netbet 16.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Macie w bloku na 150%. I w domu też musicie mieć, nawet na 200% Zarówno dla życia w zgodzie z przepisami, jak i dla własnego komfortu wchodzenia do łazienki w której pachnie mydło i pachnidło, a nie... szambo. J. widziałem przelotem w projekcie ze mam... znaczy będę miał... ale za chwilę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.01.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 ...netbet constrution inc. poniżej prezes przy pracy [ATTACH=CONFIG]38382[/ATTACH] a tutaj organ założycielski netbet constrution inc. [ATTACH=CONFIG]38381[/ATTACH] wprawnym oczom polecam przyjrzeć się na lampę tą od prawej, to pierwszy projekt netbet junior dizajn ten sam co opisany 2 strony temu Ja w tym gorącym temacie tylko dodam, ze mam kopyrajt na nazwę przędsiębiorstwa A kompletnie 100% mam kopyrajt od tych fotek, bo są hendmejd A na drugim zdjęciu jest między innymi DYREKTOR HANDLOWY, co PREZESOWI będzie robił taki pijar, że bufory produkowane po tysiaka, będziemy sprzedawali po 5 koła i jeszcze wszyscy będa pytali dlaczego tak tanio :) best regards majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.01.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Jarek.P Rozwiń temat napisz doczego służy i jaki to obowiązek mieć odpowietrzanie kanalizy? pozdrawiam jak masz u siebie zrobione? A proszę bardzo. Obowiązek jest narzucony przez "ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r.w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.", dział IV, rozdział 2, § 125. O szczegółach można sobie poczytać tutaj , ja tylko dodam, że przynajmniej jeden pion wentylujący kanalizację musi być. I z całą pewnością jest przewidziany w projekcie Cedryka. Tyle przepisy, a teraz zdrowy rozsądek. Wentylacja kanalizacji pełni dwojaką funkcję: - odprowadza smrody fermentacyjne z kanalizy, istotne to jest zwłaszcza w przypadku mania szamba. - wyrównuje ciśnienie w pionie w przypadku spuszczania wody w kiblu na piętrze (obrazowo opisuję najbardziej typową sytuację), bez takiego wyrównania, zlatująca woda wyssałaby (z charakterystycznym bulgotem) wodę z syfonów umywalek, wanien itp i w łazience by śmierdziało potem. Punkt drugi można ratować stosując napowietrzacze, jednak nie są one idealne no i nie zapewniają tego, o czym mówi pierwszy powód, znaczy nie wentylują. A jak mam u siebie? Główny pion stanowiący ostatni segment rury przykanalika jest wyprowadzony do kominka wentylacyjnego pełną średnicą. dodatkowy pion, zawierający zlew kuchenny i naszą przysypialnianą łazienkę ma również swój osobny kominek, jednak jest do niego podpięty już rura 50mm. Trzeci pion z racji obsługiwania tylko i wyłącznie brodzika na poddaszu, ma napowietrzacz. J. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.01.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 wiekopomne zdjęcie.. prezes i wice prezes na jednej fotce...i uśmiechnięci tak na marginesie... znalazłem bufor 1500l - dwie wężownice... za 3,5 koła.... ale jak weźmie się za to korporacja - pewnie będzie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.01.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam. Jarek.P Rozwiń temat napisz doczego służy i jaki to obowiązek mieć odpowietrzanie kanalizy? To może ja zwizualizuje - pokrótce najgówniej () chodzi o to, aby przy spuszczaniu kibelka lecąca na niebiesko woda ciągnęła powietrze znad dachu,a nie z syfonu (czerwone) pod namydlającą się ciotką samozło. http://img833.imageshack.us/img833/5766/kanalizaodp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 16.01.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) ..ostatnie przemyślenia... wiec... jakbym nie położył tych cholernych rurek... natomiast mam pytanie : podział pętli 100m / 100m /40m 35m ... rozdzielacz x5 - na zapas podział pęlti 65m / 65m / 65m / 40m / 35m ... rozdzielacz x6 - na zapas ( zmiana długości pętli salonu z dwóch x100 m na trzy x65 m ) jak w rzeczywistości będzie działał jeden i drugi obieg? ktoś coś? zbieram opinie o krótkich i długich pętelkach.... Witam co zrobić żeby akwarium nie spadło ze stołu na podłogę? położyć akwarium na podłodze. co zrobić żeby nie mieć problemów z przepływem w pętlach o różnej długości? zrobić dla danego rozdzielacz takie same pętle( np.połączyć krótkie) w regulacji pomagają przepływomierze ( czerwone słupki na rozdzielaczu ze zdjęcia) Edytowane 16 Stycznia 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 16.01.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 To może ja zwizualizuje - pokrótce najgówniej () chodzi o to, aby przy spuszczaniu kibelka lecąca na niebiesko woda ciągnęła powietrze znad dachu,a nie z syfonu (czerwone) pod namydlającą się ciotką samozło. http://img833.imageshack.us/img833/5766/kanalizaodp.jpg Uwaga . w mieście jest nowy szeryf, BasH. jak ktoś podskoczy to on go namaluje. Zajefajne , Mistrzu BasH wróciłeś do formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.01.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam co zrobić żeby nie mieć problemów z przepływem w pętlach o różnej długości? zrobić dla danego rozdzielacz takie same pętle( połączyć krótkie) do regulacji służą przepływomierze ( czerwone słupki na rozdzielaczu ze zdjęcia) nie no spokojnie...z rotametrami sie juz zapoznałem... "zrobić takie same pętle dla jednego rozdzielacza" .... w praktyce niewykonalne .... albo wykonalne i łączymy kuchnię z wiatrołapem i częścią salony...tak na przykład... chodzi mi o zasadność stosowania pętli ok 100 mb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.01.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 To może ja zwizualizuje Rewelacja W tym jednym, prostym rysunku zawarłeś wszystkie istotne elementy problemu, jak i... hmmm... zasadnicze cechy domowników Sylwetka Netbeta w pozycji "na Małysza" - bezcenna Mięśnia piwnego mi tylko brakuje. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.01.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 To może ja zwizualizuje a ten na dachu to kto?? kominiarz? ja jak ja... ale Dyrettorka na cyc ze hej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 A na dachu niedaleko wywiewki ptactwo padłe podczas niespuszczania kibelków, czyli jak smrodek z rur ulatuje ku górze - warto go zrobić daleko od wszystkiego. Miałem w obecnym domku wyprowadzone pod deskowanie na zewnątrz i opary zżarły 5-krotny drewnochron (!). Teraz jest przerobione i wystaje z kanału wentylacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 16.01.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) ale Dyrettorka ma cyc ze hej.... A że podciśnienie zerwało jej stringi z tyłka to nie zauważyliście? Sylwetka Netbeta w pozycji "na Małysza" - bezcenna Mięśnia piwnego mi tylko brakuje. Co ty gadasz chłopie ? NETbet to przecież pierś powabna, kibić smukła. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.01.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Nie, to kot, któremu się, biedakowi zeszło w wyniku twojej działalności. Cyca nie komentowałem, jakoś niezręcznie mi było... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 16.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam,To się Matka Dyrektorka znowu zdenerwuje - z całym szacunkiem:) Do tematu, jeśli chodzi o Twój NetBet sufit, to rzeczywiście wyszło drożej niż otynkowany...Ale spójrz na temat inaczej, dwupoziomowego sufitu otynkowanego nie da się zrobić....Na ścianach wyjdziesz na swoje, i jak zsumujesz cały interes to wyjdzie tanio a dobrze... Twoje ogrzewanie to też wielka "niewiadoma", powiem tylko że nie musisz wszystiego kupować naraz,Bo po co ładować kasę w coś co działa... o komforcie można pomyśleć już teraz, ale zrobić/kupić go później:)Jesteś młody, więc możesz przez nalbiższe 10 lat biegać do pieca:) na starość sobie komfort załatwisz....Zostaw sobie tylko możliwe odejścia do innych urządzeń (bufory, zasobniki, itp.), kupisz jak już będziesz mieszkał,bo będziesz wiedział co Ci jest potrzebne...Nic tak nie werfikuje naszych błędów, zachcianek jak Życie...Trochę rozsądku i będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 16.01.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 "zrobić takie same pętle dla jednego rozdzielacza" .... w praktyce niewykonalne .... albo wykonalne i łączymy kuchnię z wiatrołapem i częścią salony...tak na przykład... chodzi mi o zasadność stosowania pętli ok 100 mb... Witam. 100 metrów to żaden problem, połącz kuchnię z salonem ( 3 obwody po 80 metrów ) a wiatrołap ogrzej kalafiorem. Twoim prawdziwym problemem jest fakt że podłogówka wyjdzie Ci drożej niż kalafiory ale do tego jeszcze dojdziemy, z czasem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.01.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 schemat podłogówki partery... prościej juz chyba się nie da..rozdzielacz w kotłowni... małe wc dogrzewane doprowadzeniami do pętli.... http://img832.imageshack.us/img832/5089/podogaparter.jpg miałem dzielić salon nie na dwa obwody a na trzy , ale skoro 100 mb w jednym to nie problem.. to bedzie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.01.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam. Twoim prawdziwym problemem jest fakt że podłogówka wyjdzie Ci drożej niż kalafiory ale do tego jeszcze dojdziemy, z czasem. pozdrawiam. ..no bo ja wiem... na podłogówkę potrzeba ok . 300 mb rury, rozdzielacz, pompa, zaworki.. i takie tam... wydam... tak około 2 koła... kalafiory ... potrzeba ich na parter tak lekko 6 szt ... kazdy niech kosztuje tylko 3 stówy... i pompa, zaworki, rury.... jakis rozdzielacz tez musiałbym załozyć... wydam... tak około 2,5 koła podłoga wychodzi taniej...chyba że czegoś nie uwzględniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.01.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam, Do tematu, jeśli chodzi o Twój NetBet sufit, to rzeczywiście wyszło drożej niż otynkowany... Ale spójrz na temat inaczej, dwupoziomowego sufitu otynkowanego nie da się zrobić.... Na ścianach wyjdziesz na swoje, i jak zsumujesz cały interes to wyjdzie tanio a dobrze... ..tak właśnie do tego trza podchodzić...albo konstrukcja wielopoziomowa , albo płaski tynk i jak trzeba będzie upychać lampy w suficie - dodatkowy stelaż... w moim przypadku koszty podobne.. zatrudnienie tynkarza - ile?25 zyla na m2? zatrudnienie regipsiarza i podwieszenie czegoś tam ... 45 zyla za m2?? poniesione "wysokie" koszty są i tak niskie ... nawet bardzo....w stosunku do osiągniętego celu... taniej już sie nie da... chyba...( znaczy mozna - lecimy na kołkach plasticzakach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 17.01.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 skoro mam za sobą kolejny weekend ... wieści.. wieści ciężki do opanowania dzień... na budowie pracują trzy ekipy: 1 - hydraulicy... kują i wiercą przeloty po d rury 2- elektrycy - kładą kable 3 - geripsiarze - kończą sufit .. ..a wszyscy uparli się że będą tyrać w kuchni.... Może się mylę ale Netbet to stworzenie boskie w trzech osobach Już niedługo pierwsze pielgrzymki na miejsce modłów będziemy organizować Doskonała robota z sufitami, aż chyba sam odważę się swoje dwa obniżyć, na cholerę płacić komuś Oczywiście "wdepnę" po porady do mistrza Pozdro P.S. Mieliśmy wczoraj zamiar z brzdącem się wybrać w Twoje okolice na spacera, ale nie byłem pewien czy chce zakłócać spokój na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.01.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 ..trza było zachodzić...widziałes jaki tam spokój....czerwony dym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts