compi 30.11.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Jeśli dajesz g-k to wg mnie niepotrzebnie je kleisz teraz. Płytą też raz wyjdzie tak, a raz inaczej, bo ściana z cegły na bank nie jest idealna. Myślę, że powinieneś je wklejać razem z płytą. Mając dziurawkę nie wiem czy nie zdecydowałbym się na puszki dedykowane dla g-k, a więc z własnymi "łapkami". Wcześniej w miejscu planowanego posadowienia puszki wywaliłbym większą dziurę w cegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.11.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 ... a co do przykręcania gniazdek, to niestety, pazurki pazurkami, ale to dziurki rzondzon. Jak w życiu Po prostu: gniazdka na pazurkach, jakie by nie były, prędzej czy później przy intensywnym używaniu i tak się obluzują. Gniazdko przykręcone na śrubki nie obluzuje się nigdy. Chyba, że razem z puszką, jeśli ta słabo osadzona. Poza tym, mi osobiście osprzęt na śrubki o wiele wygodniej się osadza i ustawia, przy pazurkach to już jest bardziej upierdliwa czynność. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.11.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 ...a poza tym jak wkleję te puszki teraz to mam jakieś takie poczucie że cos zrobiłem... nie podobają mi się puszki dydające na kablach.... pewnie macie rację z tą kolejnością.... ale jak to mówią ... "nie dowiesz się jak nie spróbujesz " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.11.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Kurde, to na pianę je! Potem siem wytnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.11.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 ... mało pracochłonne .... a jam lubię "pod górkę":D wystawilem je ponad ścianę ze 20mm .... płyta ma 12,5 ... klej pewnie z 10.. tak mniej więcej będzie dobrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.11.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 "tak mniej więcej będzie dobrze", tego typu stwierdzeń wystrzegaj się jak ognia! Nie stać Cię stary na fuszerki i poprawki! Będziesz potem czas tracił na formowanie szpachli gdy puszka będzie za głęboko, albo ścinał nadmiar puszki gdy będzie wystawała. I modlił się, aby łączki Wago się zmieściły w płytkiej, bo widzę, że pogłębianych nie masz na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.11.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 ..wiec z puszkami jest tak: - puszki płytki są TYLKO w miejsce przewidzianych połączeń przewodów x3 .. i są przewidziane do zamknięcia pod płytą- wszędzie pod gniazdkami i przełącznikami są puszki głębokie- tam gdzie nie chce mi sie upychać połączeń na siłę - puszki prostokątne- wago.. w puszce płytkiej mieszczą się spokojnie 3 sztuki łączące 3 przewody o długości ok 10 cm- tak "mniej więcej" to jest tolerancja osadzania ok 3mm na minusie... czyli wszystkie nie wyjdą nad planowaną płytę KG wiecie co... wielkie dzieki za czujność.... naprawdę...Jarek... compi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.11.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Niezamaco, chodziło mi o sytuację, gdy dajesz płytką puszkę, ta cholera nie wiedzieć czemu wystaje na 0,5cm ponad płytę(ta cholerna krzywa ściana!) i potem ładujesz tam łączki, a następnie próbujesz np. upchnąć ściemniacz, spory gabarytowo zazwyczaj i jesteś zmuszony tłuc plecy tej wrednej puszki, żeby się kabelki pomieściły. Piszę to jako osoba przerabiająca już kiedyś taką akcję. A propos puszek modułowych. Kupuj tylko te zatrzaskiwane tak, aby nie mogły się "rozejść" podczas montażu bo to potem również spory kłopot. Jedna ma wejść w druga od tyłu ; D, a nie z boku. Kawał mnie się przypomniał:Para w łóżku. Żona do męża: - Kochanie, włóż od tyłu... - Żółw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.11.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 (ta cholerna krzywa ściana!)..sęk w tym że ściany u siebie to ja znam...:D:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 OK, przyłóż łatę do krótkich ścian, tak po skosie i naciągnięty sznurek do długich. Jeśli mi powiesz, że wymurowałeś ściany z cegły idealnie to jesteś zuch! Nie mówię, że nie wierzę, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.11.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 ..wiesz co.. nie sprawdzałem, ale "starałem się" stawiam że mam różnicę na 5m jakieś.... 5mm... obaczy siem jak zacznę kleić płyty... ale .... .... czujność wielce ceniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.12.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Niezamaco, chodziło mi o sytuację, ...... Kawał mnie się przypomniał: Para w łóżku. Żona do męża: - Kochanie, włóż od tyłu... - Żółw. Zółwik rulezzzzz :p a poza tym mówi się zamanieco to tak tyle w temacie co się moge znac i pomóc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maluch69 01.12.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Jednym tchem przeczytałem calutki dziennik. Gratuluję samozaparcia i uporu w dążeniu do obranego celu. Wiele cennych rad wbiłem już sobie do głowy. Jak dla mnie to jedyny akceptowalny system budowy domu. Jest dłużej, ale ... oj długo by wymieniać. Oczywiście są też wady, ale ... no właśnie. Kto budował/remontował sam, ten dobrze wie. Czekam na kolejne wpisy. PS Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.12.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 obaczy siem jak zacznę kleić płyty... ale .... : Kleisz po całości wszędzie KG czy jednak będzie NORMALNY tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.12.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Jak dla mnie to jedyny akceptowalny system budowy domu. Jest dłużej, ale ... oj długo by wymieniać. Oczywiście są też wady, ale ... zalety znasz... wady : - setki rozwodów - nadmierny niekontrolowany przyrost masy mięsniowej - nadmierny przyrost szarych komórek .... czyli krótko .. mięśniak z wodogłowiem!:D pozdro NETbet'biceps80 p.s. żartowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.12.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Kleisz po całości wszędzie KG czy jednak będzie NORMALNY tynk? ..polecę płyty po całości... kiedyś gdzieś tam robiłem kalkulację... 1/3 ceny tynków nie chcę "struktury" na ścianach... CW lubię gładkie powierzchnie... NET p.s. ..ty to mógłbyś dawać aktualne zdjęcia... zima za pasem a u Ciebie zielona traffka.... no daj spokój... ludzi katujesz... ja kurw@# myślę o łopacie do odśnieżania a u Ciebie... .... kosiara do trawy ... mo miej litość... powiedz że u was też najeba$#^ śniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 01.12.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Kiedyś siądziesz z browarkiem w ręku w fotelu i patrząc na ścianę przypomnisz sobie te wszystkie cegiełki klejone, taczki rozrabiane zaprawy, spojrzysz na forum muratora na innych kozaków przejmujących sprawności i pomyślisz : ja pier*** dobrze że już to za mną Ja tak czasem mam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.12.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Kiedyś siądziesz z browarkiem w ręku w fotelu i patrząc na ścianę przypomnisz sobie te wszystkie cegiełki klejone, taczki rozrabiane zaprawy, spojrzysz na forum muratora na innych kozaków przejmujących sprawności i pomyślisz : ja pier*** dobrze że już to za mną Ja tak czasem mam:D ... właśnie siedzę z ... i wydaje mi się że ... mam najgorszą tyrkę za sobą.... chyba se pooglądam inne dzienniki... może gdzieś trafię na "inspiracje" dalsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.12.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 ..ty to mógłbyś dawać aktualne zdjęcia...ja kurw@# myślę o łopacie do odśnieżania a u Ciebie... .... kosiara do trawy ... mo miej litość... powiedz że u was też najeba$#^ śniegu... No właśnie nie - na upartego w kapciach przejde. Mówiłem do małży że wolałbym żeby nawaliło białego po dach niż mają być takie temperatury jak dziś rano -18 :/ Spokojnie - z fotami za tydzień powinienem być na bieżąco. Dziś byłem w okieniarniach bo może jeszcze będę zamawiał i płacił w tym roku po staremu z vatem. Robią mi kalkulacje - jedna nawet ala pasywny 6 komór i trzy szyby - ale się chyba nie wypłacę :| Jakie masz drzwi wejściowe? Stal? Setki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.12.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 ..stal... 100 czyli drzwi 90'ki.. 3 szyby?? miałem kiedyś taki pomysl...tak z pół roku temu... ale mi przeszło.. ... ze względu na ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts