IlonaS. 03.02.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wracając na ziemie to jak dach kosztuje 43 tysie to z robocizną powinnam sie zmiescic w 60 tysiach. Ilonko dach troche sie powiekszyl bo doszły 2 jaskólki i zaciągnieto na taras pare metrów - no ale zeby org mial 300 to musze sprawdzic Z tego co udało mi się znaleźć to w opisie jest tak: INFORMACJE O PROJEKCIE : 10. Dane orientacyjne do kalkulacji (dom murowany): …… • Obwód budynku – wieńce :......................~ 68,5mb • Całkowita pow. ścian wewnątrz parter (tynki) : ............. 290 m2 • Całkowita pow. ścian wewnątrz poddasze (tynki) :........... 186,7m2 • Całkowita pow. podłóg i schodów parter: ............ 145,6m2 • Schody :................. 1 m3 • Powierzchnia stropu .................. 107 m2 • Całkowita pow. dachu: kąt 30`...................... 252,5 m2 • Kubatura drewna na więźbę : ....................~ m3 • Odwodnienie (rynny) .................. 64,3mb Więc troszkę zdziwiła mnie twoja powierzchnia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.02.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dorcia twoj bedzie tyle co moj kosztował. tez mam 400 metrow No właśnie dlatego w szoku jestem że tak mało... Może to sama robocizna jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dorcia twoj bedzie tyle co moj kosztował. tez mam 400 metrow No właśnie dlatego w szoku jestem że tak mało... Może to sama robocizna jest? 43tyś za dachówkę to mało ... uuu laseczki to szalejecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.02.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No sorry, ale jak gość w hurtowni zobaczył rzut naszego dachu 400m z tymi wszystkimi lukarnami i załamaniami to rzucił 80 tysi rzymska, a 100 karpiówka Ma wysłać dokładną wycenę, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.02.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Mysza, a myślałaś o Creatonie Domino??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dorcia twoj bedzie tyle co moj kosztował. tez mam 400 metrow No właśnie dlatego w szoku jestem że tak mało... Może to sama robocizna jest? robocizny własnei tu nie ma! jest dachowka + wykonczenia i folie bez odeskowania i bez klamerek do dachówki bo są rózne i to wybor dekarza ponoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 wracając na ziemie to jak dach kosztuje 43 tysie to z robocizną powinnam sie zmiescic w 60 tysiach. Ilonko dach troche sie powiekszyl bo doszły 2 jaskólki i zaciągnieto na taras pare metrów - no ale zeby org mial 300 to musze sprawdzic Z tego co udało mi się znaleźć to w opisie jest tak: INFORMACJE O PROJEKCIE : 10. Dane orientacyjne do kalkulacji (dom murowany): …… • Obwód budynku – wieńce :......................~ 68,5mb • Całkowita pow. ścian wewnątrz parter (tynki) : ............. 290 m2 • Całkowita pow. ścian wewnątrz poddasze (tynki) :........... 186,7m2 • Całkowita pow. podłóg i schodów parter: ............ 145,6m2 • Schody :................. 1 m3 • Powierzchnia stropu .................. 107 m2 • Całkowita pow. dachu: kąt 30`...................... 252,5 m2 • Kubatura drewna na więźbę : ....................~ m3 • Odwodnienie (rynny) .................. 64,3mb Więc troszkę zdziwiła mnie twoja powierzchnia dachu Ilona, moj dach ma zdecydowanie 409 metrów- 3 pomiary z rzutów to potwierdzają. Najwyrazniej podniesli mi go jakos zeby na poddaszu bylo wyżej, kąt zostal bez zmian. Zato mam mniej stropu terrivy na gorze bo kolo 40 metrów, reszta bedzie odeskowana i czesciowo otwarta do pomieszczen Zaczynam sie zastanawiac, czy moj dach pozostal aby proporcjonalny do całego budynku - zeby nie byl jak przyduza czapka http://images50.fotosik.pl/56/a5cfbe026e3a8710med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mysza, a myślałaś o Creatonie Domino??? alez myslalam, ale on jest droższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.02.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witaj,wczoraj zawiozłam poprawiony projekt do starostwa mam nadzieję, że już mi nie odrzucą. Co do Twoich ścian to nie pomogę. Jak oglądam skosy to mi się podobają ale nigdy nie mieszkałam w takim mieszkaniu.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, chcesz jeszcze nanosić zmiany w projekcie? Czy swoją stolarkę okienną dawałaś do wyceny do forumowego jareko? Pozdrawiam,BetaGreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No sorry, ale jak gość w hurtowni zobaczył rzut naszego dachu 400m z tymi wszystkimi lukarnami i załamaniami to rzucił 80 tysi rzymska, a 100 karpiówka Ma wysłać dokładną wycenę, ale.... dostalas odemnie namiary na dachowke?bo mi zniknely wiadomosci wyslane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witaj, wczoraj zawiozłam poprawiony projekt do starostwa mam nadzieję, że już mi nie odrzucą. Co do Twoich ścian to nie pomogę. Jak oglądam skosy to mi się podobają ale nigdy nie mieszkałam w takim mieszkaniu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, chcesz jeszcze nanosić zmiany w projekcie? Czy swoją stolarkę okienną dawałaś do wyceny do forumowego jareko? Pozdrawiam, BetaGreta no to gratulejszyns, szybko sie uwinełas z tyloma poprawkami, nie ma co. Nie no co Ty z tym zmianami? Ja? nigdy..... ja tylko "ulepszam ciągle" i dostosowuje. Nie nie dawałam do Jareko stolarki.... jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 04.02.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mysia - dach, no kawał dachu powierzchniowo Ci wyszedł, aż trudno uwierzyć patrząc na rysunki. Ale może... w każdym razie nie zapomnij, że dachówkę trzeba na czymś położyć i niemałym kosztem dachu będzie wykonanie więźby, niestety Jak pod dachówkę, no to pewnie krokwie "18", oj troszkę zabecelujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mysia - dach, no kawał dachu powierzchniowo Ci wyszedł, aż trudno uwierzyć patrząc na rysunki. Ale może... w każdym razie nie zapomnij, że dachówkę trzeba na czymś położyć i niemałym kosztem dachu będzie wykonanie więźby, niestety Jak pod dachówkę, no to pewnie krokwie "18", oj troszkę zabecelujesz... 15 tysi więzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 04.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Materiał, czy robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Myszko, oj to wielki masz ten dach (tzn powierzchnię ) Ja wg projektu mam 270 m, ale mam dość łatwy dach czterospadowy. Właśnie muszę się zorientować ile kosztowałaby mnie Creaton Domino, bo się zakochałam i chciałabym mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Myszko, oj to wielki masz ten dach (tzn powierzchnię ) Ja wg projektu mam 270 m, ale mam dość łatwy dach czterospadowy. Właśnie muszę się zorientować ile kosztowałaby mnie Creaton Domino, bo się zakochałam i chciałabym mieć Masz takie małe nachylenie dachu. A jak bedzie widac tylo kreseczki to bedzie dobrze? Karbowana nie lepiej w tym wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam kobiałki...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Materiał, czy robocizna? materiał. dla euronitu cały dach z robocizna mialby byc 57 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.02.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 no to gratulejszyns, szybko sie uwinełas z tyloma poprawkami, nie ma co. Nie no co Ty z tym zmianami? Ja? nigdy..... ja tylko "ulepszam ciągle" i dostosowuje. Nie nie dawałam do Jareko stolarki.... jeszcze Pogratulujesz jak już dostanę PnB Uwijałam się jak mogłam i nawet pan B. się postarał i sam załatwił nam p/poż (i całe szczęście bo jakaś firma wyceniła sobie takie zaświadczenie na 750 zł ). W Melioracji też nic nie musieli nanosić więc dostałam zaświadczenie od ręki (gdyby nanosili na mapę to 3 tygodnie). A do Jareko daj, mi moją wycenił i nawet dobrze to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam kobiałki...) o pojawil sie i zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts