78mysz 03.02.2009 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 e tam gadacie no bo ja u architekta mowilam wyraznie ze chce najmniej nosnych i tak mi zrobil. nie chcialam sobie zamykac wyborów, a tu na gotowym projekcie pojawily sie nowe grubsze sciany. No nic - teraz bedziemy zgadywac co mozna zmienic a co nie. Moj kierbud to chyba skona ze mna normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 03.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 a masz w komentsach gdzieś wklejony cały rzut dołu? bo w dzienniku nie widzę....zerknęłabym sobie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 03.02.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ups , znalazłam , zaraz sobie luknę na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 03.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 e tam gadacie no bo ja Mysia, wrzuć na luz - będzie dobrze. I nie kombinuj "no bo ja..." - niby teraz już z górki, ale po co Ci te patyki w szprychy... A tak z innej kwestii wyjeżdżając- jako, że jestem przewrażliwiony na punkcie dachu to gorąco polecam (ja się nie załapałem) eksperta Andrzeja Wilhelmi z forum - myślę, że warto i do niego uderzyć o wycenę. Bloczki kupuj, beton zamawiaj, stal wiąż i do przodu, do przodu, kobieto bo Cię zima zastanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 03.02.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 no coz okna piekne, ale juz mam zasiane ziarenko ze moze nie beda pasowac do tej mojej stajenki, ktora coraz mniej mi sie podoba. architekt w ostatecznym projekcie wrysowal mi tyle "sztywnych" scian, ze teraz nie mam jak pokombinowac. W dodatku przypuszczam, ze sufit mi zrobil jednak na 2.70, bo nie widac dokladnie . Moze wypieprzyc ten balkon w jadalni? salon jakis faktycznie wąski kanapy trzeba bedzie poustawiac pod scianami na rozstrzelanie. Kuchnia jakas kurna nieustawna chyba przez te drzwi do spizarki. Nie wiem czy nie zamienie jej miejscem z jadalnią. Nic mi sie nie podoba kurde. siedze i siedze nad tymi rysunkami i d.upa. nic normalnie No co ty Myszko, chcesz zrezygnować , poddać się na samym początku, nie ładnie. Proszę się wziąć w garść!!!! Jeśli chodzi o kuchnię to ja ci mogę pokazać taką mało ustawną! Grzesio-K ma racje ,wszystko okaże się w praniu i nie ma co się na zapas martwić. I nie ślęcz już tak nad tym projektem, przecież wszystko jest już ustalone a jak nie to pokaż nam swoje wątpliwości a my ci pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 dobra kopniak - tego mi trzeba bylo. Wypieprzylam z domu precz jedno okno trójkątne z jaskółką, wypieprzylam ten tworek z salonu - bo za wąski i za niski zeby dobrze wygladał. Czekam na pana Pawła a dziecko po mnie skacze i ciagle cos chce. Ani na jednym sie skupic, ani na drugim. Dobra, moze sie zaraz dowiem jak dobrze podzielic okna zeby te fixy grały z resztą Moze bede miala dzisiaj wyceny dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 03.02.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wypieprzylam ten tworek z salonu - bo za wąski i za niski zeby dobrze wygladał. Co to tworek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wypieprzylam ten tworek z salonu - bo za wąski i za niski zeby dobrze wygladał. Co to tworek? No to okno trójkątne duze w sraloniku- juz go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 03.02.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Moze bede miala dzisiaj wyceny dachu A zmieniałaś powierzchnie dachu? Jestem ciekawa ile cie wyjdzie ten daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 03.02.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wypieprzylam ten tworek z salonu - bo za wąski i za niski zeby dobrze wygladał. Co to tworek? No to okno trójkątne duze w sraloniku- juz go nie ma Aaaa! juz rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 409 metrów dachu jestmam wycene dachówki: słuchajcie:tegalit:30 tysieuronit:16 tysido tego dodatki tu i tu: 13 tysi ceny są brutto i jakos mnie nie załamały całkowicie nie wiem czemuchyba moge miec tegalit. tegalit. te ga lit. kocham jego prostote i plaskość i szaroścpana od okienek dalej niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ile trzeba zaplacic za robocizne dachu? To sie jakos na metry liczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 03.02.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Myszko to chyba jakoś sporo powiększyłaś ten daszek. Z tego co pamiętam w oryginale jest nie całe 300m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.02.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 409 metrów dachu jest mam wycene dachówki: słuchajcie: tegalit:30 tysi euronit:16 tysi do tego dodatki tu i tu: 13 tysi ceny są brutto i jakos mnie nie załamały całkowicie nie wiem czemu chyba moge miec tegalit. tegalit. te ga lit. kocham jego prostote i plaskość i szarośc pana od okienek dalej niet. to super!!! będziesz miała wybraną dachówkę u nas robocizna za dach 310m2 wyszła 18tyś w tym struktonit na desce czołowej, obrobienie kominów, rynny. Ale ekipa robi u nas kompleksowo cały dom więc troszkę jest to cena zanizona. A mam dla Ciebie zdjęcia tego domku co ma ciemną dachówkę i białe okna ... wrzuce za chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.02.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 409 metrów dachu jest mam wycene dachówki: słuchajcie: tegalit:30 tysi euronit:16 tysi do tego dodatki tu i tu: 13 tysi ceny są brutto i jakos mnie nie załamały całkowicie nie wiem czemu chyba moge miec tegalit. tegalit. te ga lit. kocham jego prostote i plaskość i szarośc pana od okienek dalej niet. A nie mówiłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 był pan od TYCH okien. Dobrosia, Dorcia - wyceny bedą w piątek. Zalujcie, ze Was nie było. No coz ja moge powiedziec. Rasia miała racje wracając na ziemie to jak dach kosztuje 43 tysie to z robocizną powinnam sie zmiescic w 60 tysiach. Ilonko dach troche sie powiekszyl bo doszły 2 jaskólki i zaciągnieto na taras pare metrów - no ale zeby org mial 300 to musze sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 409 metrów dachu jest mam wycene dachówki: słuchajcie: tegalit:30 tysi euronit:16 tysi do tego dodatki tu i tu: 13 tysi ceny są brutto i jakos mnie nie załamały całkowicie nie wiem czemu chyba moge miec tegalit. tegalit. te ga lit. kocham jego prostote i plaskość i szarośc pana od okienek dalej niet. A nie mówiłam! mowilas mowilas i to nie tylko o tym, ale okna to nie wiem jak przeskoczyc. zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 03.02.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Myszko lejesz miód na moje serce z tym tegalitem.Przecież ja o nim śnię od dawna , a dach mam też 400tu metrowy .Czyli może się uda i Tegalit na dachu i alu na oknach ... mmmmmm Ty nam nie mów , że mamy żałować , że nas na spotkaniu z Panem od TYCH okien nie było , tylko się ciesz , że miałaś go tylko dla siebie.Trójkąt to w pewnych sytuacjach tłok jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.02.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 oto zdjecia tego domku co stoi niedaleko ode mnie ma grafitową dachówkę, struktonit na desce czołowej i białe okna PCV - nie dało sie lepszych zdjęć zrobić ponieważ właściciele byli akurat w domu ... a brama - nie ma jej na zdjęciach ponieważ te zdjęcia są boku domku - jest również biała. http://img516.imageshack.us/img516/2300/dsc0013um6.jpg http://img516.imageshack.us/img516/6286/dsc0014pz8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.02.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Myszko, a gdzie robiłaś wycenę dachu ? Ja mam jakieś 270 m2 i chciałabym płaską dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts