbrojenia wykonuję sam ;D ale to jest pikuś. Praca na poważnie dopiero się zacznie.Pozdrawiam i kibicuję. JacekPs. mam nadzieję że trafiłem w gust z bronkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.11.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 mam nadzieję że trafiłem w gust z bronkiem? :D no pewnie.... jednym duszkiem za twe zdrowie poleciał... pooglądałem sobie tego kwarca...ja bym się na niego nie porwał samodzielnie.... chyba... sam nie wiem duży jakiś.... dachu dużo.... a jak dobrze pamiętam, to ma być jeszcze większy przez drugie stanowisko gar. ..ale ogólnie dobrze pomyślany ... poza kotłowią której tak naprawdę nie ma najważniejsze zacząć - później już samo jakoś będzie się robiło... pozdro Jacku NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 11.11.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam , czym zamierzasz ogrzewać chałupę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 eko groch ..i jemu podobne bajery.... gazu nie mam i nie chcę... olej stosujemy rzadko - patelnia a jak będzie wyglądała instalacja grzewcza ....nie wiem do dziś.... ged mi namącił we łbie za co w sumie jestem mu wdzięczny...:D ..i mąci dalej... ( tan facet ma dar przekonywania - każdy budowlaniec powinien z Nim choć 15 min pogadać....) ... jak na razie 2:0 dla podłogówek wszędzie ...nawet w budzie dla psa pozdro NETbet p.s. szykuję się na trzecie starcie z ged'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.11.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Ja też polecam podłogówkę wszędzie - mam na całym dole u siebie i pluję trochę w brodę, że nie zrobiłem też na górze. Zero problemów, nie zajmuje miejsca na ścianie i w każdym miejscu podłoga ciepła, więc można na bosaka pomykać :> Ged wie, co prawi Jedynie w łazienkach na ścianę grzejniki drabinkowe do szuszenia ręczników, a w kotłowni, tuż za kotłem zawór 4-drogowy z siłownikiem kontrolowanym przez kociołek (ew. zrobić rozdział na obwod grzewczy i cwu, a zawór 4-drogowy założyć na obwodzie grzewczym tylko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 12.11.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Myślę, że jak będzie mi trudno szło z robotą to będę brał jakiegoś murarza do pomocy. Póki co początek zamierzam zacząć samodzielnie a potem czas pokaże.Pozdrowienia dla wszystkich samorobów.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cedryk 12.11.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Myślę, że jak będzie mi trudno szło z robotą to będę brał jakiegoś murarza do pomocy. Póki co początek zamierzam zacząć samodzielnie a potem czas pokaże. Pozdrowienia dla wszystkich samorobów. Jacek Jak zaczniesz -tak i sam skończysz ,a potem się zastanowisz jakie błędy w tym dziele są-nie przejmuj się tym,wszystko jest do naprostowania-zaprawa czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 13.11.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Wiem, że błędów nie da się uniknąć ale chciałbym ich procent zmniejszyć do minimum. Obecnie jestem na etapie jak najlepiej zaizolować i ocieplić fundament w warunkach gdzie jest wysoki poziom wód w gruncie gliniastym http://emotikona.pl/emotikony/code.php?n=0what.gif. Na razie nie brak mi nadziei ( ciekawe czy to jest objaw głupoty czy niewiedzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.11.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Jak wysoki poziom? A tak w ogóle to witaj - też buduję samodzielnie, tyle że duży konkursowy (m02a - na dzień dzisiejszy +-sso - uzupełniam zaległy dziennik) - dziennik netbet'a bywa podporą psychiczną po ciężkim dniu, więc warto tu zaglądać nie tylko ja gadam z betonem dobrze wiedzieć, że są inni dobrze zakręceni jak powyższy tatropijca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts