78mysz 18.04.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 a, pragne jeszcze dodac, ze u mnie w domu mój tato dbał o wszystko lepiej i wszysstko wiedzial i to tez z nim miałam lepszy kontakt. Ja mowie na podstawie obserwacji społeczeństwa. Szczególnie boli mnie z kolei fakt, ze to z reguły matki chowają tak swoich synów, zeby się w zyciu nie narobili. Tak więc same sobie pętle na szyje zakładamy. No i jak ten facet od małego matce pomagać nie musiał, to jak ma potem wogóle domyslac się o co chodzi w partnerstwie?Na koniec podkreślam raz jeszcze: wierze ze są faceci którzy sa lepszymi matkami dla dzieci niz rodzone matki. Wiem, ze są tacy, którzy mają w sobie empatię i umiejętnośc czytania emocji, tacy, którzy umieją mówic do własnych rodzin. Jest ich jednak ciągle za mało.I nie rób mi awantury, bo jestem za bardzo ograniczona ścisłością zeby umiejętnie wyrażac komunikaty, bez skrótów myślowych, ale umiejętności obserwacji świata mi nie brakuje.Pragne jeszcze powiedziec, ze zamierzam zgłosic w przedszkolu swoje niezadowolenie ze sposobu przewozu dzieci i jesli córka bedzie zdrowa na tyle zeby jechac, to ją sama zawiozę i niech sobie myslą co chcą. Mogą sobie mówić, ze to krejzolstwo, albo jakis głupi bunt. Dla mnie to rozsądek. Kropa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 18.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Jeśli takich krejzolów będzie więcej , to może się uda kiedyś zmienić sposób przewozu dzieciaków A jak widzisz , nie jesteć w tym sama. A co do rodzicielstwa facetów , to tak jak ze większością rzeczy , wybitne wyjątki cierpią na generaliacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.04.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Jeśli takich krejzolów będzie więcej , to może się uda kiedyś zmienić sposób przewozu dzieciaków A jak widzisz , nie jesteć w tym sama. A co do rodzicielstwa facetów , to tak jak ze większością rzeczy , wybitne wyjątki cierpią na generaliacji oj tam zaraz cierpią, ja tez jestem glupia blondynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 18.04.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 No no no , tylko nie głupia A jak Majka dzisiaj? Lepiej ciut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.04.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Popatrz Barranku, choć mój M nie zna nazw lekarstw, do dziś nie wie jakie sam ma przyjąć jeśli potrzeba to ma instynkt, który każe mu czasem mnie temperować w medycznych eksperymentach Niemowlaka bał się jak ognia, myślał, że zaraz się pokruszy czy cóś A na obozy też sami woziliśmy nasze szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.04.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 No no no , tylko nie głupia A jak Majka dzisiaj? Lepiej ciut? Lekarka stwierdziła zapalenie płuc. Mariusz pojechał po lekarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 O rany julek zapalenie płuc biedna myszeńka trzymajcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.04.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 No no no , tylko nie głupia A jak Majka dzisiaj? Lepiej ciut? Lekarka stwierdziła zapalenie płuc. Mariusz pojechał po lekarstwa O w mordeczkę. To nie są przelewki. Trzymajcie się i pozdrawiamy ciepło... A, i absolutnie się zgadzam z tobą co do tego przeciętnego sposobu chowania dzieci płci męskiej. Takie czasy, droga pani, takie czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 18.04.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 I nie rób mi awantury, bo jestem za bardzo ograniczona ścisłością zeby umiejętnie wyrażac komunikaty, bez skrótów myślowych, ale umiejętności obserwacji świata mi nie brakuje. Kropa. A w tej materii, droga myszo, to w moim długim i rozwlekłym poście pojawiła się wszak tylko zapowiedź potencjalnej "awantury", a nie awantura jako taka W sumie najważniejsze, żeby się owe płcie uzupełniały ku szczęściu i zadowoleniu obojga i potem obotrojga czy oboczworga... A sprawą autokarów to naprawdę się zajmę, a przynajmniej przewącham, czy w ogóle da się coś ruszyć. Tylko please, przypomnijcie mi o tym przed czwartkiem kiedy mam spotkanie z prezesem tegoż stowarzyszenia, bo w moim wieku pamięć bywa zawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.04.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 I nie rób mi awantury, bo jestem za bardzo ograniczona ścisłością zeby umiejętnie wyrażac komunikaty, bez skrótów myślowych, ale umiejętności obserwacji świata mi nie brakuje. Kropa. A w tej materii, droga myszo, to w moim długim i rozwlekłym poście pojawiła się wszak tylko zapowiedź potencjalnej "awantury", a nie awantura jako taka W sumie najważniejsze, żeby się owe płcie uzupełniały ku szczęściu i zadowoleniu obojga i potem obotrojga czy oboczworga... A sprawą autokarów to naprawdę się zajmę, a przynajmniej przewącham, czy w ogóle da się coś ruszyć. Tylko please, przypomnijcie mi o tym przed czwartkiem kiedy mam spotkanie z prezesem tegoż stowarzyszenia, bo w moim wieku pamięć bywa zawodna tak jest, będe śledzić Twoje zmagania z tematem. Barranku wszak gdyby się w twoim poście pojawiła choc mała awanturka to znając moją konstrukcje byłaby tu burza i wszyscy spie.przaliby gdzie pieprz rośnie, a tego nie chcemy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.04.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Tymi autokarami rzeczywiście warto by się zająć, bo nasze dzieci są najcenniejsze na świecie, a ich bezpieczeństwo najważniejsze. Ja jakoś do tej pory nie zwracałam na to większej uwagi. Może dlatego, że Inga nie jeździła jeszcze na żadne wycieczki z przedszkola. Jednak przy najbliższej okazji na pewno zwrócę na to uwagę. Co do ojców, to powiem tak. Mój M zajmował się dziewczynami od samego początku: karmił, przewijał, kąpał, chodził na spacery, podawał leki itp. Czasami wydaje mi się, że to on lepiej wie jaki lek podać. Ma bardzo dobry kontakt z córkami, szczególnie ze starszą (bo młodsza ma ostatnio fazę "mama" ) i mam nadzieję, że tak będzie dalej. Lubi się z nimi bawić i nie mam naprawdę żadnych problemów, aby zostawić go samego z nimi nawet na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.04.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Mysia zdrowiejcie szybko bo chcemy zorganizować spotkanko mam z córami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.04.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Mysia zdrowiejcie szybko bo chcemy zorganizować spotkanko mam z córami Matko i córko, moja mała nie bedzie jeszcze zdrowa za tydzien niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Mysia zdrowiejcie szybko bo chcemy zorganizować spotkanko mam z córami Matko i córko, moja mała nie bedzie jeszcze zdrowa za tydzien niestety no tak - zapomniałam że u Majeczki to poważna sprawa - ale przecież wszystko przed nami, wiosna...........lato............ mamy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 dzień dobry zdrowia chorowitkom życzę tydzień szybko zleci i leki zadziałają i dziecię zdrowe szybko będzie ... choć zapalenie to nie katar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.04.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Cześć Madziu, Życzę dużo zdrówka dla Majeczki, oby to zapalenie płuc ją szybko opuściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, zdrówka dla córci. Jakie spotkanko mam z córkami? Tak się pytam bo ja mama dwóch panien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 20.04.2009 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, zdrówka dla córci. Jakie spotkanko mam z córkami? Tak się pytam bo ja mama dwóch panien No to jesteś mamuśka pełną gębą. To narazie plany. Zuza wymyśliła chytry plan, ale tak sobie myślę, ze mamy synalków to nie mogą być dyskryminowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.04.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzień doberek, Witam się tak szybciorem i lecę do moich chorowitków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.04.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Czesc Myszeczko, jak zdroweczko? I jak postrepy na blacu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts