Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

Stwierdziłam, ze czego by nie - mozna porobic rankingi ulubionego sprzetu agd.

Proponuje zacząc od pralki - zresztą sama za niedlugo bede jej potrzebwala 8)Tak wiec wpisujemy cechy wymarzonej pralki:

* komora na proszek, która łątwo sie wyjmuje i czysci - zeby nie trzeba bylo sie mordować z usuwaniem plesni

* duży otwór drzwiowy ułatwiający ładowanie

* klasa energetyczna A - to obowiązkowo

Kto da więcej?

ile obrotów, jaka pojemność?

jakies specjalne programy? wykrywanie wagi prania, stopnia czystosci? samodzielne dozowanie plynów z butelki ?;)

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja jestem z osób które najpierw robią wywiad forumowy - stwierdziłam że najlepsze opinie ma bosch/siemens (to jedna firma) i wybrałam z palety ich produktów.

chodzi o łatwość obsługi, nieoszukiwanie na czasie prania, bezawaryjność,

dodatkowe bajery:

- ułatwienie dla osób używających płynów do prania (to ja)

- program szybkiego przeprania - 15 minut

- program do koszul - luby uzywa na codzień więc jeden bęben z takowymi zawsze się uzbiera

- program do impregnacji membran - przymierzam się od dwóch lat i mam problem bo jak sobie wyobrażę to moczenie w brodziku...

- program do prania bielizny

- ma jakiś system do odplamiania - jakoś nie bardzo to widzę ale podobno działa

ja jestem z osób które najpierw robią wywiad forumowy - stwierdziłam że najlepsze opinie ma bosch/siemens (to jedna firma) i wybrałam z palety ich produktów.

chodzi o łatwość obsługi, nieoszukiwanie na czasie prania, bezawaryjność,

dodatkowe bajery:

- ułatwienie dla osób używających płynów do prania (to ja)

- program szybkiego przeprania - 15 minut

- program do koszul - luby uzywa na codzień więc jeden bęben z takowymi zawsze się uzbiera

- program do impregnacji membran - przymierzam się od dwóch lat i mam problem bo jak sobie wyobrażę to moczenie w brodziku...

O widzisz, ja od zawsze kupuje bosch lub siemens - wsio ryba ktore. A teraz chcialabym cos zmienic, tylko nie wiem czy na lepsze. Poczytałam sobie troche o tym nowym sprzecie i oczka mi wyszli na wierzch co teraz pralka portafi! Albo czego nie potrafi. Ja jestem bardzo zadowolona ze swojej zmywarki - jest cicha i pojemna -bosch i z piekarnika - równo i szybko grzeje. Z plyty do gotowania siemens juz mniej - jakos ten sensor czasem uparty nim sie włączy

No fakt - o pralkach nie wiem nic! :o

Ja to tylko skromnie dodam że pralkę bym chciała ładowaną od góry, bo mam dosyć bicia przed nią pokłonów i chrzanienia się z miskami (których nie posiadam, więc wszystko przez palce przecieka te pier... skarpetki na podłogę brrrr :evil: ) no i oczywiście wymarzona pralka ma siostrę bliźniaczkę dwujajową :lol: na te pier... skarpetki głównie 8)

No to myszko

nie wdzę powodów dla których miałabyś zmieniać dobrą sprawdzoną najbardziej chwaloną markę na inną tylko po to żeby mieć inaczej (tu: ryzyko że gorzej)

ale...

jak już bardzo chcesz....

i naprawdę siemens to za mało bajerancka sprawa

i za mało kosztuje

a zatem prestiż nie ten

to ja zapraszam TUTAJ :)

Dorcia

no właśnie - od razu widać jak kombinuję. Niezły ze mnie bufon :wink: :lol: :lol: :lol:

miele - kase Ci wymiele :roll: :lol:

ja uważam że stosunek ceny do jakości nie wart pieniędzy

a ten piekarnik tylko po to żeby do ekspresu pasował

gdyby był ekspres taki z Siemensa to bym się nie wahała ani chwili

no ale nie ma :(

Popatrzylam sobie na ta strone siemensa. Maja fajny sprzet - funkcje rosna z roku na rok jak grzyby po deszczu. Widzialyscie ten piekarnik z windą?

Dla mnie to normalnie kosmos.

A wybralam pralki: 1400 obrotów,

Bedzie ta: wm14s7b0eu

http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA032436_WM14S7B0EU_def.jpg

lub ta: wm14s741oe

http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA038850_WM14S741OE_def.jpg

No to ja tez juz mam w dzienniczku praleczke. Czuje, ze zaraz zachlysne sie sprzetem agd i nie wyjde z kompa przed polnocą.

A widzialyscie jakie promocje mają w siemensie? Jak kupowalam 2 lata temu sprzet do mieszkania to nie dostalam nawet filizaneczki a tu komplety garnkow rozdają!

no to wybrałaś w sumie tą samą pralkę co ja :lol:

a o promocjach nic nie wiem :roll:

Jak sie kupi pralke z tą funkcją do koszul to dostaniesz bon na koszule wółczanki. Jak sie kupi indukcje i 2 inne agd (wyszczególnione) to dostaniesz garnki do indukcji. A do zmywarki mozna dostac 4 filizanki villeroya.

Hmm, myslalam, ze nie będzie dzisiaj o czym pisać, a tu ups i dostałam nowe piękne wizualki od mojego pracowitego Architekta. Teraz moj projekt przejął pan Paweł, który za pomocą swoich sprawnych paluszków :oops: robi z moim domem co tylko sobie zażyczę.

Tak wiec pokazówkę czas zacząć:

http://lh3.ggpht.com/_81jLH965IWA/SRFxgFkZmvI/AAAAAAAAAzo/ZB9x8r8iCfg/s400/2.jpg

Dodał mi naświetle górne do drzwi wejsciowych

http://lh4.ggpht.com/_81jLH965IWA/SRFyN7oDuoI/AAAAAAAAAzw/_kvZTe7u1YE/s400/3.jpg

Domek został podniesiony o jedną cegiełke do góry.

http://lh3.ggpht.com/_81jLH965IWA/SRFykLQVwkI/AAAAAAAAA0Q/fk_6kz4rct4/s400/1.jpg

Dom w szarych kolorach przypomina mi góry - i jeszcze te daszki i trojkąty. Zdecydowanie Tatry na równinie. W tym kolorze jest mniej swojski i Kalifornijski niz przedtem za to bardziej ?wyniosły? :lol:

Co Wy o tym? Która wersja sie bardziej podoba? :D