grave 19.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Cześć, jakoś nie znalazłem wątku o tematyce GPS.Chciałbym kupić jakos tanio cośw miarę dobrego, tak po prostu coby mapy nie szukac w schowku!Czy takie coś co teraz promouje Wyborcza z Carrefourem za 199zł byłoby dobre? http://wyborcza.pl/1,89466,5648893,GPS_za_199_zlotych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 19.09.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam Pasuje prześledzić fora dotyczące Larka.Ja kupiłem Mante EasyRider G20 za 295 w Auchan i działa. Ruszyła na tym Automapa i iGo 7. Z dokupioną anteną zewnętrzną rewelacja, nie traci sygnału. Jesli to nie ma służyć za organizer dodatkowo, to nie widzę sensu kupowania czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 19.09.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Hmm, ten Lark to pewnie taka druga Manta? A czemu dokupywałeś antene zewn? Az tak żle było?? Dużo kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.09.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Na pewno się opłaca, oprócz prowadzenia Cię tam gdzie chcesz, ostrzega przed zdjęciami, które Ci robią podczas jazdy, a potem każą drogo za nie płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 21.09.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Kupując urządzenie zwróć uwagę na moduł GPS, wybierz takie z SIRF Star III, do tegona prędkość taktowania procesora (wybierz od 400 MHz) oraz na wielkość wyświetlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 21.09.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Sirf Star III to obecnie najlepsza technologia tego typu na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.09.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Cześć, jakoś nie znalazłem wątku o tematyce GPS.... Tam masz kopalnię wiedzy na ten temat: http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=121.0 Ja mam PDA Asus 696 z Automapą, no ale do tanich to on nie należał Za to mam wszystko pod ręką: Office, Media Player, IE, pocztę i co tylko chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.09.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kupując urządzenie zwróć uwagę na moduł GPS, wybierz takie z SIRF Star III, do tego na prędkość taktowania procesora (wybierz od 400 MHz) oraz na wielkość wyświetlacza. Masz rację, ważna jest szybkość przetwarzania danych. Gorsze modele przy większej prędkości poruszania się gubią drogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 22.09.2008 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kupując urządzenie zwróć uwagę na moduł GPS, wybierz takie z SIRF Star III, do tego na prędkość taktowania procesora (wybierz od 400 MHz) oraz na wielkość wyświetlacza. Masz rację, ważna jest szybkość przetwarzania danych. Gorsze modele przy większej prędkości poruszania się gubią drogę . Ten Lark chyba ma tylko 266 ... ale może jak nie będę poruszać się z prędkościa światła to się nie zgubi? W każdym razie ma Sirf Star III! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 22.09.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Ten Lark chyba ma tylko 266 ... ale może jak nie będę poruszać się z prędkościa światła to się nie zgubi? Do normalnej nawigacji wystarcza dużo mniejsza prędkość procesora, ale zdarza się że niespodziewanie pojawia się przeszkoda na drodze i wtedy urządzenie powinno szybko przeliczyć nową trasę, żebyś natychmiast wiedział w gdzie masz skręcić. Lark ma 400 MHz, więc wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 22.09.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ma 400 MHz, więc wystarczy. Jesteś 100% pewien? pytam, bo gdzieś na jakimś forum rzuciło mi sięw oczy, że rzekomo ma tylko 266Mhz, a w opisie procesora nie ma podanych szczegółów...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wziernik 22.09.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Sirf Star III to obecnie najlepsza technologia tego typu na rynku. Na którym rynku? Czy na rynku małych przenośnych urządzeń GPS do zastosowań amatorskich? Czy w ogóle? Czy w samolotach też można używać? A na jachtach? Jak to jest? Widzę, że jesteś w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 22.09.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Jesteś 100% pewien? pytam, bo gdzieś na jakimś forum rzuciło mi sięw oczy, że rzekomo ma tylko 266Mhz, a w opisie procesora nie ma podanych szczegółów...? Osobiście używam innego urządzenia (palmtop z GPS) ale wczoraj zaglądałem w opisy na Allegro i tam podają że Lark ma zegar 400 MHz, chyba... że te z promocji Wyborczej to jakaś okrojona lub starsza wersja. Powinni to wyraźnie podać bo to jedna z najważniejszych cech urządzenia. Jeśli sami tego nie robią, to wyślij im proste zapytanie bo 266 MHz to trochę mało (mapy stają się coraz bardziej szczegółowe i przybywa danych do przeliczania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2008 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Wynika z tego, że ten Lark jest jakiś lewy.. bo ma 266, tylko na pudełku piszą szumnie 400! Jak zwykle ściema..., ale i tak go chyba wezmę bo okazało się, że mój palmtop też ma 266, ale to już toalny zabytek i ledwo zipie.. http://www.my-navia.pl/printview.php?t=2248&start=15&sid=a380082705a8fd574dac0a69bc1548f9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 23.09.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 No nie wiem teraz co napisać, czytałem opisy na All i odnosiłem się do tego co było napisane, ale może ja naiwny jestem. Dałbym sobie jednak na wstrzymanie, ktoś nawet napisał cyt: "Co gorsza - to nie jest SiRF Star III". Dobre rzeczy dobrze kosztują i nawet duża gazeta jak widać tego nie zmieni. Na pudełku 400 MHz, a tak naprawdę 266 MHz.. Lepiej kup sobie coś lepszego (czyt. droższego) bo tym się nie nacieszysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A wiesz co, kupię jednak... od czegoś trzeba zacząć... Nie od razu można wsiąść do Merca, nie? Potrenuję, zobaczę, może wystarczy, zawsze jakies doswiadczenie będzie... W kazdym razie już widzę, jak na allegro pojawią się carrefurowskie Larki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.09.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Cześć, jakoś nie znalazłem wątku o tematyce GPS. Chciałbym kupić jakos tanio cośw miarę dobrego, tak po prostu coby mapy nie szukac w schowku! Czy takie coś co teraz promouje Wyborcza z Carrefourem za 199zł byłoby dobre? http://wyborcza.pl/1,89466,5648893,GPS_za_199_zlotych.html Powiem szczerze co myślę. Chcesz kupić tanie czy dobre? Od tego trzeba zacząć. A w tym temacie tani i dobre nie idzie w parze. Aktualizacja map (o ile jest w danym modelu możliwa) kosztuje i to trzeba mieć na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2008 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Oczywiśćie chciałbym: tanie i dobre! Co do aktualizacji map, to podobno nie trzeba go specjalne odblokowywać, bo na karcie można mu załądować co się chce np. Automapę (nawet nieoryginalną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.09.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Oczywiśćie chciałbym: tanie i dobre! Co do aktualizacji map, to podobno nie trzeba go specjalne odblokowywać, bo na karcie można mu załądować co się chce np. Automapę (nawet nieoryginalną! Aha. Jeśli mówimy o ewentualnej kradzieży to ja odpadam. Na tym się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Oczywiśćie chciałbym: tanie i dobre! Co do aktualizacji map, to podobno nie trzeba go specjalne odblokowywać, bo na karcie można mu załądować co się chce np. Automapę (nawet nieoryginalną! Aha. Jeśli mówimy o ewentualnej kradzieży to ja odpadam. Na tym się nie znam. Góro Olimpu o jakiej kradzieży mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts