nitubaga 17.01.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Nituś jak to, godzina trzecia i budowa zamknięta? aaa bo ostatnio panowie robią wcześniejszy fajrant ale nic to .. i tak do mnie wrócą.. więc czego nie zrobimy do końca teraz będziemy kończyć potem... Teraz wyzwanie ściany CO do ścian to Gosia ma rację - nasz dom zimuje 3 zimę... z tego 2 ogrzewaną do temp. ok 16'C. Wilgotność to ok 35 % czyli już sucho jak diabli nie licząc okna... ale i to już podsycha bo tynk nie jest już plastyczny i się zaczął pylić WIWAT rachunki za gaz. W sumie to dobrze, że sucho bo po malowaniu się to podniesie... a nie chce by miało zły wpływ na parkiety właśnie. Wiem, że Nefcia też chałupe osuszała kominkiem przed podłogami. Więc nie wiem czy to dobrze kłaść podłogi w niedosuszonym domku... nie boisz się, że "wstaną"? Tak głośno myśle Pewnie Duszek się musi wypowiedzieć... Buziaki niedzielne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.01.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Nituś jak to, godzina trzecia i budowa zamknięta? aaa bo ostatnio panowie robią wcześniejszy fajrant ale nic to .. i tak do mnie wrócą.. więc czego nie zrobimy do końca teraz będziemy kończyć potem... Teraz wyzwanie ściany CO do ścian to Gosia ma rację - nasz dom zimuje 3 zimę... z tego 2 ogrzewaną do temp. ok 16'C. Wilgotność to ok 35 % czyli już sucho jak diabli nie licząc okna... ale i to już podsycha bo tynk nie jest już plastyczny i się zaczął pylić WIWAT rachunki za gaz. W sumie to dobrze, że sucho bo po malowaniu się to podniesie... a nie chce by miało zły wpływ na parkiety właśnie. Wiem, że Nefcia też chałupe osuszała kominkiem przed podłogami. Więc nie wiem czy to dobrze kłaść podłogi w niedosuszonym domku... nie boisz się, że "wstaną"? Tak głośno myśle Pewnie Duszek się musi wypowiedzieć... Buziaki niedzielne przeciez jak sie podłogi podniosą to się je położy znowu Duch raczej nie kładłby drewna w niesprzyjających warunkach. Wszystko wygrzane zgodnie z ustawą, wilgotność powietrza jest napewno w normie, a sciany juz nie mają tyle wody, zeby az podnosiły wilgotność w sposób mogący zaszkodzić drewnu.Codziennie palimy w kominku i wietrzymy. A co do ledów, to udało sie rozsupłać ekektryczną zagwostę, (a niech to drzwi) i swiatełka swieca jak swieczuszki latem w ogrodzie.Jak skończymy montować to pokaże. Baaaardzo przyjemna jest taka ścieżka ze swiatełkami z czesci dziennej do sypialni i na górę.Wygląda jak droga ewakuacyjna .Musze jeszcze zieloną odblaskową plakietkę kupic ,aaaa i gasnice czas najwyzszy posiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.01.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 dobry wieczór Myszko to czemu indukcja drozsza w użytku no i co z tymi światełkami dobre w końcu czy słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.01.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 dobry wieczór Myszko to czemu indukcja drozsza w użytku no i co z tymi światełkami dobre w końcu czy słabe Wusiu dobry wieczór, indukcja droższa w kupnie, choć to też jest względne, bo niejedna płyta gazowa droższa od tej indukcji Whirlpoola. Swiatełka dobre, no dobra pójde zrobić zdjęcie techniczne. A tymczasem ogłaszam, ze daleko po Nefer nie zajechałam z remontem. Dzisiaj ne elewacji zobaczyłam taką linię z odpryśniętym tynkiem- znak, że izolacja jednak jest nie do końca teges i woda musiała gdzieś podciec pod styropian i tynk i rozsadziło nieco. Oznacza to również, ze woda idzie gdzieś na ściane .Krótka piłka.Robota jest-remontowa .No trudno. A i spalił się dzisiaj odkurzacz jak sobie siedziałam i wybierałam gniazda do centralnego odkurzacza. Tak więc teraz to już musze go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.01.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 17.01.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 tylko jedno słowa nak ciśnie mi siem na usta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 no Mycha pykaj tą fotę ale znaczy w użytku tańsza jak w zakupie tak?? bo mojemu chopu o to chodziło kurcze pomorek remontowy jakis czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.01.2010 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 swiecące gówienko na schodach raz: http://images47.fotosik.pl/249/db23b9bfba131797med.jpg i mam juz pierwsze kwitnące na słownie dwóch parapetach storczyki:) http://images46.fotosik.pl/248/91eba006f900f907med.jpg i kwitnącego pantofla-on jeszcze parapetu nie dostał http://images47.fotosik.pl/249/83ac06afc5ff149fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.01.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 tylko jedno słowa nak ciśnie mi siem na usta Zdarza siem Kamyk.Tylko teraz chodzi o to żeby fachman przyszedł na zawołanie i poprawił.Trzeba bedzie pewnikiem zedrzec troche styropianu ze ściany a potem otynkować całą na nowo-bo tak ścibić po kawałku siem nie da, ale to do przezycia jest. No trudno, trudno i już. A ja ciągle nie wiem jakie balustrady zrobić u siebie-mam dwie koncepcje i nie wiem-jedna jest dość standardowa, a druga z kolei inna niż wszystkie.Chłopaki mieli robić balustrado-donice, ale w koncu nie zrobili i kwiatki szwędają mi się po domu zamiast królować na górze,echhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 o Mycha ale masz zaje....te kwiatki światełka fajnie wyglądają to teraz mów czy wystarczająco mocno świecą i jak tak to czemu wcześniej świeciły źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.01.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witaj w klubie Witaj Neff. Ja nie wiem jak Ty podłogi przeżyłas, elewacja to w zasadzie pryszcz jest przy zniszczonym drewnie. Tylko to podciekanie najważniejsze do zdiagnozowania. Duzo tej podłogi zdjeliście? Wusia płyta troche droższa w kupnie i w utrzymaniu pewnie też, ale nie patrz juz na to, tylko na komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.01.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 o Mycha ale masz zaje....te kwiatki światełka fajnie wyglądają to teraz mów czy wystarczająco mocno świecą i jak tak to czemu wcześniej świeciły źle Swiecily zle bo napięcie nie było zapodane należyte. Dobre są i można je brać.Swiecą wystarczająco zeby się nie zabić po ciemku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 17.01.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 tylko jedno słowa nak ciśnie mi siem na usta Zdarza siem Kamyk.Tylko teraz chodzi o to żeby fachman przyszedł na zawołanie i poprawił.Trzeba bedzie pewnikiem zedrzec troche styropianu ze ściany a potem otynkować całą na nowo-bo tak ścibić po kawałku siem nie da, ale to do przezycia jest. No trudno, trudno i już. to nie jest trudno bo taki nie ma żadnej odpowiedzialności tylko robi aby szybciej i ma to w .pie.Jakby poleciał raz drugi na konkretną kaskę to za trzecim "może "zastanowiłby się jeden z drugim jak lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.01.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 no a ja z tych leniwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.01.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Dobry wieczór Mysiu... Czy ja mogę przywieźć do Ciebie wszystkie swoje storczyki??? ... Może je zaczarujesz??? Pliiisss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.01.2010 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Dobry wieczór Mysiu... Czy ja mogę przywieźć do Ciebie wszystkie swoje storczyki??? ... Może je zaczarujesz??? Pliiisss... hihi, a nie poczekasz aż poczują, ze są w nowym domku i im tam dobrze?One na pewno lada moment zaczną u Ciebie kwitnąć.Nie ma bata. Jak zajadę kiedyś do Ciebie to na nie spojrzę i Ci powiem co i jak,ale wydawało mi się, ze były ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.01.2010 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witaj w klubie Witaj Neff. Ja nie wiem jak Ty podłogi przeżyłas, elewacja to w zasadzie pryszcz jest przy zniszczonym drewnie. Tylko to podciekanie najważniejsze do zdiagnozowania. Duzo tej podłogi zdjeliście? Wusia płyta troche droższa w kupnie i w utrzymaniu pewnie też, ale nie patrz juz na to, tylko na komfort MOja Droga. Cóż to jest w porównianiu z wszeświatem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.01.2010 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Dobry wieczór Mysiu... Czy ja mogę przywieźć do Ciebie wszystkie swoje storczyki??? ... Może je zaczarujesz??? Pliiisss... hihi, a nie poczekasz aż poczują, ze są w nowym domku i im tam dobrze?One na pewno lada moment zaczną u Ciebie kwitnąć.Nie ma bata. Jak zajadę kiedyś do Ciebie to na nie spojrzę i Ci powiem co i jak,ale wydawało mi się, ze były ok One wcale nie są ok! Nie mam ręki do storczyków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witaj w klubie Witaj Neff. Ja nie wiem jak Ty podłogi przeżyłas, elewacja to w zasadzie pryszcz jest przy zniszczonym drewnie. Tylko to podciekanie najważniejsze do zdiagnozowania. Duzo tej podłogi zdjeliście? Wusia płyta troche droższa w kupnie i w utrzymaniu pewnie też, ale nie patrz juz na to, tylko na komfort MOja Droga. Cóż to jest w porównianiu z wszeświatem :) Uwielbiam te Twoje fizyczne określenia! Rasiul, jeśli chcesz to przywoź, jak zakwitną to Ci oddam, ale nie daję żadnej gwarancji...że zakwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.01.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Cze Mysia współczuję czekającego remontu a światełka na schodach dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts