barranki2 03.05.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 szara raczy ta kiczeńka Też wczoraj rozmawialiśmy o kuchni. U nas nie będzie ani jednej szafli wiszącej. Zobaczymy, co nam zaproponuje pani archi, która nawet - mimo 2 maja - sprawiała rozsądne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.05.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 szara raczy ta kiczeńka Też wczoraj rozmawialiśmy o kuchni. U nas nie będzie ani jednej szafli wiszącej. Zobaczymy, co nam zaproponuje pani archi, która nawet - mimo 2 maja - sprawiała rozsądne wrażenie Na kawałek ściany planuję dla ożywienia fornir dębowy i kawałek deski na sufit w jadalni. Moze nie będzie tak strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.05.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 szara raczy ta kiczeńka Też wczoraj rozmawialiśmy o kuchni. U nas nie będzie ani jednej szafli wiszącej. Zobaczymy, co nam zaproponuje pani archi, która nawet - mimo 2 maja - sprawiała rozsądne wrażenie Na kawałek ściany planuję dla ożywienia fornir dębowy i kawałek deski na sufit w jadalni. Moze nie będzie tak strasznie jakby co, na czarnym dobrze wygląda czerwone. A czerwone miewa związek z kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.05.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 szara raczy ta kiczeńka Też wczoraj rozmawialiśmy o kuchni. U nas nie będzie ani jednej szafli wiszącej. Zobaczymy, co nam zaproponuje pani archi, która nawet - mimo 2 maja - sprawiała rozsądne wrażenie Na kawałek ściany planuję dla ożywienia fornir dębowy i kawałek deski na sufit w jadalni. Moze nie będzie tak strasznie jakby co, na czarnym dobrze wygląda czerwone. A czerwone miewa związek z kuchnią jakby co to ja wole zielone , ale męza to byś przekonał do czerwonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.05.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 szara raczy ta kiczeńka Też wczoraj rozmawialiśmy o kuchni. U nas nie będzie ani jednej szafli wiszącej. Zobaczymy, co nam zaproponuje pani archi, która nawet - mimo 2 maja - sprawiała rozsądne wrażenie Na kawałek ściany planuję dla ożywienia fornir dębowy i kawałek deski na sufit w jadalni. Moze nie będzie tak strasznie jakby co, na czarnym dobrze wygląda czerwone. A czerwone miewa związek z kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.05.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 To doskonały temat :) Nefciu, naprawde wyobrażasz to sobie na ścianie, a nie na rurze? Lepsze to niż śmierć w pożarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.05.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Myszko i bardzo dobry pomysl z ta wneka na drewno zakrywajaca wyczystke.Mozna ja rowniez przykryc jakim "uchylnym" drewnem. Ja tylko nie rozumiem jak ona znajdzie sie od strony kuchni skoro kominkek bedzie podlaczony z boku komina Mi sie ciagle wydawalo ze wyczystka w systemowych jest po przeciwnej stronie podlaczenia A wizualki i kominka i kuchi fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 04.05.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Moge rzucic cos innego na pożarcie: jadalnia obita płytami osb http://images50.fotosik.pl/115/573524ed103a1a8fmed.jpg schody do otwartego dachu: http://images40.fotosik.pl/111/c2e7a017ab417c2cmed.jpg Perę dni mnie nie było a tu takie postępy Domek zaczyna nabierać kształtów, gratuluje To pewnie niebawem trzeba będzie zamawiać okienka i dachówkę, zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 dzień doberek miłego dnia życzę piękniście się u ciebie robi lecę walczyć z urzędami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.05.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 schaemat komina Schiedla: http://artbud.pl/_var/gfx/9b408f398aec24fc2d626ca152f4880e.jpg Ja widać podłączenia, odprowadzenie skroplin i wyczystka są na tej samej ścianie. W związku z tym faktem wystarczy wkład kominkowy odsunąc od komina na 40-50 cm i obudować, a powstalą wnękę obłożyc jakims materiałem- np blachą aluminiową albo drewnem, napchać tam drewna i juz wyczystka schowana. Ze ja wcześniej na to nie wpadłam, glupiutka. Dzisiaj chlopaki zdejmują resztę szalunków, stemple, domurowują scianki na górze, moze zrobią jaskółke na więźbie, rozbierają za mały komin. Jutro, albo pojutrze zakładają nowy, lepszy komin. Pozostaje jeszcze sprawa koszmarnej belki zwisającej nad moim sralonem, ale to niech sie wypowie kierbud i moze uda mi się dodzwonic do architekta w koncu. Pozdrawiam serdecznie, oby jeszcze nie padało pare dni. Oby nie padało. Za trzy dni wchodzi dekarz!oby nie padało. Jak znam życie to pewnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 nie kracz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.05.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Nie ma padać, nie ma padać gdyż albowiem się tynkarzoocieplacze zewnętrzni tydzień spóźnią więc ma nie padać przynajmniej przez trzy tygodnie. Jak będzie nas więcej z takimi roszczeniami to się może udać dzieńdobrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.05.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 No wlasnie byle nie krakac Myszko na schemacie rzeczywiscie wyglada to tak ze wszystko jest po jednej stronie ale ja widzialam na fotkach u inwestorow ze podlaczali inaczej :samo wpiecie do wkladu bylo po przecienwej stronie niz wyczystka.Mozliwe ze te pustaki (wkladki mozna obracac) Np mario31 tak wlasnie ma.Ona wyczystke tez zamaskowala wneka na drzewo z tym ze ta wneka nie jest u niej na froncie kominka tylko z boku.Wg mnie to nawet lepiej wyglada bo siedzac na kanapie widzisz sam wklad (drzewo widac tylko z boku kominka) Nie mowie ze twoje rozwiazanie jest zle czy brzydkie ale mozesz sobie jeszcze zobaczyc inna wersje i ocenic A belka jest taka tragiczna?Niektorzy to chyba specjalnie zostawiaja takie nieosloniete belki robiac klimat w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.05.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Postępy, postępy. Super!Ja też nie chcę deszczu bo u mnie w środę będą wylewać fundamenty.W zasadzie to może w nocy popadać.A z architektem to współczuję i już się boję jakie u mnie wyjdą kwiatki. Na razie okazało się że na mapach zwęził nam działkę ale dla odmiany dołożył nam na szerokości. Poza tym zamiast równać do bliższej linii działki czyli do tyłu bo na tyłach działki mamy mieć dom to on równał do frontu. Także początek też zapowiada się u mnie nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.05.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja Wam zaraz pokaże jak wygląda belka, bo i Rasia się o nią też pytała:http://images48.fotosik.pl/117/a5b46e4c59b417b5med.jpgmoja szubienica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.05.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Łoo belko! A czy by na niej tak jakby dwie krokwie się czsem, przypadkiem... nie opierają??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.05.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jesooo, ale dlaciemu tak? Dziwnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.05.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jesooo, ale dlaciemu tak? Dziwnie to wygląda... Barranku trzeba myślec jak sie dom rysuje dlatemu tak to wyszło. Co z tym teraz zrobić? Chyba zdecyduje się montaż stropu po całości salonu, bay bay sufit do nieba, witaj płaski suficie, żegnaj antresolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.05.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja Wam zaraz pokaże jak wygląda belka, bo i Rasia się o nią też pytała: http://images48.fotosik.pl/117/a5b46e4c59b417b5med.jpg moja szubienica ło dżisas, ale kostrukcja szokująca Co z tym teraz zrobić? Chyba zdecyduje się montaż stropu po całości salonu, bay bay sufit do nieba, witaj płaski suficie, żegnaj antresolo :cry: nie da się czegoś wymyślić, aby jednak zostawić pustkę nad salonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A ja bym pokombinowała i nie odpuszczała antresoli... ale na fotce tego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts