78mysz 19.03.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 faaaaajnie Ci ty na miętką dziewczynkę nie wyglądach - nie ściemniaj ładna - słodka - a pod skórą Mysi KOCICA siedzi to takie przeciwstwany kamuflarz co W zyciu bym tak o sobie nawet nie smiała pomyslec. Zmieniając temat to ja sie tak zastanawiam co powinnam wiedziec o odkurzaczach centralnych. Macie juz jakies typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasiolek 19.03.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 odkurzacz centralny ---- jedno z nalepszych urzadzeń w domu, super rzecz, mimo że wąz trochę długawy, ale bez tego "centrala" nie wyobrażam sobie sprzatania mojego domu-mam parterówke więc wszystko na 1 poziomie i odkurzanie jest "przyjemnością ":lol: użytkuję BEAM-a i jestem jak na razie very zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mysza ponoc najlepsze to beam i husky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 odkurzacz centralny ---- jedno z nalepszych urzadzeń w domu, super rzecz, mimo że wąz trochę długawy, ale bez tego "centrala" nie wyobrażam sobie sprzatania mojego domu-mam parterówke więc wszystko na 1 poziomie i odkurzanie jest "przyjemnością ":lol: użytkuję BEAM-a i jestem jak na razie very zadowolona Jeny jeny, uderz w stół. Mów mi jeszcze, jakie komponenty masz, któredy rury lecą? U mnie tez generalnie parterówka, da sie pociągnąc rury pod sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ktos montował to samodzielnie, czy bierze sie firme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Niektorzy montuja sami niektorzy biora ekipe. Na stronce beama sa zestawy montazowe. Rurki montuje sie na podlodze, beda w styropianie potem. Najlepiej je robic przed instalacjami wodnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasiolek 19.03.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 od początku wiedziałam że chcę odkurzacz centralny więc wszystkie rury "lecą" pod podłogą a więc motaż przed wylewkami, jezeli chodzi o podciąg do góry to wiem ze kują w ścianach , ja kupowalam cały zestaw na allegro - i okazało się Pan sprzedawca - tez jest monterem i mieszka niedaleko więc wszystko poszło jak z płatka montaż z zestawem kosztował mnie 750 zeta, bo liczy się ilość punktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Niektorzy montuja sami niektorzy biora ekipe. Na stronce beama sa zestawy montazowe. Rurki montuje sie na podlodze, beda w styropianie potem. Najlepiej je robic przed instalacjami wodnymi. o to troche rozjaśnia, tylko mam jedno ale. Jak rurki bedą w podlodze to znaczy, ze juz nie bedzie tam styropianu, albo bedzie go mniej, a to oznacza jedno - mostek termiczny. ciekawe czy mozna te rurki na stropie montowac bez pogorszenia parametrów ciągu. Jakis konkretny model wart jest polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 19.03.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Niektorzy montuja sami niektorzy biora ekipe. Na stronce beama sa zestawy montazowe. Rurki montuje sie na podlodze, beda w styropianie potem. Najlepiej je robic przed instalacjami wodnymi. o to troche rozjaśnia, tylko mam jedno ale. Jak rurki bedą w podlodze to znaczy, ze juz nie bedzie tam styropianu, albo bedzie go mniej, a to oznacza jedno - mostek termiczny. ciekawe czy mozna te rurki na stropie montowac bez pogorszenia parametrów ciągu. Jakis konkretny model wart jest polecenia? Zawsze można etap montażu/zakupu odkurzacza podzielić na 2 etapy: - instalacja rur - zakup jednostki. My właśnie tak będziemy robić. Tak się składa, że nawet dzisiaj jadę po rurki - sami będziemy montować. Jak masz jakieś pytania, to najlepiej się z taką osobą spotkać i porozmawiać, ja specjalnie dlatego jadę osobiście po rury, aby zadać Panom kilka pytań i jednocześnie zobaczyć jak wyglądają np. szufelki. Co do mostków termicznych - faktycznie to jest mniej tej izolacji, ale u nas jakaś nad tym będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Niektorzy montuja sami niektorzy biora ekipe. Na stronce beama sa zestawy montazowe. Rurki montuje sie na podlodze, beda w styropianie potem. Najlepiej je robic przed instalacjami wodnymi. o to troche rozjaśnia, tylko mam jedno ale. Jak rurki bedą w podlodze to znaczy, ze juz nie bedzie tam styropianu, albo bedzie go mniej, a to oznacza jedno - mostek termiczny. ciekawe czy mozna te rurki na stropie montowac bez pogorszenia parametrów ciągu. Jakis konkretny model wart jest polecenia? Zawsze można etap montażu/zakupu odkurzacza podzielić na 2 etapy: - instalacja rur - zakup jednostki. My właśnie tak będziemy robić. Tak się składa, że nawet dzisiaj jadę po rurki - sami będziemy montować. Jak masz jakieś pytania, to najlepiej się z taką osobą spotkać i porozmawiać, ja specjalnie dlatego jadę osobiście po rury, aby zadać Panom kilka pytań i jednocześnie zobaczyć jak wyglądają np. szufelki. Co do mostków termicznych - faktycznie to jest mniej tej izolacji, ale u nas jakaś nad tym będzie. No dobra ja sobie wymysliłam na podłoge 15 styro + wylewka z 6-7 cm+ posadzka ze 2 i jakos nie byłabym za chętna do przerywania tej izolacji. Wydaje mi sie ze lepiej położyc to jednak w scianie. Choc z drugiej strony sciany w chalupie tez stoją bez izolacji większej niz chudziak. Dobra, nie dam sie zwariować. Ja z pewnością tez nie kupie centrali odrazu, bo po co. Tylko jest tyle róznych końcówek,o których Dziewczyny mówiły, ze jak dla mnie to zdecydowanie za dużo. Zapewne są takie których sie nie bedzie uzywało wcale i takie których brak jest potem odczuwalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Nie przesadzajmy z tym mostkiem az tak duzo tego nie bedzie:) Im mniejsza dlugosc rurki i ilosc kolanek tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Nie przesadzajmy z tym mostkiem az tak duzo tego nie bedzie:) Im mniejsza dlugosc rurki i ilosc kolanek tym lepiej no tak to akuratnie pozostaje bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Aha na ogol centralke mozna kupic w komplecie z przydasiami tzw zestaw wtedy wychodzi taniej niz szczotki osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzięki Markotko. Wezme sobie to wszystko do serca. Moze uda mi sie umowic z kims na weekend. Macie jakąs poleconą firme w zanadrzu na Mazowszu? A teraz kominek wybieram, bo musze podac juz wielkośc dziury w ścianie nośniej. Tak wiec od dawna wiadomo ze to bedzie jakaś varia dwustronna, a że są dwie to nie wiem która:Jedna jest taka: to varia Fdhhttp://www.elkor.waw.pl/spartherm-varia/8.jpg a druga taka:FDhttp://http://www.elkor.waw.pl/spartherm-varia/7.jpg Teraz jeszcze musze doczytac jak ma sie wielkośc wkladu do ilości kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 pierwsza fajna , drugiej nie dość ,że nie widac , to się nawet w osobnym okienku nie chce otworzyć... Centralnego odkurzacza , podobnie jak reku mieć nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 pierwsza fajna , drugiej nie dość ,że nie widac , to się nawet w osobnym okienku nie chce otworzyć... Centralnego odkurzacza , podobnie jak reku mieć nie będę no wlasnie nie wiem czemu szma.... sie nie otwiera: daje linka: http://www.elkor.waw.pl/index.php?wkladykominkowe=spartherm-varia&c=7 Jakas jest podobna do tej pierwszej. Róznią sie chyba tylko tą płytą prostą w jednym wkladzie na górze, a w drugim na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 19.03.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 pierwsza fajna , drugiej nie dość ,że nie widac , to się nawet w osobnym okienku nie chce otworzyć... Potwierdzam, drugiego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.03.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witanko! Pierwsza to moja , to już macałaś i otwierałaś chyba? Sprawuje się fantastycznie. Mysia, jak dasz 15 styro na podłogę, to w 5 wszystkie rurki Ci się skryją i mostka termicznego nie będzie... tak myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witanko! Pierwsza to moja , to już macałaś i otwierałaś chyba? Sprawuje się fantastycznie. Mysia, jak dasz 15 styro na podłogę, to w 5 wszystkie rurki Ci się skryją i mostka termicznego nie będzie... tak myślę... Dobra dobra, jak rurki rzeczywiscie takie cienkie, to nie ma co dywagowac. No mi sie Twoja varia oczywiscie podoba, tylko masz chyba tą 80x57, a ja bym wolała niższą- 80x45, albo 51, ale pewnie mają mniejszą moc. Jak znam zycie to stanie na srodkowym wymiarze. Jak Twoje ipeeeee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jako ,że ja prosta dziewczynka jestem i prostotę lubię niemożebnie , to do mnie pierwsza varia z prostą płytą przemawia bardziej...a jak to jest ten raśkowy kominkus , to ja już nie mam więcej pytań Po prostu number one !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts