rasia 04.05.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jesooo, ale dlaciemu tak? Dziwnie to wygląda... Barranku trzeba myślec jak sie dom rysuje dlatemu tak to wyszło. Co z tym teraz zrobić? Chyba zdecyduje się montaż stropu po całości salonu, bay bay sufit do nieba, witaj płaski suficie, żegnaj antresolo No nie! No co Ty? Antresola to zajebutny pomysł i musi być, może wyprostują Ci tą belkę, a my już wymyślimy jak to zrobić, żeby było jeszcze piękniej z tego powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A może tę belkę użyć ... ja bym nie odpuściła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.05.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mysz, nie odpuszczaj tak łatwo. Może da się coś jednak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.05.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja bym walczył. Sam odpuściłem pustkę nad salonem, niestety, poległa w imię wyższej konieczności, ale nie można tak bez walki... Ja bym architekta z konstruktorem za wszarz, na kolana przed inwestorką i niech mówią, co zrobić. Na tym etapie musi być jakiś pomysł. No musi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.05.2009 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 patrzcie jak to by wyglądało. Ta ściana na szaro do mur kominka, kótry bedzie wysunięty od białej sciany z 60 cm jak nic. Do tego belka wchodzi w tę sciane kominka ni przypiął ni przyłatał i nie wiadomo, czy da sią ją wogole zabudować w tej bryle. Przecież tam jest gorąc w środku. http://images47.fotosik.pl/117/4f05763d24156c0cmed.jpgSłupek można conajwyżej zamontować w srodku belkihttp://images37.fotosik.pl/113/a858d616155d87f4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 To mi wygląda na jakąś absolutną bezradność konstruktora - bo o ile pamiętam więźbę rozrysowuje konstruktor, a nie architekt. Dziwne. A jak to wygląda w projekcie w przekrojach? Masz przekrój przez salon, gdzie by było widać tę belkę? Bo ciekawe, jak sobie to wyobrażał towarzysz architekt? Bo antresola miała się kończyć tam, gdzie są niezaznaczne na czerwono legary, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.05.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 To mi wygląda na jakąś absolutną bezradność konstruktora - bo o ile pamiętam więźbę rozrysowuje konstruktor, a nie architekt. Dziwne. A jak to wygląda w projekcie w przekrojach? Masz przekrój przez salon, gdzie by było widać tę belkę? Bo ciekawe, jak sobie to wyobrażał towarzysz architekt? Bo antresola miała się kończyć tam, gdzie są niezaznaczne na czerwono legary, prawda? własnie tak. Belka "duza" coprawda była, ale myslalam ze ma słuzyc spinaniu ścian w swej naiwności, a nie jako podpórka pod dach. E, szkoda gadać o błedach. Trzeba szybko wymyslec co z tym dalej zrobić, a mozna jeszcze tak: http://images40.fotosik.pl/113/7edfbe11b9f618acmed.jpg W sumie to moje niedpoatrzenie. Projekt był mało czytelny, odbieraliśmy g o w pośpiechu i nie zauważylismy zmian, jakie zostały naniesione po naszej ostatecznej konsultacji z arch. A okazuje się, ze kilka ciekawych bubków naniósł. Część z nich jakoś udało się naprostować, ale ten mnie przerasta. Tu z sufitu miała wisiec długaśna lampa, ale tak przynajmniej wydatek bedzie mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.05.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Myszko a nie mozna by bylo usztywnic tego dachu jaka opaska metalowa gdzies wyzej?Pewnie to bedzie drozsze rozwiazanie ale przynajmniej uratowalabys antresole.Pamietasz jak martwilam sie o heba?Wlasnie chyba takie ustrojstwa sie stosuje aby pozbyc sie podpor konstrukcji dachowej wiec moze u Ciebie by sie cos w tym stylu dalo zrobic?Sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 04.05.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 o jezusicku belka przebiła moje najsmielsze oczekaiwania Nie umiem pomóc bo się nie znam na więźbowych konstrukcjach.Siedzę cicho i trzymam kciuki , żeby sie udało antresolę uratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 05.05.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mysia to masz problem, mam nadzieję, że jakiś porządny łeb coś wymyśli i z antresoli nie będziesz musiała rezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.05.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mysia, a co konstruktor na to ? Kontaktowałaś się z nim ? Jak spie...ł to niech teraz naprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.05.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mysia, a co konstruktor na to ? Kontaktowałaś się z nim ? Jak spie...ł to niech teraz naprawia ooo!! to samo mi się ciśnie na usta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.05.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 http://img232.imageshack.us/img232/7012/720x.jpg http://img232.imageshack.us/img232/720x.jpg/1/w643.png wypijta dziewuchy kaffkiem i siem wyloosujta...bydsie dopsze cos tam wymyslom zadnych rzeczy konstrukcyjnie ostatecznych nie fodsem da sie poprzerabiac na peffno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.05.2009 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 o kawka, jak ascetycznie podana. Własnie wróciłam i zaraz znowu lece. Słuchajcie. Alarm belkowy wstępnie odwołany. Architekt dzwonił, nie poczuwa się do winy, ale pomoże z woli serca . Dobra nie ważne. Belki na budowie juz nie ma. Chłopaki zdjęli ją, żebym więcej nie lamentowała. Pan Krzyś to jednak kochany jest. Kupiliśmy mu toolpacka na zakończenie budowy. Mam nadzieje, ze się ucieszy. Sprawy powoli i tymczsowo się klarują. Był dzisiaj dekarz, był hydraulik, był pan Mariusz, wszyscy zadowoleni, uśmiechnięci. To lubię. Chłopaki rzeźbią jaskółke na daszek frontowy. Omówiłam obudowę kominka z panem Danielem i kapcie mi spadły na cenę, ale od czego są negocjacje. No i jeszcze dostałam umowę na alarmy. Wiec jest nieżle. Nie mam ciągle ekipy na tynki wewnętrzne. Kto ma, kto da? Potrzebuję i to szybko Pozdrawiam serdecznie tych co na dwóch nogach, albo juz na czterech o tej porze chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 dobrze ze grozba belki w salonie zazegnana. mialam podobna historie ale z belka w suficie w gornej lazience ale ciesze sie ze juz u Ciebie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.05.2009 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 pożyjemy zobaczymy czy mój dach przeboleje tą statę i przełoży pracę na inne pomniejsze beleczki. Zawsze coś za cos. Musiałam odpuścic sobie okno na antersoli, ale belka usunięta. Z rzeczy fajnych to fajna wyszła łazienka na poddaszu. Jest spora. Zaskoczyła mnie baardzo pozytywnie.Szkoda, ze moj dziennik nie doczekał tego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.05.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 jesooo to go reanimuj wszystko będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.05.2009 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 musze pomyslec. Moze w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.05.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mysza, jaka super wiadomość, że udało się pozbyć belki z salonu Bardzo się cieszę Idziesz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.05.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jakie optymistyczne zakończenie dnia.Super że pozbyłaś się tej belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts