raffran 23.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A czy nie jset tak,ze mozliwosc aktualizacji mapy zalezy od samej mapy,a nie od urzadzenia? Oczywiscie mam na mysli legalne oprogramowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.09.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 MapęMap, która jest tam zainstalowana w wersji easy jak najbardziej można legalnie rozszerzyć np. do wersji TOP za 99zł, a potem sciągać sobie uaktualnienia..., można tez oczywiście z karty SD wgrywać inne mapy w zależności od zasobności portfela mniej czy bardziej legalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.09.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Od jakis 3 lat jezdze na MapieMap Pro. i jestem bardzo zadowolony.Mozna ja aktualizowac i za darmo,ale juz nie w takim stopniu ja za te pare zlociszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.09.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Oczywiśćie chciałbym: tanie i dobre! Co do aktualizacji map, to podobno nie trzeba go specjalne odblokowywać, bo na karcie można mu załądować co się chce np. Automapę (nawet nieoryginalną! Aha. Jeśli mówimy o ewentualnej kradzieży to ja odpadam. Na tym się nie znam. Góro Olimpu o jakiej kradzieży mówisz? O wykorzystywaniu pirackiego oprogramowania, czyli o jego kradzieży. Dla mnie to oczywiste. I nie będę Ci tłumaczyć, że piracenie = kradzież. Nie lubisz być nazywany złodziejem? O jakże mi przykro. A czy nie jset tak,ze mozliwosc aktualizacji mapy zalezy od samej mapy,a nie od urzadzenia? Oczywiscie mam na mysli legalne oprogramowanie. Są różne użądzenia i różne wydania map. Nie wszystko ze wszystkim jest kompatybilne. Uważana za najlepszą Automapa nie na wszystkim da się zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 24.09.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 O wykorzystywaniu pirackiego oprogramowania, czyli o jego kradzieży. Dla mnie to oczywiste. I nie będę Ci tłumaczyć, że piracenie = kradzież. Nie lubisz być nazywany złodziejem? O jakże mi przykro. Hmm, miło usłyszeć, że są jeszcze w tym kraju prawi i sprawiedliwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.09.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Osobiście używam innego urządzenia (palmtop z GPS) ale wczoraj zaglądałem w opisy na Allegro i tam podają że Lark ma zegar 400 MHz, chyba... że te z promocji Wyborczej to jakaś okrojona lub starsza wersja. Powinni to wyraźnie podać bo to jedna z najważniejszych cech urządzenia. Jeśli sami tego nie robią, to wyślij im proste zapytanie bo 266 MHz to trochę mało (mapy stają się coraz bardziej szczegółowe i przybywa danych do przeliczania). Ze zdjęć widać że to najstarszy lark 35.0, zresztą w Carrefourze nie było innych. 200zł + cena 15 wybiórczych daje nam praktycznie cenę nowego urządzenia choćby z allegro. Najnowszy lark OIDP 35.4 niewiele różni się od najstarszego. Ot przeciętne ustrojstwo z przeciętną mapą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 24.09.2008 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ze zdjęć widać że to najstarszy lark 35.0, zresztą w Carrefourze nie było innych. 200zł + cena 15 wybiórczych daje nam praktycznie cenę nowego urządzenia choćby z allegro. Najnowszy lark OIDP 35.4 niewiele różni się od najstarszego. Ot przeciętne ustrojstwo z przeciętną mapą... A co w tej cenie można jeszcze kupić dobrego jak za te pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.09.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A co w tej cenie można jeszcze kupić dobrego jak za te pieniądze? W kategorii 300zł, lark ma przyzwoite opinie - jak ktoś chce sprzęt z najniższej półki. Ja już dawno temu wyleczyłem się z tanich mant, clatroniców itp azjatyckich cudów Osobiście nadal korzystam z papierowej mapy za paręnaście zł i nie mam problemu z dotarciem w jakieś miejsce. Czasami przed dłuższym wyjazdem jeszcze pooglądam trasę choćby na zoomi i tyle. Dedykowanego ustrojstwa sobie nie kupię, ale po zakończeniu cyrografu gsm może wezmę jakiś telefon z gpsem - awaryjnie przyda się i nie trzeba będzie dodatkowego urządzenia. Obecnie jest moda na navi i "wypada" ją mieć, moim zdaniem fajny gadget dla przedstawicieli i innych którzy żyją z jazdy. Poczytaj opinie innych: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=nawigacje+forum&btnG=Szukaj+w+Google&lr= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 25.09.2008 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 TMK zgadzam się z Tobą, że w kategorii 300zł ten Lark jest chyba niezły. Jak pisałem wcześniej przypaliłem się na tego LArka, tak żeby po prostu sprawdzić jak działa cały ten GPS , może i będę załował tych 2 stów, a może mi akurat spasuje,,, a jak nie to sprzedam! Po prostu juz mnie wkurza grzebanie po mapie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Miłej zabawy, daj znać jak już trochę potestujesz larka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 25.09.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Miłej zabawy, daj znać jak już trochę potestujesz larka SPox! Tylko uskładam kupony i pędzę do tej najlepszej sieci C..r po tego Larka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 25.09.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mam Nokię N82 z GPSem i działa bardzo fajnie. Jechałem ze Słowacji do Wawy i w górach chwilowo trochę świrował (pokazywał, że jadę obok drogi), ale może to przez krętą drogę. Po zatrzymaniu się wrócił do normy. Dla mnie wystarcza. Mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 02.10.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Hmm, ten Lark to pewnie taka druga Manta? A czemu dokupywałeś antene zewn? Az tak żle było?? Dużo kosztowała? Chwile mnie nie było i nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale antene kupowałem bo: 1. Przyspieszyła zimny start 2. Pokazuje teraz dokładnie, a potrafiłapokazać że jade obok drogi i zdażało się zgubić sygnał Koszt 30 zł na allegro i działa super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 02.10.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Chwile mnie nie było i nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale antene kupowałem bo: 1. Przyspieszyła zimny start 2. Pokazuje teraz dokładnie, a potrafiłapokazać że jade obok drogi i zdażało się zgubić sygnał Koszt 30 zł na allegro i działa super Zobaczę jak to będzie działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 28.10.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 To i ja dorzucę od siebie kilka słów.Warto brać pod uwagę, czy serwis sprzętu jest w Polsce i jak długo może trwać ewentualna naprawa. Są marki mniej lub bardziej awaryjne, wypadałoby się wcześniej zorientować w tym temacie.Część urządzeń nie ma wyjścia dla anten zewnętrznych, co jest szczególnie ważne dla użytkowników samochodów z przednią szybą odbijającą promienie UV (najczęściej francuskie samochody). Przy tego typu szybie w większości przypadków konieczne jest podpięcie anteny zewnętrznej, aby GPS pracował poprawnie.Dla osób chcących korzystać z takiego urządzenia również w terenie, ważna też będzie długośc pracy na baterii oraz możliwość podładowania sprzętu z gniazdka prądowego czy USB. Dostępność różnych akcesoriów w przystępnej cenie tez jest mile widziana (zwłaszcza ładowarki samochodowe lubią się gubić i psuć).O kompatybilności sprzętu z konkretnymi mapami, procesorze, module GPS i pamięci zewnętrznej było wyżej, więc o tym juz nie piszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 01.11.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 grave, i co w końcu kupiłeś? larka? Napisz jak się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 01.11.2008 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Heh, no skusiłem się i kupiłem! Powiem tak: jak na początek za 199zeta to całkiem spox! Mozna odczuć jednak, żę siedzi tam procek 266, bo rakcje czasem są spowolnione, zwłaszcza jak zjedziemy z trasy., ale generalnie działa. Na razie testuje po Wawce, zobaczę jak w terenie... Widać, żę ta zainstalowana Mapa Map Easy jest rzeczywiście w podstawowej wersji, ale mi póki co wystarcza... Ekran mógłby jednak być większy z pewnością! Bateria styka na jakies 2,5h. Podsumowując jak za te pieniądze to spoko, w sam raz żeby zapoznać się z systemem, zobaczyć jak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.11.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Mozna odczuć jednak, żę siedzi tam procek 266, bo rakcje czasem są spowolnione, zwłaszcza jak zjedziemy z trasy., ale generalnie działa. Czekaj, skąd 266MHz? W specyfikacjach (chyba we wszystkich odmianach) jest 400MHz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 02.11.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Mozna odczuć jednak, żę siedzi tam procek 266, bo rakcje czasem są spowolnione, zwłaszcza jak zjedziemy z trasy., ale generalnie działa. Czekaj, skąd 266MHz? W specyfikacjach (chyba we wszystkich odmianach) jest 400MHz? No, taki kit! jak wpiszesz sobie to oznaczenie procesora w gugla to zobaczysz jakie to 400!!! nie mniej jednak da się jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.11.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 niezłe jaja Tego niestety nie sprawdziłem, tym bardziej skłaniam się do komórki z GPSem lub jakiegoś fajnego palma - przynajmniej znacznie więcej zastosowań i w niektórych klawiatura qwerty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts