ktosiek 27.01.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja mam kociołem Sas UWT dolno-górno spalający: http://www.sas.busko.pl/pl/produkty/sas-uwt.html Jeszcze nie używany, ale próby wypadły bardzo pozytywnie. Wcześniej paliłem w Rakoczym, a wcześniej w jakimś z lokalnego zakładu "no name", a wcześniej w kaflowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 27.01.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Proponuje w sobotę to nadrobić Bo brak jest stanowczo odczuwalny, zwłaszcza w robocie z rana jak się łapy trzęsą ..no ja tam jestem otwarty na propozycje.....i tak siedzę na budowie...a czteropak zawsze się znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 27.01.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Hmmm, tyle że ja do 18 w robocie jestem, pie.... inwentura. Może w niedziele zajrzymy z maluchem ? Chyba że jutro L4 mnie lekarz uraczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.01.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 hmmm... mam 266 km do Łodzi... nie wqrzajcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 27.01.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jeszcze kwestia drogi, ja z Wrocka mam do Łodzi miałem 209 km a byłem przynajmniej raz w tygodniu Samochodem 3-3,5h to tak minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.01.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 http://www.stalmark.pl/pl/kotly-z-podajnikiem-tlokowym-typu-stalmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.01.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 to zaproś nas na grzyby i ryby, a następny rajd mitsubishi zrobimy na północ Teraz to chyba z kilofem trzeba by było szukać : ) Niemniej to niezły pretekst : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 28.01.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 to zaproś nas na grzyby i ryby, a następny rajd mitsubishi zrobimy na północ ..tiaa.... ja po zimie to nie mam zawieszania... felgi do prostowania, jedna opona wybita...kur@!#$ mać... pierdo!@$ dziury... rajd to ja zrobię po sklepach z częściami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 28.01.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 ..słuchajcie.. a jak połaczyć izolację poziomą na chudziaku papa/folia?są to tego jakieś taśmy? lepiki? ..i czy tą folię też wywijac na ściany? czy tylko dociągnąć do ścian?jakie mogą być max nierówności chudego? 0,5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.01.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 U mnie niczym łączona nie była. Duży zakład tylko był zostawiony.Na ściany wywiń tak, żeby wychodziła ponad poziom drugiej warstwy izolacji poziomej ścian.Odetniesz nadmiar po zrobieniu drugiej wylewki (przed płytkami / panelami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.01.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 jakie mogą być max nierówności chudego? 0,5 cm? Te nierówności będą miały znaczenie tylko podczas układania styropianu. Muszą być na tyle małe, żeby nie "piał" i nie uginał się po położeniu. Warto zbić też ostre górki, żeby nie przecięły foli / papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 28.01.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 ..tiaa.... ja po zimie to nie mam zawieszania... felgi do prostowania, jedna opona wybita...kur@!#$ mać... pierdo!@$ dziury... rajd to ja zrobię po sklepach z częściami... Netbet, "załataj" jakąś dziurę kołem , zrób zdjęcie, jedno, drugie - innej dziury of koz, wyślij do naszej drogiej Policji i czekaj na odszkodowanie Z własnych doświadczeń polecam Inflancką albo Śląską, tam na pewno coś sobie wybierzesz Koszty napraw masz gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.01.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Przylazłam, zeby się tylko zapytać gdzie mam złoty napoj za namaszczenie wyslac no i wkoncu sie odezwalam, bo wciaz uwazalam ze trza czytac a nie pisac!Normalnie jak mej ostoji spokoju powiedzialam,ze sam Net'bet nas odwiedzil to nie uwierzyl:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 28.01.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 http://www.stalmark.pl/pl/kotly-z-podajnikiem-tlokowym-typu-stalmark ged... weź no... ja szukam kotła taniego... bez podajnika. Ale.... gdybym kiedys szukał takiego z podajnikiem to juz miałem typy... i to wlaśnie tłokowce. NEtbet p.s. .. a gdzie ty właściwie się zawieruszyłeś? eee?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 28.01.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 U mnie niczym łączona nie była. Duży zakład tylko był zostawiony. Na ściany wywiń tak, żeby wychodziła ponad poziom drugiej warstwy izolacji poziomej ścian. Odetniesz nadmiar po zrobieniu drugiej wylewki (przed płytkami / panelami) czyli jak to jest? na chudziaka idzie folia - wywijana na ściany ponad warstwy styro + wylewka? na folię idzie styro na styro idzie znuff folia - wywijana znuff na sciany ?? na folie idzie siatka zbrojeniowa na siatkę rurki od podłogówki na to wszytko - sru wylewkę z kreta. dookoła przy scianach dylatacja z pianki/styro/innsze ... i ona na zaczynac sie na poziomie styro? wywinięcia z foli na ścianę czy na dylatację? nie jeden pies? cos pominałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 28.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 JAKie typy? Jakie typy z KOTłA Z podajnikiem szepnij słówko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.01.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 ... zrób zdjęcie, jedno, drugie - innej dziury of koz, wyślij do naszej drogiej Policji i czekaj na odszkodowanie ... Hmm... A ja słyszałem, jak radio ogłaszało, że Policaje proszą o niezgłaszanie tego do nich, tylko do zarządu dróg Ponoć niewyrabiają i boją się, że zabraknie funkcjonariuszy do poważniejszych przypadków, hehe... Swoją szosą, to faktycznie polskie drogi są chyba gorsze, niż w Rosji, czy jakimś kraju położonym w okolicy uskoku tektonicznego krótko po trzęsieniu ziemii Ja w swoim też muszę lepperować zawieszenie (jak na razie tylko zadnie, ale do końca zimy jeszcze trochę czasu zostało). Póki śnieg leży, to Łaska Boska, bo przynajmniej dziury pozaklejane lodem... PS: te SASiki od Ktośka całkiem ładne Stalmarki mnie się nie widzą, przynajmniej w wersji tłokowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 28.01.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 MusiSieUdac... uspokój ostoję spokoju...nie taki diabnet straszny jak go tu malują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.01.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Netbet: ja bym pierwszą warstwę folii wcisnął pod wystające płaty papy spod ścian i skleił je na jakiś lepik na zimno (bo na gorąco to pewnie tylko folię uszkodzi i po zawodach). Ta warstwa powinna być w miarę szczelna, aby ew. wilgoć nie mogła wyjść z gleby pod domem do podłogi i wyżej. Zwłaszcza przy podłogówce, gdzie część tego ciepła mimo wszystko spyla do ziemii. Dylatacja wylewki od ścian powinna sięgać styro. Nadmiar się odcina po wyschnięciu wylewki (znaczy się, gdy już można wejść na nią bez obaw, że się odkształci/popęka). Siatkę zbrojeniową wylewki połóż na rury podłogówki, nie pod. Siatka powinna być zatopiona w wylewce, a jak położysz ją na folii, to podziurawisz folię, a część drutów nie będzie otulona betonem. Edit: spreparowałem szkic http://lh4.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TUKSZFyRkCI/AAAAAAAADAU/pMw2i_tmdos/s800/przekroj_podlogi.png Edytowane 28 Stycznia 2011 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 28.01.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) wywinięcia z foli na ścianę czy na dylatację? nie jeden pies? cos pominałem? Witam. Dobrze jest uszczelnić wszystkie przez przejścia chudego przewody elekt z SL itp.,rury PE z wodą i rury kanalizy ( zwłaszcza tych wkutych w ściany nośne) najlepiej lepikiem na gorąco , ale gęsto dysperbit na dwa,trzy razy też na pewno uszczelni. Przed położeniem foli usunąć nierówności ile się da i całość bardzo dokładnie posprzątać ( nalepiej starym odkurzaczem) uszczelnienie, folia i OD RAZU styropian na to. Jak najmniej po tym chodzić. Najlepiej zaraz położyć pex i po próbie ciśnieniowej zaraz wykonać podłogę. Pozdrawiam. ps. najlepiej wywinąć właściwą folię na ścianę , a drugą na dylatacje,przy wywijaniu na rogi wew i zew trochę sobie powalczysz he,he. Jeżeli dasz stalową siatke zbrojeniową to na plastykowych podstawkach , na nią pex. folia na styro jest tylko warstwą poślizgową i można ją przypadkowo przedziurawić. Edytowane 28 Stycznia 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts