dobroszka 03.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Eeee nie denerwuję się Tylko ile mozna na tej chemii jechać... Lecę coś wrzucić sniadaniowego na ruszt , bo mi juz żołądek skręca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.10.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Morgien Co Ty Madzia studiujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.10.2008 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 no podyplomówkie robie z tych audytów energetycznych, co by sie troche mądrych rzeczy dowiedziec. Tylko, ze te mądre rzeczy to znajduje i tak najczesciej w ksiazkach. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Tak wszystkim zaimponowałaś tymi mądrymi rzeczami, że się gupio nam zrobiło i zamilkłyśmy zażenowane To co - teraz masz tydzień czy dwa tygodnie wolnego, kochana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Tak wszystkim zaimponowałaś tymi mądrymi rzeczami, że się gupio nam zrobiło i zamilkłyśmy zażenowane To co - teraz masz tydzień czy dwa tygodnie wolnego, kochana? Dajże spokój z tymi mądrymi rzeczami. Kazdy sie czyms tam zajmuje. A Wy to nie powinnyscie milczec tylko wlasnie sie odzywać i ładnie uśmiechac . Zartuje oczywiscie. Zaczynamy cos liczyc na zajeciach, to jak wyciagne juz odpowiednie wnioski to sie podziele w sprawie energetycznej ekonomii w chałupie , bo są juz pewne rozporządzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dzień doberek myszko - ja bardzo ciekawa - co wywnioskujesz od razu zapodaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Nawrzucałam wizualek do dziennika, moze jakies pytania, sugestie, pomysły? hmm?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 widze że program dał Ci poszaleć - te kolory... kominek vis-a-vis super. też o nim myślałam ale u mnie byłby za blisko przejścia - u Ciebie świetne miejsce reszta.... kanapowe dylematy niczym u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 06.10.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mysz , a w jakim programie robiłaś te wizualki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.10.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ale super taka duża wyspa - już Ci jej zazdroszczę I dwustronnego kominka też! A to niebieskie to akwarium, tak? Kurczę, bardzo ustawne to wszystko u Ciebie, a mówią że najlepszy jest układ: kuchnia, jadalnia, salon (sorry, sralon ) w "L"... A te okna w jadalni to mają być takie jedno większe, drugie mniejsze, czy coś ten program źle pokazuje? Bo to by chyba nie wyglądało za dobrze, one są takie symetryczne... Bo w salonie to jak rozumiem jedno "opadło"? Bo po lewej jest wyjście na taras, a po prawej okno, którego góra jest równo z górą tarasowego, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 widze że program dał Ci poszaleć - te kolory... kominek vis-a-vis super. też o nim myślałam ale u mnie byłby za blisko przejścia - u Ciebie świetne miejsce reszta.... kanapowe dylematy niczym u mnie Tak, dopiero jak zaczelam ustawiac i ustawiac, to sie okazalo, ze z tymi kanapami to nie jest takie hop siup. Jednak duze pokoje sa wciaz za małe zeby móc postawic wypoczynek na srodku i nie zabarykadowac przejscia. dodatkowo dochodzi jeszcze problem tego na co patrzec z kanapy. Niestety u mnie kominek na przestrzał "wyparł" swoją obecnoscia kredens. Mam nadzieje, ze uda mi sie cos zaaranzowac na innej scianie, a jak nie to kominek bedzie tylko na jedną stronę. Efilo, a w Twojej kuchni która to sciana z kominkiem? Ta co masz ciag wysokich szafek pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mysz , a w jakim programie robiłaś te wizualki?? Program to sweet home 3d - jest darmowy do ściągniecia z sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Tak. To ta ściana obok ciągu 'ściennego'. Jest zbudowana w formie zygzaka. Od strony kuchni wnęka na szafki od strony salonu wnęka na kominek - w ten sposób i kominek i szafki są zlicowane A zamiast kominka vis-a-vis będę miała w kuchni tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ale super taka duża wyspa - już Ci jej zazdroszczę I dwustronnego kominka też! A to niebieskie to akwarium, tak? Kurczę, bardzo ustawne to wszystko u Ciebie, a mówią że najlepszy jest układ: kuchnia, jadalnia, salon (sorry, sralon ) w "L"... A te okna w jadalni to mają być takie jedno większe, drugie mniejsze, czy coś ten program źle pokazuje? Bo to by chyba nie wyglądało za dobrze, one są takie symetryczne... Bo w salonie to jak rozumiem jedno "opadło"? Bo po lewej jest wyjście na taras, a po prawej okno, którego góra jest równo z górą tarasowego, nie? Najbardziej ustawne są pokoje w których jest troche sciany oprócz okna, a w naszych projektach wszedzie są okna i to bycze okna. Nie wiem jeszcze jak beda wygladały okna u mnie. W jadalni jedno bedzie zakombinowane, zeby urozmaicic elewacje i w sraloniku tez powiekszam okno do strony południowej. Jeszcze musze zobaczyc na rysunkach jak to bedzie wyglądało i jak je podzielic. http://stylowydom.com.pl/projekty/bzs1/images/bzs1_front_01-bzs1_front_04.jpg Prawdopodobnie bedzie to takie okno jak to duze w domu na zdjeciu. Tzn pierwszy poziomy podzial okna bedzie na wysokosci konca okna balkonowego(czyli jakies 2,4m)i wyzej jeszcze ze 40 cm szyby. zwiazku z tym sufit w sralonie bedzie podniesiony na wysokośc 3.2 (?) Moze mi doradzicie co zrobic z tymi oknami zeby na elewacji nie bylo nudno, a w srodku nie bylo chaosu? Dorcia okno na scianie z akwarium to drzwi tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.10.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Aha kumam - sorki A może zrób zamiast takiego wielkiego kwadratowego takie jak na tym (prześlicznym skądinąd ) obrazku po prawej: wtedy górna pozioma krawędź będzie licować z górną krawędzią okna tarasowego, a dodatkowo będzie to półkole na górze? Muszę przyznać, że to okno po prawej (to do basenu jest, czy jak?) strrraszliwie mi się podoba - może sobie na takie zmienię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Aha kumam - sorki A może zrób zamiast takiego wielkiego kwadratowego takie jak na tym (prześlicznym skądinąd ) obrazku po prawej: wtedy górna pozioma krawędź będzie licować z górną krawędzią okna tarasowego, a dodatkowo będzie to półkole na górze? Muszę przyznać, że to okno po prawej (to do basenu jest, czy jak?) strrraszliwie mi się podoba - może sobie na takie zmienię? Mi sie tez ono podoba i nawet o nim mysle, ale mężą musze urobic. Fajnie, ze mam poparcie u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dorcia nie bój żaby. Mi sie tez wydawalo ze jedyna sluszna zabudowa to L.tylko w projekcie z silownia był kwadrat dzienny i to mnie chyba troche odrzucilo jednak, bo nijak tego nie moglam sobie zagospodarowac w programach. L-ka fajna jest. Zobaczysz jak Ci zaczniemy rysowac te kuchnie i reszte to bedzie pięknie nawet bez dwustronnego kominka, który wydaje mi sie ze tez mozesz miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.10.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Mieć mogę, ale <=> nie będę miała garderoby, bo wyłaziłby mi do sypialni. Ja tam w sypialni kominka nie potrzebuję, a duuuużo bardziej potrzebna mi jest garderoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dzien refleksyjny dzisiaj mam, ale zaraz muszę ruszac do urzędów łe. Sennie i jesiennie http://lh5.ggpht.com/78mysz/SOsmL4JqQLI/AAAAAAAAAdc/-zDWRe2BlGk/s400/IMG_9837.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.10.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Taka kuchnia Ci się może spodobać, a myślę że ma dość oryginalnie dobrany kolor ścian: http://www.dobrzemieszkaj.pl/sesje/473/f/_MG_7528.JPG I zobacz: ciężka zabudowa okapu i wysunięta "przed szereg" kuchnia w bardzo krótkim ciągu i wygląda fajnie, a zawsze mi się wydawało, że takie rozwiązania to tylko, jak jest długi ciąg... Podoba mi się taki układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts