Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może jak zadzwonie do naszego pediatry i sie dowiem , czy on ma kogoś do polecenia , bo to super facet.O i idę dziś do lekarki , która oprócz specjalizacji endokrynologicznej jest na dokładkę pulmonologiem i na obu frontach wyciągała mnie za uszy z duzych zdrowotnych tarapatów.Tylko o co mam sie pytać??

Potrzebny dziecięcy pulmonolog bardziej , czy foniatra? Może jakis wyjazd sanatoryjny by się Małej przydał.... :roll:

Nituśka , może raczej zacznijmy od tego co mi sie nie dzieje.... :-? :(

Pulmonolog i foniatra , bo mam niedomykalność strun głosowych i jak się przeziębiam i nie doleżę , to ląduję w szpitalu z zapaleniem strun , krtani,oskrzeli i płuc-wszystkiego na raz.

I wtedy uszczęśliwiają mnie sterydami :evil:

A endokrynolog , bo w ciąży przyplątała się nadczynność tarczycy , która teraz sobie robi różne dewiacje i komplikacje - i tu mnie uszczęśliwiają hormonami.. :evil:

I to jest ta wersja podstawowa- , starczy? :wink:

Słuchajcie, jak Mala pije za mało, a pije za mało zwłaszcza w przedszkolu sie nie upomina i do tego wydziera sie w niebogłosy to schnie jej sluzówka i krtań zaraz łapie byle pierwszego wirusa. ot co wywnioskowałam. Do tego ma ciągle zapchane trąbki słuchowe- wiec to dobre pole do rozwoju chorób.

A na dodatek przez te zapchane trąby ma niedosłuch i nie rozumie dokladnie co sie mowi, i tez niewyraznie potem powtarza. Ja tylko czekam do wiosny, zeby ją troche poobserwować i najwyzej zrobie jej dreny jak sie nie przesuszy.

A co do krtani to jeszcze jestesmy zapisane na testy alergiczne- moze one cos wykażą- tylko niechze bedzie zdrowa którys weekend to pojedziemy je zrobic

eee , jakoś się kiedys z tego wygrzebię 8)

eeeeee no na pewno... :)

tylko ja nie wiem jak to jest... czasem widzę młode siksy z brzuchami, tyłkami i piersiami niemal na wierzchu w taką pogodę że mało głowy nie urwie i nic. Taka zdrowa... a tu człowiek dba o siebie i zawsze coś :(

Mycha no weź się wypowiedz , czy mam się o kogoś pytać dla Twojej córy czy nie... :roll: Bo w rezultacie nie wiem o jaką specjalizację zahaczać

wiesz co Doborsiu ja dziekuje Skarbie, ale sama do konca nie wiem. Foniatra niby moze sie zająć krtanią, ale laryngolog tez sie zajmie tym kawałkiem i alergolog tez moze miec cos tutaj do powiedzenia. Szczerze to ja nie wiem nawet juz od której to strony ugryźc, bo probowalam juz paru rzeczy i najlepiej wychodze jak postepuje zgodnie ze swoim nabytym na podstawie obserwacji doświadczeniem. Mysle ze ocieplenie moze tu duzo załatwic i odstawienie przedszkola, no i w ostatecznym rozrachunku dreny

Myszko, a Ty jeszcze nie wiesz, czy Twoja córka jest alergiczką??

Bo u mnie też jest takie podejrzenie :cry:

Wszystko zaczęło sie przez ten zakichany antybiotyk, który ja uczulił. Poszło na błony śluzowe i krtań. I wysypka i katar 4 tygodnie.. :cry: :cry: :cry: :cry:

i lekarka mnie nastraszyła, że to może być objaw alergiczny :cry:

Czytałam trochę o tym, krtań ma duże powiązanie z alergią, atakuje zwłaszcza w nocy. Polecają wówczas najpierw laryngologa a póżniej alergologa.

A masz nebuliizator?