Dagne 19.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 No i stanęliśmy przed malowaniem ścian. I tak stoimy i stoimy i myślimy i myślimy, ale i tak rady forumowiczów zawsze ratują sytuację Będziemy gruntować śnieżką, ale teraz pytanie jakie narzędzia? Wałki czy pędzle. I czy grunt rozrzedzać czy nie? Zaczynamy jutro, więc podpowiedzi na wagę złota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 19.09.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ważne jest też to co masz na ścianie. Jeżeli gładzie gipsowe to moim zdaniem sama śnieżka nie wystarczy, My najpierw ściany gruntowaliśmy Unigruntem, a potem rozrzedzoną Jedynką. Dopiero na to właściwa farba. Niedawno czytałam wątek, w którym ktoś miał problem z odłażącą przy malowaniu od ściany warstwą gipsu i tynku, to było nie dalej niż miesiąc temu. Przejrzyj dział "Wnętrza" może znajdziesz. Tam bardzo dużo było różnego rodzaju porad co do właściwego gruntowania ścian przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 19.09.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Znalazłam ten wątek, który miałam na myśli:http://forum.muratordom.pl/pomocy-odlazi-farba-ze-sciany-pilne,t107491.htm?highlight=gruntować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 19.09.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ważne jest też to co masz na ścianie. Jeżeli gładzie gipsowe to moim zdaniem sama śnieżka nie wystarczy, My najpierw ściany gruntowaliśmy Unigruntem, a potem rozrzedzoną Jedynką. Dopiero na to właściwa farba. Niedawno czytałam wątek, w którym ktoś miał problem z odłażącą przy malowaniu od ściany warstwą gipsu i tynku, to było nie dalej niż miesiąc temu. Przejrzyj dział "Wnętrza" może znajdziesz. Tam bardzo dużo było różnego rodzaju porad co do właściwego gruntowania ścian przed malowaniem. Miedzy innymi gdzies tam powinno byc napisane by nie robic scian Unigruntem pod farbę. A jak nie tam to w innych wątkach ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 19.09.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Będziemy gruntować śnieżką, ale teraz pytanie jakie narzędzia? Wałki czy pędzle. I czy grunt rozrzedzać czy nie? Sniezka jest ok . Walek w kolorze zoltym lub niebieskim . Nie rozrzedzac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.09.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 lepsze są kremowe z wełny jagnięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.09.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ale gdzie tu w W-wie znalezc owczarnie ? u was - w mieście nie wiem u nas - na wsi jest tego troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 20.09.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 ja tez stoje przed malowaniem gruntem, widze, ze wiekszosc wybiera snieżke grunt, u mnie grunt pojdzie na czyste tynki gipsowe, czy snieżka bedzie ok? czy moze np Tytan Grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 ja tez stoje przed malowaniem gruntem, widze, ze wiekszosc wybiera snieżke grunt, u mnie grunt pojdzie na czyste tynki gipsowe, czy snieżka bedzie ok? czy moze np Tytan Grunt? lepiej ct17 ceresit - nie tworzy błony na powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 20.09.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Ważne jest też to co masz na ścianie. Jeżeli gładzie gipsowe to moim zdaniem sama śnieżka nie wystarczy, My najpierw ściany gruntowaliśmy Unigruntem, a potem rozrzedzoną Jedynką. Dopiero na to właściwa farba. Niedawno czytałam wątek, w którym ktoś miał problem z odłażącą przy malowaniu od ściany warstwą gipsu i tynku, to było nie dalej niż miesiąc temu. Przejrzyj dział "Wnętrza" może znajdziesz. Tam bardzo dużo było różnego rodzaju porad co do właściwego gruntowania ścian przed malowaniem. Miedzy innymi gdzies tam powinno byc napisane by nie robic scian Unigruntem pod farbę. A jak nie tam to w innych wątkach ;P W opisany powyżej sposób wymalowaliśmy cały dom i nie było żadnych problemów, nie wiem więc na czym ma polegać problem z Unigruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 20.09.2008 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dzięki wam wszystkim za odpowiedzi. U nas grunty idą na różne materiały, raz na czyste tynki gipsowe, a raz np. na KG. Dziś zaczynamy. Zobaczymy jakie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.02.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Dagne - i jak wyszło z tym gruntowaniem tynków gipsowych i plytk GK? Jestem na tym etapie, chętnie skorzystam z doświadczeń. Jakie grunty okazały się najlepsze?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 16.02.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Ja u siebie gruntowałem wszystko unigruntem, a później 2 razy kolorem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts