BK 19.09.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Zapraszam do lekturyhttp://wiadomosci.wp.pl/kat,48996,title,Rodzice-niepelnosprawnych-alkoholicy-maja-lepiej,wid,10375367,wiadomosc.html?ticaid=16a30 To wszystko prawda.Społeczeństwo dzieli się na tych co mają pecha i szczęście. Wygląda na to, że pijak i degenerat to szczęściarz. Na wszystko są pieniądze - na ratowanie ginących zawodów, na konferencje kobiet przedsiębiorczych, na których za potwornie ciężką kasę opowiadane są bajeczki o szczepieniach dla kobiet i o podstawach finansów, ale już na rehabilitację za 500 zł dla dziecka to nie ma. Albo na opiekę dla tego dziecka żeby matka mogła iść do pracy. Niestety może to dotyczyć każdego z nas. Każde dziecko może się uderzyć głową o kaloryfer,ulec wypadkowi albo zachorować. Życie to ruska ruletka, może warto przyłączyć się do tych protestów. Wydaje mi się że konieczny jest nacisk na polityków, np. zmasowany atak na ich skrzynki mailowe. Albo zasypywanie listami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.09.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Szkoda słów.mój znajomy po smierci żony (został z czwórką małych dzieci), kiedy poszedł do MOPS-u po zapomogę, bo sobie nie dawał rady, usłyszał, że jakby pił to by dostał, ale poniewaz nie jest alkoholikiem, to powinien sobie sam radzić. Mówił potem, że przez chwilę miał żal do Boga, ze wyposazył go we wstręt do wódki (nie pił nigdy w życiu i nie pije w ogóle, nawet symbolicznie), ale potem mu przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.09.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 dlatego też profilaktycznie już piję, często na umórtak na zaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 ja za to piję rzadko, bo mnie kac przerasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 21.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 ja za to piję rzadko, bo mnie kac przerasta Kaca nie należy dopuszczać, on przychodzi tylko wtedy kiedy przestajesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.09.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 ja za to piję rzadko, bo mnie kac przerasta Kaca nie należy dopuszczać, on przychodzi tylko wtedy kiedy przestajesz... to teraz wiem, dlaczego ja nie mam kaca. a tak się dziwiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts