Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wigilijny wieczór - opłatek na stole

Zapach potraw wśród płonących świec,

Betlejemska Gwiazda mruganiem wesołym

Niesie Ziemi swą niebiańską pieśń.

Bóg miłością dusze rozświetla

I opłatek błogosławi biały,

Wlewa pokój w nasze smutne serca

Narodzony dzisiaj Jezus mały.

Niechaj ziemię rozśpiewa kolęda

Każdy dom i każdego z nas,

Niechaj piękne Bożonarodzeniowe Święta

Niosą wszystkim betlejemski blask.

Nitu

http://wigilia.elk.pl/wp-content/uploads/2008/11/puiwppl.jpeg

No skoro się podoba to wyjątkowo trzeci dedykowany dowcip o NETbecie jako podarunek dla Niego pod choinkę

Jest rok 2020r. Właśnie odbywa się impreza integracyjna grupy łódzkiej. Przy suto zastawionym stole zasiedli wspólnie starzy i nowi członkowie grupy. Nikt nie wylewa za kołnierz , kiełbasa i ogórki na zagrychę znikają całymi półmiskami. W samym środku ,w najbardziej zasłużonym miejscu otoczony powszechną chwałą i szacunkiem siedzi NETbet. Już na pierwszy rzut oka widać jak człowiek może skończyć decydując się samodzielne wybudowanie cedryka : drewniana noga, zamiast dłoni błyszczący niklowany hak, przepaska na wybitym oku. Choć dziś już twardy i doświadczony budowlaniec , to jak wielką cenę przyszło mu za to zapłacić wie tylko rozliczająca kasę Matka Dyrektorka i znajomy chirurg. Impreza się rozkręca, rzucający na początku dyskretne spojrzenia na NETbeta nowi członkowie grupy ośmieleni kolejnymi drinkami postanawiają podpytać Mistrza w jakich to okolicznościach poniósł aż tak wielkie straty. W końcu jeden, podpuszczony przez resztę , podchodzi grzecznie i zaczyna pytać a cała sala cichnie jak makiem zasiał.

- przepraszam że przeszkadzam, ale czy mógłby Pan nam opowiedzieć jak stracił nogę?

- przez kozę.

- co?

- koza wpierdzielała takie ilości opału, że codziennie musiałem naciąć nowy kubik , w końcu któregoś razu piła łańcuchowa mi się omsknęła i tyle widziałem moją nogę.

- to straszne,…… a jak Pan stracił dłoń ?

- przez młotek.

- jak??

- a no waliłem se młotkiem po paluchach przez wiele lat, choć ostrzegali mnie koledzy w komentarzach dziennika, w końcu tak spuchły że już nie zmieściłem się do mojego auta lancerki , została mi tylko amputacja i zamontowanie niklowanego haka.

- taaak , no a oko, jak stracił Pan oko?

- przez wronę.

- jaaaaak? Zaatakowała na dachu i wydziobała?

- nieeee, po prostu któregoś razu wieszałem pranie na balkonie, wrona przelatując zaplątała się w prześcieradło i pewnie ze strachu narobiła mi prosto w oko a ja wtedy wytarłem je sobie tym cholernym hakiem………

Pozdrawiam.

Edytowane przez tomraider
oddałem

Jejku jejku! Czego Wam życzyć forumowi znajomi w ogólnobudowlanych cierpieniach i wyzwaniach? Chyba abyście nigdy nawet na chwilkę się nie poddawali, podchodzili do problemów z luzikiem, jak macie to w zwyczaju robić, a na radości byli otwarci całym sercem. Budujcie, twórzcie i mieszkajcie w takim miejscu jakie sobie wymarzyliście. Wesołych, wesołych Świąt i powodzenia w Nowym Roku!!!

choinka-swiatecz&#110.jpg

Oj jak my zazdrościmy Wam Tak wspaniałej choinki. Normalnie popieram, NETbet powinien zająć się projektowaniem i wystrojem wnętrz. To zawsze dodatkowe źródło finansowania ( chałupnictwo w modzie) :yes: :yes: Postępy prac wspaniałe!!!! A teraz życzonka : Dużo prezentów, Mało w życiu zakrętów,,Karpia z mała ilością ości, bąbelków w szampanie sorki w złocistym Piwie ,Sił i fantazji ułańskiej na dalsze wykańczanie Cedryka, życzliwej pomocy od życzliwych ludzi. życzy Beata i Grzegorz ze Świdnika. p.s. :D Piszcie dalej i jeden dzień dłużej, gdyż Wspaniałych, Radosnych wieści jesteśmy spragnieni. całuski dla Wszystkich :yes:

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,

by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,

By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój

a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.

By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,

by spokojna przerwa ukoiła złość

By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,

a kolędowych śpiewów nie było dość!

http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/57025_seksowna_pani_mikolajowa.jpg

Witajcie. Czytam dzienniki budowy od listopada. Wasz przeczytałam cały w jedną noc :) ,nie mogłam się oderwać a to dlatego, że bardzo mi się spodobał. Jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Mamy zamiar budować tak samo, bez żadnych budowlańców. Mam takie pytanie; ile palet pustaków wam poszło ? Piszecie tam ile ale jedna dostawa nieopisana w sztukach. Pozdrawiam i życzę dalszej wytrwałości :)