IlonaS. 04.02.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Materiał, czy robocizna? materiał. dla euronitu cały dach z robocizna mialby byc 57 netto To chyba nie tak dużo jak na taką powierzchnię dachu? Ja na te prawie 300m liczyłam jakieś ok 50 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Materiał, czy robocizna? materiał. dla euronitu cały dach z robocizna mialby byc 57 netto To chyba nie tak dużo jak na taką powierzchnię dachu? Ja na te prawie 300m liczyłam jakieś ok 50 tyś. no coz nawet niezle tylko to cena netto jest. tegalit wyglada na to ze bedzie jakies 15 drozszy, a co mozna za 15 zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 04.02.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Materiał, czy robocizna? materiał. dla euronitu cały dach z robocizna mialby byc 57 netto No, to by się zgadzało. Jedna sugestia z własnego dośwaidczenia - najpierw znajdź dobrego cieślę, a potem go zapytaj, gdzie zamówić drzewo. (pamiętam takie nazwisko Witek Greń, polecali go na forum). Moje smutne doświadczenie, fuck - zamówiłem to via firma Dach Centrum Bis z Łomianek, co za wtopa, wszystkim wszędzie gorąco odradzam. W każdym razie przywieźli mi drewno takie jak w projekcie, a przynajmniej tak mówili. Ekipa też ich, więc nawet specjalnie nie kazałem ciąć paczek z drewnem. Okazało się, że ilościowo owszem, nawet za dużo. Tylko jak z metrowych kawałków zrobić krokiew 14-metrową?! no i dowozili. Ale po co mnie te nerwy... A jako ciekawostkę, ale pewnie o tym wiesz - euronit to nazwa dla poslkiego rynku, bo firma matka to Eternit. Źle się kojarzy, prawda...? ale nie ma nic wspólnego z TYM eternitem od azbestu, no ale producent zadbał, żeby nie mieć marketingowego problemiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Materiał, czy robocizna? materiał. dla euronitu cały dach z robocizna mialby byc 57 netto No, to by się zgadzało. Jedna sugestia z własnego dośwaidczenia - najpierw znajdź dobrego cieślę, a potem go zapytaj, gdzie zamówić drzewo. (pamiętam takie nazwisko Witek Greń, polecali go na forum). Moje smutne doświadczenie, fuck - zamówiłem to via firma Dach Centrum Bis z Łomianek, co za wtopa, wszystkim wszędzie gorąco odradzam. W każdym razie przywieźli mi drewno takie jak w projekcie, a przynajmniej tak mówili. Ekipa też ich, więc nawet specjalnie nie kazałem ciąć paczek z drewnem. Okazało się, że ilościowo owszem, nawet za dużo. Tylko jak z metrowych kawałków zrobić krokiew 14-metrową?! no i dowozili. Ale po co mnie te nerwy... A jako ciekawostkę, ale pewnie o tym wiesz - euronit to nazwa dla poslkiego rynku, bo firma matka to Eternit. Źle się kojarzy, prawda...? ale nie ma nic wspólnego z TYM eternitem od azbestu, no ale producent zadbał, żeby nie mieć marketingowego problemiku... Grzesiu - ty skarbnico wiedzy wszelakiej. Tak sie natrudziles ze swoją ekipą?to ci ciesle pociosane. Pakowali drewno zeby do auta osobowego sie zmiescilo? Mi bedzie robic jakis podwykonawca mojego wykonawcy - a wykonawca ten sam co u Nefer. Licze, ze ma byc dobrze. A eternit faktycznie nie kojarzy sie dobrze. brrrr. kojarzy sie fatalnie. W zasadzie to gorzej juz nie moze - jesli chodzi o dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 04.02.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 dach to ważna sprawa - wybierz dobrego wykonawcę i zdaj się na jego doświadczenie.A dachówkę - wybierz taką, która Ci się będzie podobała. Nie ma sensu porównywać różnyczh producentów, technologii itp. Jak każdy daje 30 lat gwarancji, znaczy ma wytrzymać i tyle.Cały pic w wykonaniu. A dach na Twoim domu ma sie Tobie podobać, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 04.02.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Tak nieśmiało zapytam czy ty Myszko masz już wycenę postawienia całego domku? Jeśli tak to czy mogła byś się podzielić tą wiedzą ze mną np na pw? Jestem strasznie ciekawa ile wyjdzie postawienie tego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 jestesm jestem zagladam i czytam ..ale pracy w cholere mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ak pracy w cholere to sie cieszyc trzeba a nie plakac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 tia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 tia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 cos Ci sie zdublowało panie Di Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 tia...hyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 baaaaardzo oryginalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.02.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czy mogę się wtrącić do tej jakże elokwentnej rozmowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.02.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czyli że nie mogę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 alez oczywiscie ze mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 byc okolo polednia w nadarzynku swarta i gotowa..mysia ..jakby cio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 byc okolo polednia w nadarzynku swarta i gotowa..mysia ..jakby cio.. ja byc czekac na Ciebie, ale w Granicy ok? Czy mam wyjezdzac do Nadarzyna? W sumie to chyba moge. Tam jest cukiernia mozemy isc ze sobą na ciacho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ło matko biore cie do rasi jak kcessz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts