dobroszka 23.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Taki ładny Wam ten dom wyszedł,że tak na gorąco to ciut mnie przytkało i nawet żadnej krytycznej uwagi nie mam A okno z przodu jednak będzie prostokątne a nie z łukiem? Czy to dopiero pójdzie do zmiany? No i zadaszenie tarasu - jak masz taka możliwość , to choć trochę niech Ci architekt z dachem pokombinuje.Mam taki sam układ w projekcie - zero zadaszenia nad tarasem - będę sie wspomagała pergolą albo hrabiną czy inną markizą ,bo ruszenie tego w projekcie gotowym strasznie by nam dało po kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.10.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Architekt naprawde pierwsza klasa. Jutro wydębie od niego kolejne wizualki. To duze okno jest w jadalni i prawie jestem do niego przekonana, bo bedzie mozna wyjsc sobie przed chatynke do cienia w upalny dzien i wypic kawke. A wiecie co? Podpisalam dzisiaj umowe wstepna sprzedazy mieszkania i jedną nogą jestem juz bezdomna, a ofert wynajmu na rynku jak na lekarstwo.Bardzo fajni ci ludzie i mili, mily byl tez agent i notariusz, ogolnie dzien miłosci dzisiaj był. Zeby ta poczta sie jeszcze troche uspokoila, jak obiecala i niech sie wyniesie w nowym roku precz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.10.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 A, ten kąt nachylenia dachu to jaki jest w końcu? Dobrosia a co to hrabina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.10.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No nie wiem co z tym lukiem, chyba "jego" wersja jest lepsza, jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.10.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 A, ten kąt nachylenia dachu to jaki jest w końcu? Dobrosia a co to hrabina? Eeee , hrabina to żart hihi , no bo jak jest markiza , to czemu i nie hrabina czy insza księżna Tak mi się skojarzyło. Co do okna , to ja juz mówiłam tu gdzieś,że nie jestem miłośniczką łuków , a takie duże okno , prawie do samej ziemi to bajka po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.10.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 NO i gratulacje z okazji uzyskania statusu bezdomnej - coraz bliżej masz do tej budowy , szybkie tempo narzucasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.10.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no coz, na wizualkach jest 30 stopni, ale chyba sie zmniejszy troche jak naciagniemy dach na taras, zreszta jutro sie dowiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.10.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 A, ten kąt nachylenia dachu to jaki jest w końcu? Dobrosia a co to hrabina? Eeee , hrabina to żart hihi , no bo jak jest markiza , to czemu i nie hrabina czy insza księżna Tak mi się skojarzyło. Co do okna , to ja juz mówiłam tu gdzieś,że nie jestem miłośniczką łuków , a takie duże okno , prawie do samej ziemi to bajka po prostu. Oł dżizas, jaka ja niekumata jestem Ja tam lubię łuki, ale może rzeczywiście do tej trójkątnej lukarny tak będzie leiej...? No na tę decyzję to jeszcze jest trochę czasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 24.10.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Super domek.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.10.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Glamourmum, fajny masz suwaczek - taki niezobowiązujący odliczaniem, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 24.10.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Glamourmum, fajny masz suwaczek - taki niezobowiązujący odliczaniem, bardzo mi się podoba nie lubię zobowiązujących dat..... bo nigdy z tego nic nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.10.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Myszka zobacz na tej fotce tych pięknych płyteczek Neferci:http://www.domus.pl/static/portal/publisher/domus/elem/images/200802/1201975073203-image-01.jpgsą szuflady pod blatem na którym jest umywalka... Czyli da się czy to ściema taka żeby ładnie było? Ciekawe... A wracając do białych okien drewnianych, to myślisz że dobrze będą wyglądały do tego wewnętrzne szprosy? Bo za zewnętrzne to ja dziękuję na pewno, a jakoś mi się nie wydaje, żeby te "sztuczne" były drewniane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 24.10.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Super domek.... Pozdrawiam Witam Cie Glamourum na swoich skromnych stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 24.10.2008 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Myszka zobacz na tej fotce tych pięknych płyteczek Neferci: http://www.domus.pl/static/portal/publisher/domus/elem/images/200802/1201975073203-image-01.jpg są szuflady pod blatem na którym jest umywalka... Czyli da się czy to ściema taka żeby ładnie było? Ciekawe... A wracając do białych okien drewnianych, to myślisz że dobrze będą wyglądały do tego wewnętrzne szprosy? Bo za zewnętrzne to ja dziękuję na pewno, a jakoś mi się nie wydaje, żeby te "sztuczne" były drewniane.... Dorcia na logike to gdzies sie musi znalezc syfon do umywalki, albo chociaz półsyfon. A więc gdzie on sie schowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 24.10.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A nie może być tak , że naprawdę szuflady sa te po bokach , a ta pośrodku to maskowanie ,żeby był szufladowy ciąg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 25.10.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam, Bardzo podoba mi się ten projekt i z narzeczonym zastanawiamy się poważnie nad wybudowaniem jego. Cieszę się, że znalazłam kogoś kto buduje właśnie ten domek więc będę na bieżąco śledzić twój dziennik. Widzę, że dokonałaś sporo zmian zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz, spodobał mi się pomysł z tą sypialnią ale jednak zostawiła bym kawałek korytarza do garażu i do pomieszczenia technicznego. Widzę również że mamy podobne koncepcje salonu i kuchnia + jadalnia ja też będę chciała przenieść kominek tam gdzie jest słup ( jeżeli oczywiście się da ), zamiast okna w salonie duże przesuwne drzwi , w jadalni troszkę większe okno a w kuchni koniecznie wyspę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 25.10.2008 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam, Bardzo podoba mi się ten projekt i z narzeczonym zastanawiamy się poważnie nad wybudowaniem jego. Cieszę się, że znalazłam kogoś kto buduje właśnie ten domek więc będę na bieżąco śledzić twój dziennik. Widzę, że dokonałaś sporo zmian zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz, spodobał mi się pomysł z tą sypialnią ale jednak zostawiła bym kawałek korytarza do garażu i do pomieszczenia technicznego. Widzę również że mamy podobne koncepcje salonu i kuchnia + jadalnia ja też będę chciała przenieść kominek tam gdzie jest słup ( jeżeli oczywiście się da ), zamiast okna w salonie duże przesuwne drzwi , w jadalni troszkę większe okno a w kuchni koniecznie wyspę. Pozdrawiam Ciesze sie niezmiernie, ze wpadł Ci moj projekt w oko. Zaczynam na wiosnę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 25.10.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 A nie może być tak , że naprawdę szuflady sa te po bokach , a ta pośrodku to maskowanie ,żeby był szufladowy ciąg? Ano moze i moze, ale wtedy zeby to nie byla tylko atrapa (czy tez maskownica)to szuflady stykalyby sie ze sobą gdzies w polowie zlewu. Tak wiec powierzchnia uzytkowa szuflady jest pomniejszona conajmniej o (pole powierzchni powstale z przemnozenia szerokosci syfonu + jakies 2 cm z kazdej strony na luz) i głebokości szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 25.10.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 A nie może być tak , że naprawdę szuflady sa te po bokach , a ta pośrodku to maskowanie ,żeby był szufladowy ciąg? Ano moze i moze, ale wtedy zeby to nie byla tylko atrapa (czy tez maskownica)to szuflady stykalyby sie ze sobą gdzies w polowie zlewu. Tak wiec powierzchnia uzytkowa szuflady jest pomniejszona conajmniej o (pole powierzchni powstale z przemnozenia szerokosci syfonu + jakies 2 cm z kazdej strony na luz) i głebokości szuflady Brzmi bardzo uczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.10.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 A nie może być tak , że naprawdę szuflady sa te po bokach , a ta pośrodku to maskowanie ,żeby był szufladowy ciąg? Ano moze i moze, ale wtedy zeby to nie byla tylko atrapa (czy tez maskownica)to szuflady stykalyby sie ze sobą gdzies w polowie zlewu. Tak wiec powierzchnia uzytkowa szuflady jest pomniejszona conajmniej o (pole powierzchni powstale z przemnozenia szerokosci syfonu + jakies 2 cm z kazdej strony na luz) i głebokości szuflady Brzmi bardzo uczenie I sensownie - to właśnie miałam na myśli, że w tej szufladzie byłoby niewiele miejsca, ale na spineczki i kremiki wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts