kakusek 15.04.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Dobroszka to teraz puscilas pare ze my sie znamy? Ja dopiero dzis zatrybilam jak szukalam we wzcesnych postach Natalki9 wpisow o wielksoc garderoby Ladny domek wybralas-przygladalam sie mu swego czasu ale maz sie uparl ze musi byc wykorzystane poddasze skoro tyle kasy wladujemy w dach.Ta przystan jest bardzo podobna do komfortowego z mgprojekt (pewnie widzialas) Mi bardzo podobaja sie duze przeszklenia a komfortowy wlasnie takie ma.U siebie tez nawalilam tych okien (w samym salonie dwa bycze :jedno 360 a drugie 230) Plus przeszklony wykusz i reszta "oczu" Teraz po nocach mi sie zni ze tego domu za cholere nie ogrzeje albo bede co godzine latac do pieca i dokladac Mozesz napisac jak wy macie rozwiazana sprawe komina do kominka i czy tam tez bedzie wentylacja?-jezeli tak to co z wyczystka? Myszko Twoja Stefania tez fajniusienka (jakos wczesniej jej nie widzialam a myslalam ze znam juz wszystkie projekty hehehe) ale obecny bardziej mi sie podoba (moze dlatego ze parteroweczka ) Ja bardzo chcialam miec dwa pokoje na dole i bryle choc po czesci zblizona do domku parterowego Jesli chodzi o sypialnie to na poczatku miala byc wlasnie tam na peitrze w tym pokoju z lukarna balkonowa.Od kilku tyg jakos nam sie odwidzialo latanie po schodach i sypialnia raczej bedzie na dole ( obok gabinetu) a ten pokoj na poddaszu zrobimy jako pokoj zabaw dla chlopakow (zanim dom wykoncze oni juz beda potrzebowac pokoju schadzek ) Chcialam wydzielic garderobe o szerokosci 160 cm na "plecach" sypialni i przez nia wchodziloby sie do lazienki ktora zostala by zmniejszona do jakis 4 m (moze to malo) z czesci obecnej lazienki zrobilabym taka mini pralnie ( bylaby tam pralka i zlew roboczy) Nie wiem tylko czy rzeczywiscie jest to dobry pomysl bo oba te pomieszczenia (lazienka i pralnai) robia sie bardzo male .Moze tylko przesune okno w sypialni aby miec mozliwosc kiedys zrobienia tam scianki tworzac garderobe a lazienke zostawie w spokoju (zwlaszcza ze jak pisalam maz nie zaplonal entuzjazmem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.04.2009 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Myszko tylko ze przy takim rozwiazaniu (grupujac przewod dymowy i wentylacyjne ) wyczystka musi byc z tylu komina .Mam ciagle zagwozdke jak ja zaslonic gdybym dala wklad na przestrzal (gdy bedzie jednostronny z tylu od strony kuchni walne jakas fototapete na cala sciane lub obloze go fajnym kamieniem a drewnem przykryje wyczystke) Jesli przewod dymowy zrobisz nie murowany tylko jakis systemowy wtedy wklad musisz podlaczyc nie z boku ale przodu komina bo nie mialabys dostepu do wyczystki (zaslanialalyby ja wentylacje) Przynajmniej ja sobie tak to wyobrazam bo nie widzialam w systemach wyczystki ktora bylaby pod katem 90 st w stosunku do otworu gdzie podlaczasz kominek ( zawsze jest to an przestszal) Najprosciej byloby wymurowac tylko komin dymowy ale nie chce stawiac trzeciego komina (koszty) no i architekt doradza ze wentylacja na srodku tych duzych pomieszczen bardziej zda egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.04.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dokładnie to tottotototto Rasiulka. Maszli jakieś info o tym? Albo o takim czymes? Myszko, tottotototto jest zamontowane u mojej sąsiadki wioskę dalej , zakochałam się i poprosiłam o zgodę na sfotografowanie i wkleiłam do dzienniczka... wiem, że ramy robił jej ślusarz... możemy się przejechać do niej razem i oblukać dokładnie... http://img21.imageshack.us/img21/8194/okienniceimg9011.jpg ale serio ze serio? Łał. To jest fantastyczne i wcale nie takie trudne do zrobienia. Faktycznie rama stalowa, albo aluminiowa i ponaklejane listewki. Wygląda własnie tak jak chcę ja też bym takie chciała mieć na tarasie dziewczynki jak będziecie się do tego przymierzać to dajcie mi znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 16.04.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 kakusek no bo w natalkowym watku to się tylko mijałyśmy , bo ja dość szybko odpadłam. Jeszcze nie rozwiązałam w 100 % tego kominka , więc póki co nie pomogę Muszę jeszcze podumać nad tą wyczystką Myszka a propos kominka to ze wstępnych konsultacji wychodzi na to , że zdun jest porównywalny cenowo albo i ciut droższy od wkładu. Także zostajemy chyba przy tym Sparthermie A co do projektów domów , to Natalia nie była jedynym projektem z poddaszem użytkowym , w stronę którego zbłądzilam Było tego więcej. Ale finał wciąż ten sam - parterowiec - uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 16.04.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 jak juz się budujemy to poprawmy sobie komfort - garderoba jest według mnie lepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.04.2009 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Kakusku, nalegaj zeby ci zmienil ustawienie sciany nośnej. Niech w pokojach na dole zaprojektuje zwykłą 12tke, a grubsza da w kotłowni.A ten pokoik 12 metrów na parterze obok sypialni jaką spełnia funkcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 16.04.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no to teraz siedzę i się głowię nad tą wyczystką wściec się można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.04.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Maluszku, damy znać jak juz cos bedzie wiadomo. Dobrosiu ciesze się, ze znaleźliscie więcej argumentów za reku Kakusku wkleje tu Twoją natalke, bo ciagle jej szukam. http://www.tooba.pl/i/p/6/4237,rz2718.jpg http://www.tooba.pl/i/p/6/4237,rz2720.jpg Kakusku, nie rozumiem jednego tak na szybko. Przeciez przewód wentylacyjny to moze sobie leciec najpierw do góry, a potem lekko skręcic i wpasc do komina, a całą sciane kominka obudowujesz juz w momencie posadawiania kominka. Doprowadzenie powietrza idzie zas z reguły dołem w podłodze. Doczytam pozniej. Teraz lece do przedszkola. Kurna nici z gazowni, mąz nie zostawił upoważnienia. Trudno. A co myslicie o piecach na ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.04.2009 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no to teraz siedzę i się głowię nad tą wyczystką wściec się można ej spokojnie. Nie ma problemów nie do rozwiązania. Cichutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 16.04.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no to teraz siedzę i się głowię nad tą wyczystką wściec się można ej spokojnie. Nie ma problemów nie do rozwiązania. Cichutko Taaaaa , podobno.Ale zazwyczaj dzieje sie to kosztem czegoś Drugi dzień z migreną mam , idę wziąć procha bo zejdę A tak jak patrzę na swoje plany , to wyczystkę mogę dac albo pod kominkiem , albo z boku ewentualnie. Tył mam cały zajęty przez zabudowę kuchenną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dzień doberek dobroszka - zróweczka i pozegnaj ból głowy szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 16.04.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dzięki Zuzanka Wzięłam procha , mam nadzieję,że zaraz minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.04.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 a mi się jeszcze ta seria Boscha podoba - ładne zgrabne, małe Linia Kompakt BOSCH i świeci na czerwono http://www.bosch-agd.pl/Files/Bosch/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA038475_HBC86P763_def.jpg a tutaj więcej produktów http://www.bosch-agd.pl/?29=10&26=23699 Mmmmm jummy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.04.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Justysia a Ty chcesz piekarnik z mikrofalą?Ja też chciałam ale to trzeba za każdym razem jak chcesz coś odgrzać wyjmować blaszki... I to musi być upierdliwe... I sama teraz nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 16.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dorcia jak coś czerwonego i jeszcze świeci to na pewno to coś dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.04.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dzień doberek miłego dnia życzę Dobroś, oby ból głowy minął http://haftybeaty.blox.pl/resource/kawa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.04.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Aaaaale takie czarne bosche to są tylko z mikrofalą :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 16.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 U nas będzie osobno piekarnik i osobno mikro . Na dokładkę znalazłam piekarnik z funkcją Twin Convection - możesz w jednym piekarniku zrobić dwie strefy pieczenia - w jednej piec ciasto , w drugiej np mięso i ustawiasz dla każdej strefy osobno temperaturę i zapachy się nie mieszają. Samsung coś takiego ma.No i sie nad tym zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Mysia ty chyba piszesz o rurze doprowadzajacej powietrze do kominka z zewnatrz i o tej laczacej sam wklad kominkowy z glownym kominem? Mi chodzi o otwor przez ktory kominiarz dostanie sie ze swoim sprzetem aby wyczyscic komin od srodka z sadzy. dobroszkano wlasnie zawsze cos za cos.Jezeli nie masz ksztaltek wentylacyjnych zaraz obok komina to rzeczywiscie z boku mozesz sobie czyscic komin .Jezeli zas masz tam wentylacje to sie nie dostaniejsz bo z jednej beda ksztaltki a z drugiej strony doczepiony sam wklad (pisze o kominie systemowym i wkladzie podpietym z BOKU komina) Ja tylko taka sytuacje rozwazam bo nie chce miec bardzo grubej tej sciany wiec wklad kominkowy bedzie sie "zlewal" z gruboscia komina faktycznego.Gdybym go doczepila z przodu grubosc bylaby okolo metra a to dla mnie nie do przyjecia Z tylu wyczystka nie ejst taka zla a jak zabudujesz to meblami kuchennymi to moze w jakies dolnej szafce zrobisz dojscie i bedzie po sprawie?Kominiarz przychodzi raz na czas to wtedy wyciagniesz stamtad wszystkie patelnie Jest jeszcze rzeczywiscie mozliwosc czyscic komin bezposrednio przez wklad kominkowy ale wolalabym robic to "zwyczajnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.04.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 U nas będzie osobno piekarnik i osobno mikro . Na dokładkę znalazłam piekarnik z funkcją Twin Convection - możesz w jednym piekarniku zrobić dwie strefy pieczenia - w jednej piec ciasto , w drugiej np mięso i ustawiasz dla każdej strefy osobno temperaturę i zapachy się nie mieszają. Samsung coś takiego ma.No i sie nad tym zastanawiam No wiem, bombardują mnie reklamą tego codziennie jak jadę do pracy Ale ja tam znowu taką kucharką nie jestem, żeby piec dwie rzeczy na raz Jednak mikro i piekarnik w jednym to już chyba zbyt duża kompaktowość, nawet jak dla mnie... Ale te Bosche takie piękne że chyba się przeproszę z tą koncepcją, no słowo daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts