78mysz 11.11.2008 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 równie dobrze to mógł być swierk ale odżywiczony pusty jk go olejobejcą 3 razy bejcnełaś..i potem nałozyłas kilka warstw oleju to juz jest taka powłoka ze nie ma szans na napicie nie da sie posadzki tak wykonać ..tyzn da sie ale przy chodzeniu nie zda to egzaminu byłaś kiedys np w qubusie w legnicy taka warstwe woslo mieli na merbau ze w zaden sposób nie dało sie tego juz poczyścic..brud ..i ubóstwo..trza było cyklinowac..olcha może raczej przypominać dąb za starych czasów na początku lat 90..dawało sie nierzadko listwy olchowe do debu .. Wiem, ze sie ta deska na podłoge nie nadaje i impregnacja tez nie. Ta deska jednak nie ciagnela wody i bez olejów. Za to parapet moze byc. W butach po nim nie chodze. A deskie podlogowe to sie jakos utwardza specjalnie przed olejowaniem? No bo merbau tez dosc miękki jest naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.11.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Merbau jest miekki?????jego twardość jest około 30% większa od debu...nie nie utwardza sie..sa twardsze gatunki..sucupira, ipe, jatoba, cumaru, np..po debie czy jesionku ludziska u nas lataja po 60-100 lat..dlaczego po merbau nie mieliby latac..tyle samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.11.2008 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Na olejowanym merbau robią mi sie ryski od różnych rzeczy. Czy to naturalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.11.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 jakich rzeczy??..uszkodzic mechanicznie można nawet kafelke..jesli przestawiasz ciezki mebel bez filcu..chodzisz w szpilkach..masz piasek..i posuniesz po nim stopą to możez zarysować..i jeszcze jedno masz wosk na górze czy tylko 2x olej? Rysuje sie powłoka czy powłoka wraz z drewnem....?Masz jakies sodki pilegnacyjne do tych podłóg??z reguły załatwiaja sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.11.2008 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 tylko nie kafelkę, tylko nie kafelkę. No coz do wosku juz nie doszłam, a przydałby sie prawda? Moze next time. Teraz mieszkanie jest juz prawie nie moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.11.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Właśnie na odwrót żadnych wosków..sam olej dwa razy..i pierwsza pielegnacja po 4-5 dniach..potem tylko nie zapuscic posadzki i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.11.2008 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 ło, a wszyscy godojom, ze wosk jeszcze. No widzisz, jak dobrze, ze Cie tu mamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.11.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 na cholere komu i po co wosk..tylko nabłyszcza i skorupe robi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 12.11.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ja te słyszałam że tylko olej i że merbau twardy - może Cię nabrali i masz sosnę bejcowaną na merbau? Dzień dobry duszki moje i duszyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.11.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 witanko ..słyszała dobrze...twoje oj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 12.11.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Przyjrzałem się wizualizacjom Twojego domu. Nasz domek będzie prawie dokładnie taki jak Twoja wersja z ceglastym dachem. Tak to sobie wykombinowaliśmy. Czyli dach ceglasty, elewacja jasny beż, okna białe (nawet planujemy podobny ich podział szprosami). Tylko orynnowanie i obróbki damy brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.11.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A to moze byc ciekawie z tym brązem. A co dajecie na cokól? Klinkier, płyty, tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.11.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ja te słyszałam że tylko olej i że merbau twardy - może Cię nabrali i masz sosnę bejcowaną na merbau? Dzień dobry duszki moje i duszyczki Dorciu, a to ja blondinka jezdem zeby sie tak chaniebnie dala nabrac? Ta deska jest twardsza od sosenki, ale niestety badziej miękka niz granit. Szkoda, ze drewno jest takie miękkie. Moze za pare lat wzrosna na plantacjach drzew specjalnie modyfikowane gatunki, które nie beda sie rysowac i odkształcac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 12.11.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A to moze byc ciekawie z tym brązem. A co dajecie na cokól? Klinkier, płyty, tynk? Raczej klinkier w zbliżonym do dachówki kolorze. Ale to jeszcze daaaaleka droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.11.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Szkoda, ze drewno jest takie miękkie. Moze za pare lat wzrosna na plantacjach drzew specjalnie modyfikowane gatunki, które nie beda sie rysowac i odkształcac Ipe -lapacho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.11.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Na wszystko masz odpowiedz Duszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.11.2008 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A to moze byc ciekawie z tym brązem. A co dajecie na cokól? Klinkier, płyty, tynk? Raczej klinkier w zbliżonym do dachówki kolorze. Ale to jeszcze daaaaleka droga Juz nie taka daleka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.11.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Na wszystko masz odpowiedz Duszku? nieee..ale na wiekszośc..hihi..a tak na poważnie w tym temacie..troszke wim..tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.11.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Na wszystko masz odpowiedz Duszku? z tego, co widziałam w innych wątkach... na wszystko dzień dobry MYSZKO, ale mi się Twój avatar podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.11.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 z tego, co widziałam w innych wątkach... na wszystko przepraszam to aż tak widać??heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts