78mysz 03.11.2008 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Stwierdziłam, ze czego by nie - mozna porobic rankingi ulubionego sprzetu agd. Proponuje zacząc od pralki - zresztą sama za niedlugo bede jej potrzebwala 8)Tak wiec wpisujemy cechy wymarzonej pralki: * komora na proszek, która łątwo sie wyjmuje i czysci - zeby nie trzeba bylo sie mordować z usuwaniem plesni * duży otwór drzwiowy ułatwiający ładowanie * klasa energetyczna A - to obowiązkowo Kto da więcej? ile obrotów, jaka pojemność? jakies specjalne programy? wykrywanie wagi prania, stopnia czystosci? samodzielne dozowanie plynów z butelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.11.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 ja jestem z osób które najpierw robią wywiad forumowy - stwierdziłam że najlepsze opinie ma bosch/siemens (to jedna firma) i wybrałam z palety ich produktów.chodzi o łatwość obsługi, nieoszukiwanie na czasie prania, bezawaryjność, dodatkowe bajery:- ułatwienie dla osób używających płynów do prania (to ja)- program szybkiego przeprania - 15 minut- program do koszul - luby uzywa na codzień więc jeden bęben z takowymi zawsze się uzbiera- program do impregnacji membran - przymierzam się od dwóch lat i mam problem bo jak sobie wyobrażę to moczenie w brodziku...- program do prania bielizny- ma jakiś system do odplamiania - jakoś nie bardzo to widzę ale podobno działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.11.2008 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 ja jestem z osób które najpierw robią wywiad forumowy - stwierdziłam że najlepsze opinie ma bosch/siemens (to jedna firma) i wybrałam z palety ich produktów. chodzi o łatwość obsługi, nieoszukiwanie na czasie prania, bezawaryjność, dodatkowe bajery: - ułatwienie dla osób używających płynów do prania (to ja) - program szybkiego przeprania - 15 minut - program do koszul - luby uzywa na codzień więc jeden bęben z takowymi zawsze się uzbiera - program do impregnacji membran - przymierzam się od dwóch lat i mam problem bo jak sobie wyobrażę to moczenie w brodziku... - program do prania bielizny - ma jakiś system do odplamiania - jakoś nie bardzo to widzę ale podobno działa O widzisz, ja od zawsze kupuje bosch lub siemens - wsio ryba ktore. A teraz chcialabym cos zmienic, tylko nie wiem czy na lepsze. Poczytałam sobie troche o tym nowym sprzecie i oczka mi wyszli na wierzch co teraz pralka portafi! Albo czego nie potrafi. Ja jestem bardzo zadowolona ze swojej zmywarki - jest cicha i pojemna -bosch i z piekarnika - równo i szybko grzeje. Z plyty do gotowania siemens juz mniej - jakos ten sensor czasem uparty nim sie włączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 03.11.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 - program do koszul - luby uzywa na codzień więc jeden bęben z takowymi zawsze się uzbiera - program do impregnacji membran - przymierzam się od dwóch lat i mam problem bo jak sobie wyobrażę to moczenie w brodziku... - program do prania bielizny - ma jakiś system do odplamiania - jakoś nie bardzo to widzę ale podobno działa No fakt - o pralkach nie wiem nic! Ja to tylko skromnie dodam że pralkę bym chciała ładowaną od góry, bo mam dosyć bicia przed nią pokłonów i chrzanienia się z miskami (których nie posiadam, więc wszystko przez palce przecieka te pier... skarpetki na podłogę brrrr ) no i oczywiście wymarzona pralka ma siostrę bliźniaczkę dwujajową na te pier... skarpetki głównie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.11.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 No to myszko nie wdzę powodów dla których miałabyś zmieniać dobrą sprawdzoną najbardziej chwaloną markę na inną tylko po to żeby mieć inaczej (tu: ryzyko że gorzej) ale... jak już bardzo chcesz.... i naprawdę siemens to za mało bajerancka sprawa i za mało kosztuje a zatem prestiż nie ten to ja zapraszam TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.11.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Wiedzialam, ze znajdziesz cos ciekawego, cos na co bede sobie mogla poprostu popatrzec przez chwile. Dobra ide liczyc ile tej majoliki mam kupic i mowie to na serio. Czeka mnie z nią jeszcze przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.11.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Och Efilka wszędzie rozsiewa te Miele i ludzi nimi kusi i mami... Pralką się chwalić nie będziesz, bo chyba nie zamierzasz gości oprowadzać po pralni? Za to piekarnik i parówka w kuchni na widoku hmmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Dorcia no właśnie - od razu widać jak kombinuję. Niezły ze mnie bufon miele - kase Ci wymiele ja uważam że stosunek ceny do jakości nie wart pieniędzy a ten piekarnik tylko po to żeby do ekspresu pasował gdyby był ekspres taki z Siemensa to bym się nie wahała ani chwili no ale nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.11.2008 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Tak moja pralnia jak to brzmi , normalnie czterometrowy salon! Faktycznie bedzie po czym oprowadzać . Nawet okna tam nie ma, no ale gdzies musialo go nie być. Tylko trzeba bedzie uwazac zeby sie w niej nie "zgubic" jak zgasnie swiatło, albo nie zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.11.2008 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Popatrzylam sobie na ta strone siemensa. Maja fajny sprzet - funkcje rosna z roku na rok jak grzyby po deszczu. Widzialyscie ten piekarnik z windą?Dla mnie to normalnie kosmos.A wybralam pralki: 1400 obrotów, Bedzie ta: wm14s7b0euhttp://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA032436_WM14S7B0EU_def.jpg lub ta: wm14s741oe http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA038850_WM14S741OE_def.jpg No to ja tez juz mam w dzienniczku praleczke. Czuje, ze zaraz zachlysne sie sprzetem agd i nie wyjde z kompa przed polnocą. A widzialyscie jakie promocje mają w siemensie? Jak kupowalam 2 lata temu sprzet do mieszkania to nie dostalam nawet filizaneczki a tu komplety garnkow rozdają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no moja chyba ma mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no to wybrałaś w sumie tą samą pralkę co ja a o promocjach nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.11.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Popatrzylam sobie na ta strone siemensa. Maja fajny sprzet - funkcje rosna z roku na rok jak grzyby po deszczu. A ceny jeszcze szybciej Windą?!?!? Nie widziałam - idę oblukać A suszarka do tego jezd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no ba to ta którą wybrałam tylko mi biała bardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.11.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Ło matko ale ze mnie ciemięga - przecież pokazywałaś też suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.11.2008 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no to wybrałaś w sumie tą samą pralkę co ja a o promocjach nic nie wiem Jak sie kupi pralke z tą funkcją do koszul to dostaniesz bon na koszule wółczanki. Jak sie kupi indukcje i 2 inne agd (wyszczególnione) to dostaniesz garnki do indukcji. A do zmywarki mozna dostac 4 filizanki villeroya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 wow no to zaszaleli gdybym miała gdzie postawić to bym kupiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.11.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Koszula wólczanki, wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.11.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Hmm, myslalam, ze nie będzie dzisiaj o czym pisać, a tu ups i dostałam nowe piękne wizualki od mojego pracowitego Architekta. Teraz moj projekt przejął pan Paweł, który za pomocą swoich sprawnych paluszków robi z moim domem co tylko sobie zażyczę. Tak wiec pokazówkę czas zacząć: http://lh3.ggpht.com/_81jLH965IWA/SRFxgFkZmvI/AAAAAAAAAzo/ZB9x8r8iCfg/s400/2.jpg Dodał mi naświetle górne do drzwi wejsciowych http://lh4.ggpht.com/_81jLH965IWA/SRFyN7oDuoI/AAAAAAAAAzw/_kvZTe7u1YE/s400/3.jpg Domek został podniesiony o jedną cegiełke do góry. http://lh3.ggpht.com/_81jLH965IWA/SRFykLQVwkI/AAAAAAAAA0Q/fk_6kz4rct4/s400/1.jpg Dom w szarych kolorach przypomina mi góry - i jeszcze te daszki i trojkąty. Zdecydowanie Tatry na równinie. W tym kolorze jest mniej swojski i Kalifornijski niz przedtem za to bardziej ?wyniosły? Co Wy o tym? Która wersja sie bardziej podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.11.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Mnie sie ten podoba bardziej chapeau bas dla architekta że są rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts