Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Materiał, czy robocizna?

materiał. dla euronitu cały dach z robocizna mialby byc 57 netto

To chyba nie tak dużo jak na taką powierzchnię dachu? :) Ja na te prawie 300m liczyłam jakieś ok 50 tyś.

no coz nawet niezle tylko to cena netto jest. tegalit wyglada na to ze bedzie jakies 15 drozszy, a co mozna za 15 zrobić

Materiał, czy robocizna?

No, to by się zgadzało. Jedna sugestia z własnego dośwaidczenia - najpierw znajdź dobrego cieślę, a potem go zapytaj, gdzie zamówić drzewo.

(pamiętam takie nazwisko Witek Greń, polecali go na forum).

Moje smutne doświadczenie, fuck - zamówiłem to via firma Dach Centrum Bis z Łomianek, co za wtopa, wszystkim wszędzie gorąco odradzam. W każdym razie przywieźli mi drewno takie jak w projekcie, a przynajmniej tak mówili. Ekipa też ich, więc nawet specjalnie nie kazałem ciąć paczek z drewnem. Okazało się, że ilościowo owszem, nawet za dużo. Tylko jak z metrowych kawałków zrobić krokiew 14-metrową?! no i dowozili. Ale po co mnie te nerwy...

A jako ciekawostkę, ale pewnie o tym wiesz - euronit to nazwa dla poslkiego rynku, bo firma matka to Eternit.

Źle się kojarzy, prawda...? ale nie ma nic wspólnego z TYM eternitem od azbestu, no ale producent zadbał, żeby nie mieć marketingowego problemiku...

Materiał, czy robocizna?

No, to by się zgadzało. Jedna sugestia z własnego dośwaidczenia - najpierw znajdź dobrego cieślę, a potem go zapytaj, gdzie zamówić drzewo.

(pamiętam takie nazwisko Witek Greń, polecali go na forum).

Moje smutne doświadczenie, fuck - zamówiłem to via firma Dach Centrum Bis z Łomianek, co za wtopa, wszystkim wszędzie gorąco odradzam. W każdym razie przywieźli mi drewno takie jak w projekcie, a przynajmniej tak mówili. Ekipa też ich, więc nawet specjalnie nie kazałem ciąć paczek z drewnem. Okazało się, że ilościowo owszem, nawet za dużo. Tylko jak z metrowych kawałków zrobić krokiew 14-metrową?! no i dowozili. Ale po co mnie te nerwy...

A jako ciekawostkę, ale pewnie o tym wiesz - euronit to nazwa dla poslkiego rynku, bo firma matka to Eternit.

Źle się kojarzy, prawda...? ale nie ma nic wspólnego z TYM eternitem od azbestu, no ale producent zadbał, żeby nie mieć marketingowego problemiku...

Grzesiu - ty skarbnico wiedzy wszelakiej.

Tak sie natrudziles ze swoją ekipą?to ci ciesle pociosane. Pakowali drewno zeby do auta osobowego sie zmiescilo? Mi bedzie robic jakis podwykonawca mojego wykonawcy - a wykonawca ten sam co u Nefer. Licze, ze ma byc dobrze.

A eternit faktycznie nie kojarzy sie dobrze. brrrr. kojarzy sie fatalnie. W zasadzie to gorzej juz nie moze - jesli chodzi o dach

dach to ważna sprawa - wybierz dobrego wykonawcę i zdaj się na jego doświadczenie.

A dachówkę - wybierz taką, która Ci się będzie podobała. Nie ma sensu porównywać różnyczh producentów, technologii itp. Jak każdy daje 30 lat gwarancji, znaczy ma wytrzymać i tyle.

Cały pic w wykonaniu.

A dach na Twoim domu ma sie Tobie podobać, prawda?