Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myszka dzięki dzięki dzięki za tego niusa :D :D :D Gęba mi się śmieje , a M. musiałam dwa razy powtarzać wycenę , bo nie chciał wierzyć,że mozą byc taka różnic w stosunku do wcześniejszych :D

Nooo. Jak widze Twoja wycena coraz mniej różni sie od mojej- to moze jednak pootwieram gdzieniegdzie te swoje okna?

Czemu czolgowy?Wcale nie wyglada na bardzo grzmociasty :) Mi tez podobaja sie takie wklady dwustronne i nawet bardzo pasowalby do umiejscowienia kominka wiec poprosze o jakiegog linka do twojego wkladu -zobacze dokladne wymiary no i cene

czołgowy, bo ma taki lufcik czołgowy (ze długi a wąski) Generalnie nie jest przysadzisty - wymiary szyby cos kolo 438x875

To z tej grupy kominkow, tylko cegiełke ma w środku taka klasyczną a nie te sliczne pasy:

http://kominki.net/index.php?go=produkt_info&id=893

pięęęęęknyyyyyyy :D :D Gratulacje !!!! To co , dmuchasz sama do tej Częstochowy , czy pojedziecie całą rodzinką? 8)

No chyba z rodzinką, a w zasadzie to ja na doczepke do męza a dziecko na doczepke do mnie :). no bo kupilismy na aukcji ten kominek, no. Ja to bym sama nie dala rady jechac, o nie, jeszcze nie teraz ;)

Dzieki myszko :) A mam jeszcze pytanko odnosnie tych roznic poziomow o ktorych pisalam u efilki.Zajrzalam do "twojego" projektu i chyba wyobrazam sobie jak bedziesz miala to poobnizane.Czy tak bylo to w projekcie gotowym czy sama tak "pokombinowalas?" U mnie wlasnie Twoja kuchnia jadalnia i salon mialyby byc nizej a pozostala czesc domu wyzej.Schodek mialby byc tak jak przebiega podciag sciany salonu i kuchni.

(nie wiem czy dobrze znalazlam ale ten dom budujes zprawda? http://www.z500.pl/projekt/z77/rzuty.html)

Szkoda ze nie jestes na etapie wykonczania podlog bo moglabym ocenic jak to moze wygladac (jestem wzrokowcem) Moze wiesz u kogo w domku moglabym zobaczyc takie wykonczone roznice posadzek?

Dzieki myszko :) A mam jeszcze pytanko odnosnie tych roznic poziomow o ktorych pisalam u efilki.Zajrzalam do "twojego" projektu i chyba wyobrazam sobie jak bedziesz miala to poobnizane.Czy tak bylo to w projekcie gotowym czy sama tak "pokombinowalas?" U mnie wlasnie Twoja kuchnia jadalnia i salon mialyby byc nizej a pozostala czesc domu wyzej.Schodek mialby byc tak jak przebiega podciag sciany salonu i kuchni.

(nie wiem czy dobrze znalazlam ale ten dom budujes zprawda? http://www.z500.pl/projekt/z77/rzuty.html)

Szkoda ze nie jestes na etapie wykonczania podlog bo moglabym ocenic jak to moze wygladac (jestem wzrokowcem) Moze wiesz u kogo w domku moglabym zobaczyc takie wykonczone roznice posadzek?

Kakusku, u mnie nie będzie schodków, ale generalniemi sie podobają. U Rasi w dzienniczku sobie zobacz jakie ma cudo.

A moze pokaż swój projekt. To parterówka czy piętrowy? Jesli parterówka, to łatwo mozna pomanipulowac wysokościami na suficie. Ja mam strop mieszany terriva/drewniany. Tam gdzie bedzie drewienko to moge i pod nieeebo dzwigac stropy. No, moze troche przesadziłam.

Ach to troche zle zrozumialam-ty manwrujesz wysokosciami "ruszajac" sufit a nie podloge :) Ja rysuje projekt na podstawie Natalki (nie umiem wkleic swoich rzutow wiec podaje linka do oryginalu ):

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/rzuty.php

Wlasciwie uklad jest taki sam tylko dom zostal poszezony i garaz wysuniety do przodu.Sciana kuchni jest tez rono ze sciana salonu i tam wlasnie wypadalby ten stopien.

Zagladnalem do rasi-rzeczywiscie fajny domek i nawet mysle ze takie obnizenie to daje lepszy efekt kiedy jest tam wiecej niz jeden stopien.

Musze pokazac to mezowi :lol: (dziekuje za namiarek)

Przegladam wlasnie watek z lazienkami bo kombinuje jak w tej mojej na poddaszu upchnac i prysznic murowany i wanne.W projekcie jest to niby wszystko pozaznaczane ale jakos wydaje mi sie ze to tak na sile jest tam powciskane :wink:

Myszko a ty pralnie bedziesz miala pod schodami?Mozesz napisac jakie to pomieszczenie bedzie u Ciebie duze i gdzie bedzie do niego wejscie?Ja teraz po sugestiach wywalenia pralki z lazienki kombinuje ze zrobie mini pralnie w garderobie na gorze albo gdzies kolo dolnej lazienki w wnece pod schodami (u mnie jest to wszystko troche wieksze i schody sa ze spocznikiem wiec moze by sie udalo )