compi 09.12.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Jeśli samodzielnie chce kłaść sufit to bez łapek Pudziana i ust Angeliny J. coby wkrętarkę trzymać nie ma co marzyć o sukcesie. Chyba, że za kilka stówek statyw zakupi. Niektórzy dają radę z płytą 2m, ale z 2,6 na dłuższą metę to słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.12.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 No wiesz... bierze Netbet płytę, jednym machnięciem zarzuca sobie ją na głowę, na "Murzynka Bambo", po czym podtrzymując oburącz po bokach wchodzi z nią na drabinę. Balansując całym ciałem, w półprzykucu na szczycie drabiny ustawia płytę pod celem i wreszcie stanowczym wyprostem ją przyciska do stelaża w miejscu oczekiwanym. Wtedy, cały czas przyciskając płytę dyńką w środku ciężkości (płyty, nie dyńki) wyciąga z olstra przy pasku wierną wkrętarkę, z kieszeni zaczerpuje garść amunicji, po czym obracając się stopniowo wokół osi wkręca wkręty dokąd tylko może sięgnąć. Technicznie możliwe. Tylko, czy Netbet podoła... Może jakieś forumowe zakłady?.... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.12.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Możliwe. Sam nieraz trenowałem, ale w łazience czy małej kuchni. Przydałaby się jeszcze pod ręką podpora w "T". Jednak na większych powierzchniach chłop nam zmarnieje w dwa dni. Do kompa wieczorem nie dolezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwersarz 09.12.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 suuuuper dziennik, oglądam z zapartym tchem już gdzieś od wiosny 2009, jeśli chodzi o płyty to ->>> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130155-Kokosz-Eko-Doroty-i-Piotrka robili płytami więc możesz podpytać. A i Netbetówny brak w dzienniku a szkoda, miała fajny cięty język, szczególnie wątku dom 130m za200tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.12.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 eeennooo... widzę że z problemem nie zostanę sam No wiesz... bierze Netbet płytę, jednym machnięciem zarzuca sobie ją na głowę, na "Murzynka Bambo", po czym podtrzymując oburącz po bokach wchodzi z nią na drabinę. Balansując całym ciałem, w półprzykucu na szczycie drabiny ustawia płytę pod celem i wreszcie stanowczym wyprostem ją przyciska do stelaża w miejscu oczekiwanym. Wtedy, cały czas przyciskając płytę dyńką w środku ciężkości (płyty, nie dyńki) wyciąga z olstra przy pasku wierną wkrętarkę, z kieszeni zaczerpuje garść amunicji, po czym obracając się stopniowo wokół osi wkręca wkręty dokąd tylko może sięgnąć. Technicznie możliwe. Tylko, czy Netbet podoła... Może jakieś forumowe zakłady?.... J. ..pomysł całkiem całkiem:D z podnośnikiem do płyt już się widziałem...fajna sprawa ..ale kosztuje ponad 5 stów no i jak nawet bym go kupił to poszedłbym na łatwiznę ..pewnie trzeba będzie coś wykombinować żeby poszło tak jak z papą na dachu... tam też słyszałem ze samemu się nie da... a można w tych zakładach postawić na siebie?... jak tak to masz ode mnie dychę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 10.12.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) z podnośnikiem do płyt już się widziałem...fajna sprawa ..ale kosztuje ponad 5 stów no i jak nawet bym go kupił to poszedłbym na łatwiznę ..pewnie trzeba będzie coś wykombinować żeby poszło tak jak z papą na dachu... tam też słyszałem ze samemu się nie da...! Czekam na patent - przyda się u mnie na piętrze http://img602.imageshack.us/img602/3556/podnosnik.jpg Edytowane 10 Grudnia 2010 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.12.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Kupić używany i potem odsprzedać?Wynająć w wypożyczalni?Zbić ze stempli, desek i starych zawiasów od stodoły, całość wzmocnić drutem? to są opcje rozpatrywane przeze mnie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.12.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) ..zmusiliscie mnie do myślenia .......i ....!! mam gotowe rozwiązanie!całość nie powinna przekroczyć stówki .. potrzebna wiertarka( każdy ma ), pręt gwintowany M20-24 2mb, jedna nakrętka, 4 ramki rusztowania ( kazdy ma ) kawałek rury 21-25mm w środku... kawałek płaskownika ... kawałek dechy... ktoś to poskłada? normalnie jak Macgyver Edytowane 10 Grudnia 2010 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.12.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Nie mam ramek rusztowania. Mam stemple. I deski. Dużo desek. I gwoździe. Dużo gwoździ. I młotek też mam. Duż... tak, duży też. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.12.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 ....no to nie masz podnośnika. da się z tego wszytkiego co wymieniłem poskładać podnośnik śrubowy .... rusztowanie jest potrzebne jako statyw.. poza tym ma gotowe "osadzania" na końcach ramek.... no i jest w miare lekkie do przesuwania...nie wiem jak zachowa sie pręt 24 mm wypychający płytę do góry a jednocześnie działający jako podpora - jedyna!, ale mysle że się nie wygnie...potrzeba tylko to sprawdzić w realu... na papierze dziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_kk 10.12.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Szkoda ci czasu na takie kombinowanie, poza tym to nie będzie to źle ci się będzie robiło, ja też chciałem robić ale dałem sobie spokój. Kupiłem nowy, zrobiłem całe poddasze i jeszcze dobrze go odsprzedałem. JAnusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 10.12.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 E no pany! Ja wiem, że prawdziwe tygrysy lubią wyzwania, ale zakup machiny za 5 stówek, a po robocie opylenie jej o stówkę taniej daje chyba prosty wynik. A zauważyłem na alledrogo, że używane krótko maszynki schodzą szybciutko. No ale jak honor nie pozwala to zrozumiem hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.12.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Brak podnośnika śrubowego chciałem ominąć metodami wykładanymi na kursie fizyki ww zakresie podstawowym, znaczy do unoszenia płyty (opartej na konstrukcji stemplowo-deskowej) użyć czegoś w rodzaju pantografu, oczywiście również zbitego z desek. Ale nie muszę. Już nie trzeeebaaa. Zadzwoniłem bowiem do swojej zaprzyjaźnionej wypożyczalni. tej, w której koparkę wynajmowałem. Stojak mają, cena najmu 24PLN netto za dobę. Przy czym, jeśli wypożyczę w piątek rano, to doba się kończy w poniedziałek Ja tych gipskartonów mam do przykręcenia dosłownie parę, więc w weekend się spokojnie obrobię, 30zł odżałuję, zwłaszcza, że taki statyw to by był cały dzień roboty. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 10.12.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Za dwie dychy z hakiem to lepiej flaszkę na koniec dnia wypić z kumplem, który pomoże podeprzeć płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.12.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 .ja tych płyt mam trochę więcej... sam parter to ponad 75m2 sufitów..... wiec raczej nie ma szans na "jeden weekend"dlatego kombinuję... ... w mojej zaprzyjaźnionej wypozyczalni niestety nie maja takich sprzętów... niestety... ... poza tym.. ja tam lubię se utrudniać zycie.... i masz rację compi ... jakoś tak nie honorowo:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 10.12.2010 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Wielki szacun netbet dla Ciebie! Nie wiem dlaczego Twojego dziennika wczesniej nie widzialem... Podnosnik do plyt g-k pozycze Ci za free tylko przyjedz po niego w podkarpackie, funkiel nowka nie smigany w opakowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 11.12.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 ... tj. na trzymaczu do papy: http://img195.imageshack.us/img195/7981/netbetowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.12.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Dziękuje za spotkanie ... Za ciepło, atmosferę i za spotkanie Was ... I za spotkanie prawie całej Łódzkiej Grupy trzymajcie sie razem, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 12.12.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Fajna imprezka : ) Netbet zdołał wrzucić fotki : ) Fajnie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 12.12.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Hahhh... i na dzienniku grupy łódzkiej parenaście fotek - super. Gdyby byłoby trochę bliżej i mniej śnieżnie to bym nawiedził dyrektorstwo : ) Jam na skraju kuj-pom i pomo a zasypało nas słusznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts