mikimka 26.09.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Hej, u nas bedą właśnie drewniane deski wiatrownicowe. Malowane u stolarza ciśnieniowo. Pod dachówkę brzegową wąski pas blachy w kolorze dachówki (prawie niewidoczny). Na razie są drewniane pasy podrynnowe i wyglądaja super. Będą bez blachy, ale folia wprowadzona do rynny.A że trzeba malować? Podbitkę też trzeba, okna też. to i wiatrownicę można. Poadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 25.01.2023 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Czy ktoś mi podpowie na jakich deskach montuje się wiatrownice? Mam krokwie 6x20 i pełno desek 32mm szerokość 16 cm, a dekarz mi się upiera że da tu płytę OSB 24cm szerokość. Nie bardzo mi się widzi wydawać 1200zl by mieć na czym osadzić wiatrownice. Dach dwuspadowy, chodzi o wykończenia szczytów JAK to można zrobić inaczej zgodnie ze sztuką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts