Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

To teraz opowiem o czescie dziennej. Poniewaz ta moja kuchnia troche mało jak dla mnie ustawna zeby mogla spełniac wszystkie wymogi, potrzeby i ograniczenia dlatego wymysliłam: znow dwie wersje. W tej co juz pokazałam bedzie w kuchni kolumna z wysokich szaf - ale to nie jest zwykla kolumna, bo tu musze w nią w....rzucic lodówke - czarną lodówke, ktora juz mam i kocham. Wiec stanie słupek z mikro i piekarnikiem, potem czarnuch potem ukryte drzwi do spizarki. Cały słupek bedzie wyglądać jak sciana z forniru i tylko symetrycznie w srodku bedzie ta lodówka. Zeby juz ciągnąc fornir dalej do zdobien wymyslilam wnęke na akwarium w duzym pokoju. Bedzie zabudowana tym samym fornirem co słupki w kuchni od dołu do góry z dziurą na akwa.

Teraz musze pomyslec jak zrobic zeby to wszystko mialo ładny wygląd

Z forniru???????? A gdzie Twoja biała angielska kuchnia?!??!?!? :o

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja kupuję tę wersję najbardziej:

http://lh5.ggpht.com/_81jLH965IWA/SZAI3p628gI/AAAAAAAAByk/rlivHPSitLw/s720/lazienka%20dzieci1%20rzut.JPG

bo jednak kącik fekalny to kącik fekalny...

A kabinę zrobiłabym bez brodzika i z przezroczystymi szybami prostokątną, wtedy prawie nie będzie widać, że jest i że przestrzeń zabiera :)

W zasadzie Dorciu to wystarczyloby postawic przezroczystą szybe w tym wydaniu i jest "kabina jak sie patrzy. Na podłoge mozaika - jak ja lubie mozaike pod stopami. Taka mozaika z kamyczków - otoczaków tez bylaby fajna pod prysznic

Nie ma to jak otworzyć stronkę zjebką, słowo daję... :roll:

no to bedziesz na tapecie Kochana ;)

No wlasnie taka kuchnia ma sie tutaj nijak do samego sposobu zabudowy jaki sobie upatrzyłam. Ale biała i tak bedzie - tylko proste fronty. I tylko ten słupek wysoki bedzie z drzewa i blat.

Dorcia moja koncepcja pierwotna runeła bezpowrotnie ;( - poddałam sie tak jak Ty z białymi drewnianymi oknami, ale dlugo walczylam o angielską kolonie

Myszko a te twoje rybki nie będą miały za ciemno w tym kącie? Po za tym nie będzie je miał kto podziwiać, takie schowane. :-?

Ja to przerabiałam w mieszkanku, rybki były w taki miejscu że aby je podziwiać trzeba było wstać z kanapy, troszkę wkurzające. Po za tym rybki nie dało się przenieść bo akwarium w ścianie więc trzeba było z meblami latać po pokoju :-?

No wlasnie taka kuchnia ma sie tutaj nijak do samego sposobu zabudowy jaki sobie upatrzyłam. Ale biała i tak bedzie - tylko proste fronty. I tylko ten słupek wysoki bedzie z drzewa i blat.

Dorcia moja koncepcja pierwotna runeła bezpowrotnie ;( - poddałam sie tak jak Ty z białymi drewnianymi oknami, ale dlugo walczylam o angielską kolonie

Ale blat z takiego samego drzewa jak słupek? Bo to chyba się nie da, skoro fornir... Nie będzie za dużo kolorów, razem z czarną lodówką?

PS Znalazłaś sobie czarny piekarnik? Bo ja ostatnio widziałam gdzieś czarny i nie-retro, w domu mam fotkę to Ci wkleję wieczorkiem jak nie masz...

A w ogóle to ja na Twoim miejscu i z Twoim upodobaniem do zielonego (którego ja nie uwielbiam, a to co widziałam mnie powaliło), strzeliłabym sobie zielone drewniane drzwi wejściowe i okna... Widziałam ostatnio taki zestaw na Bartyckiej i był po prostu śliiiiczny! I do grafitowego dachu jak znalazł :p

Myszko a te twoje rybki nie będą miały za ciemno w tym kącie? Po za tym nie będzie je miał kto podziwiać, takie schowane. :-?

Ja to przerabiałam w mieszkanku, rybki były w taki miejscu że aby je podziwiać trzeba było wstać z kanapy, troszkę wkurzające. Po za tym rybki nie dało się przenieść bo akwarium w ścianie więc trzeba było z meblami latać po pokoju :-?

u mnie raczej odpada wersja prenoszenia akwarium. w srodku pali sie zebym nie sklamala 5 t5 po 80 watt kazda

Ale blat z takiego samego drzewa jak słupek? Bo to chyba się nie da, skoro fornir... Nie będzie za dużo kolorów, razem z czarną lodówką?

PS Znalazłaś sobie czarny piekarnik? Bo ja ostatnio widziałam gdzieś czarny i nie-retro, w domu mam fotkę to Ci wkleję wieczorkiem jak nie masz...

Dorciu bedzie drewniany blat i taki sam fornir na slupkach - identyczny. Do tego biale prose szafki i czarny sprzęt. Myslisz ze to za duzo?

u mnie raczej odpada wersja prenoszenia akwarium. w srodku pali sie zebym nie sklamala 5 t5 po 80 watt kazda

No właśnie i żeby uniknąć kosztów za prąd i przenoszenia mebli postawiła bym akwarium w innym miejscu np. tam gdzie ta bujna zieleń :wink: :D

cześć mysia :lol:

widzę w dzienniku że Ci się wnętrzności przewracają w związku z jutrzejszą premierą :wink:

nie bądź rura i nie pękaj :lol: :wink:

buziaki i powodzenia ................................ no i dobrej pogody :roll: straszą mrozem w przyszłym tygodniu (w nocy do minus 10 :-? )

Aha, to oki. W sumie sama chcę mieć 3 kolory (bo blatu nie dopasuję jak chcę z kamienia do szarego ani do czerwonego :) ) i się trochę boję czy to nie za dużo... Jeszcze coś musi być między szafkami, nad blatem, a u Ciebie tego problemu nie ma 8)

Nie masz wyboru jak tylko dac to samo na sciane co na blat. Pamiętaj, czarne jest piękne ;)

Doszła wyecena okien?

No właśnie i żeby uniknąć kosztów za prąd i przenoszenia mebli postawiła bym akwarium w innym miejscu np. tam gdzie ta bujna zieleń :wink: :D

Ilonka jakie duze macie akwarium? i z czym?

Aha, to oki. W sumie sama chcę mieć 3 kolory (bo blatu nie dopasuję jak chcę z kamienia do szarego ani do czerwonego :) ) i się trochę boję czy to nie za dużo... Jeszcze coś musi być między szafkami, nad blatem, a u Ciebie tego problemu nie ma 8)

Nie masz wyboru jak tylko dac to samo na sciane co na blat. Pamiętaj, czarne jest piękne ;)

Doszła wyecena okien?

No a ja czarnego ni mom :cry:

Właśnie sprawdzam - jest! O kurka, myślałam że drożej będzie :o :wink:

To jest pewnie bez żadnych okuć antywłamaniowych, nie? I zwykła podwójna szyba?