Gość justyna_m 03.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widzę Myszko, że wersja która mi się równiez podobała jak na razie wygrywa. Okna aluminiowe są świetne my nie mamy ich ze względu na ich koszt. Ale jak macie fundusze to bierzcie aluminium. a robiliscie wyceny w aluminium? wyszło prawie 3x drożej od PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A widziałaś gdzieś takie okienka na żywo ? no wlasnie widzialam. Sa boskie boskie boskie. proste, gladziudkie cichutkie i szarutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.02.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Cześć Myszko, co z tym domkiem? Nie wczytałam się zbytnio co i jak, bo nie mam kiedy, mała spi mi po 20 minut i marudzi kolejny dzień z rzędu, tak myślę, że ząbki pójdą Dawidek też miał takie przejścia z ząbkami Chodzi mi o to, czy oglądaliście z mężem te domki, czy zostajesz przy tym, co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.02.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Cze Myszka, To ja też cię zabiję, bo mi też się chyba najbardziej podoba ta wersja wklejona przez Brazę. Te ściany pod kątem może fajnie wyglądają na wizualkach, ale są raczej mało praktyczne w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.02.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widzę Myszko, że wersja która mi się równiez podobała jak na razie wygrywa. Okna aluminiowe są świetne my nie mamy ich ze względu na ich koszt. Ale jak macie fundusze to bierzcie aluminium. a robiliscie wyceny w aluminium? wyszło prawie 3x drożej od PCV to bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widzę Myszko, że wersja która mi się równiez podobała jak na razie wygrywa. Okna aluminiowe są świetne my nie mamy ich ze względu na ich koszt. Ale jak macie fundusze to bierzcie aluminium. a robiliscie wyceny w aluminium? wyszło prawie 3x drożej od PCV to bardzo dużo ale nie sugerujcie się tym ... może u Was jest więcej producentów i cena bedzie nizsza!!! musicie koniecznie popytać. I pamiętajcie róbcie wycene na ciepłym aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 03.02.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U rasi te okna wyglądają po prostu bosko ale nie wiem czy w Z77 też będą tak wyglądać, jednak jeśli widziałaś je na żywo to pewnie jakąś wizje już masz i jak chcesz je wstawić to znaczy że powinno fajnie wyglądać Tylko jestem ciekawa tej ceny, czy faktycznie są one takie drogie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Cześć Myszko, co z tym domkiem? Nie wczytałam się zbytnio co i jak, bo nie mam kiedy, mała spi mi po 20 minut i marudzi kolejny dzień z rzędu, tak myślę, że ząbki pójdą Dawidek też miał takie przejścia z ząbkami Chodzi mi o to, czy oglądaliście z mężem te domki, czy zostajesz przy tym, co masz biedna Nadusia. Dzieciaczki mają przechlapane od malenkosci. Mysmy zdecydowali ze zostajemy przy tym co mamy, a raczej czego jeszcze nie mamy . Tak zamierzamy sie budowac. Klapki na oczy i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A widziałaś gdzieś takie okienka na żywo ? no wlasnie widzialam. Sa boskie boskie boskie. proste, gladziudkie cichutkie i szarutkie Ty sie tak nie ciesz, zeby ci sie te okna nie rozeschły 3 razy drozej - oglaszam bankructwo i jeszcze tegalit na czapke. no nic, najwyzej tynków nie zrobimy i całej reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 no nie wiem czy u mnie bedą dobrze wyglądac. Rasia jak myslisz nadadzą sie takie okna u mnie - beda grać z elewacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A widziałaś gdzieś takie okienka na żywo ? no wlasnie widzialam. Sa boskie boskie boskie. proste, gladziudkie cichutkie i szarutkie Ty sie tak nie ciesz, zeby ci sie te okna nie rozeschły 3 razy drozej - oglaszam bankructwo i jeszcze tegalit na czapke. no nic, najwyzej tynków nie zrobimy i całej reszty Myszko , kupisz okna i styka, nic więcej nie potrzeba http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 aaaaaaaale smieszne Lidszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 03.02.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U rasi te okna wyglądają po prostu bosko Byłem widziałem, Rasia obiecała mi odesłać szczękę pocztą, bo z wrażenia zapomniałem zabrać tą opadniętą... Piękne, piękne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.02.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 dzień dobry Mycha najważniejsze żeby nie wiało i na głowę nie kapało znaczy Lidszu ma racje boskie okna i cudny dach wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 03.02.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 U rasi te okna wyglądają po prostu bosko Byłem widziałem, Rasia obiecała mi odesłać szczękę pocztą, bo z wrażenia zapomniałem zabrać tą opadniętą... Piękne, piękne!!! To ja chyba będę musiała się wprosić do Rasi na oglądanie tych pięknych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 no coz okna piekne, ale juz mam zasiane ziarenko ze moze nie beda pasowac do tej mojej stajenki, ktora coraz mniej mi sie podoba. architekt w ostatecznym projekcie wrysowal mi tyle "sztywnych" scian, ze teraz nie mam jak pokombinowac. W dodatku przypuszczam, ze sufit mi zrobil jednak na 2.70, bo nie widac dokladnie . Moze wypieprzyc ten balkon w jadalni? salon jakis faktycznie wąski kanapy trzeba bedzie poustawiac pod scianami na rozstrzelanie. Kuchnia jakas kurna nieustawna chyba przez te drzwi do spizarki. Nie wiem czy nie zamienie jej miejscem z jadalnią. Nic mi sie nie podoba kurde. siedze i siedze nad tymi rysunkami i d.upa. nic normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.02.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 no coz okna piekne, ale juz mam zasiane ziarenko ze moze nie beda pasowac do tej mojej stajenki, ktora coraz mniej mi sie podoba. architekt w ostatecznym projekcie wrysowal mi tyle "sztywnych" scian, ze teraz nie mam jak pokombinowac. W dodatku przypuszczam, ze sufit mi zrobil jednak na 2.70, bo nie widac dokladnie . Moze wypieprzyc ten balkon w jadalni? salon jakis faktycznie wąski kanapy trzeba bedzie poustawiac pod scianami na rozstrzelanie. Kuchnia jakas kurna nieustawna chyba przez te drzwi do spizarki. Nie wiem czy nie zamienie jej miejscem z jadalnią. Nic mi sie nie podoba kurde. siedze i siedze nad tymi rysunkami i d.upa. nic normalnie coś za dużo kombinuje ten Wasz architekt. A okna będa pasowały - odpowiednia dachówka i kolorystyka domu zrobią swoje. A dlaczego tak nagle tyle ścian nośnych masz??? coś z dachem kombinujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 03.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 no coz okna piekne, ale juz mam zasiane ziarenko ze moze nie beda pasowac do tej mojej stajenki, ktora coraz mniej mi sie podoba. architekt w ostatecznym projekcie wrysowal mi tyle "sztywnych" scian, ze teraz nie mam jak pokombinowac. W dodatku przypuszczam, ze sufit mi zrobil jednak na 2.70, bo nie widac dokladnie . Moze wypieprzyc ten balkon w jadalni? salon jakis faktycznie wąski kanapy trzeba bedzie poustawiac pod scianami na rozstrzelanie. Kuchnia jakas kurna nieustawna chyba przez te drzwi do spizarki. Nie wiem czy nie zamienie jej miejscem z jadalnią. Nic mi sie nie podoba kurde. siedze i siedze nad tymi rysunkami i d.upa. nic normalnie no proszę Cię... weź nie kombinuj, co? Zacznij tą budowę - rysunki na papierze a ściany w plenerze to naprawdę różne bajki... Zawsze możesz odpuścić na jakiś czas ścianki działowe, z nośnymi zastanowić się, czy nie da się w to miejsce zastosować podciągów - stal teraz tania, zawsze coś się da zaradzić. Zostaw w cholerę to gmeranie i przestawianie, leć po szpadel i kop dziurę pod chałupę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 03.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 żebyś nie myślała, że na pocieszenie, ale u nas było np. tak:dom z grubsza ma w obrysie 15 x 12.Wymurowali fundament, zagęściliśmy, zalali płytę (Docia w tym czasie była z dzieciakami na wakacjach, akurat tak się złożyło).Pierwsza wizyta na budowie po powrocie: "O rany, strasznie mały ten dom" - rzekła żona smutnym głosem.No ale przecież rozciągnąć się nie da.Postawiliśmy ściany zalaliśmy strop, jak podsechł odpowiednio, rozszalowaliśmy - "Chyba wstawimy kosze i niech chłopaki grają" - rzekła żona -"strasznie wielki ten nasz dom". Będzie piękny, już Ty się o to postarasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.02.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Grzesio ma rację, nie ma na co czekać, pogoda sprzyja, mrozów nie ma.. trzeba działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts