barranki2 18.01.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Bo odpowietrzenie to jakaś sztuka magiczna. Nam Jacek zapowiedział, że jak podłączą pompę i będą napełniać instalację, to odpowietrzanie zajmie im cały dzień, albo i więcej. Więc ja żywię do odpowietrzania stosowny szacunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Bo odpowietrzenie to jakaś sztuka magiczna. Nam Jacek zapowiedział, że jak podłączą pompę i będą napełniać instalację, to odpowietrzanie zajmie im cały dzień, albo i więcej. Więc ja żywię do odpowietrzania stosowny szacunek... b ta wasza pompa to przyjedzie taka obyta we swiecie i nadęta-trzeba ją bedzie do odpowiedniego poziomu zniżyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.01.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Bo odpowietrzenie to jakaś sztuka magiczna. Nam Jacek zapowiedział, że jak podłączą pompę i będą napełniać instalację, to odpowietrzanie zajmie im cały dzień, albo i więcej. Więc ja żywię do odpowietrzania stosowny szacunek... o to, to .... to właśnie i w naszej instalacji należy tak długo i pieczołowicie ją nawadniać by zipnąć nie mogła, a ta beka się jej i beka i kto ma czas na to, no kto a do wiosny ma jej przejść Za to mam wiatr w gniazdku prądowym - na parterze od północno-wschodniej ściany tak nam wieje - przez cztery dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Bo odpowietrzenie to jakaś sztuka magiczna. Nam Jacek zapowiedział, że jak podłączą pompę i będą napełniać instalację, to odpowietrzanie zajmie im cały dzień, albo i więcej. Więc ja żywię do odpowietrzania stosowny szacunek... o to, to .... to właśnie i w naszej instalacji należy tak długo i pieczołowicie ją nawadniać by zipnąć nie mogła, a ta beka się jej i beka i kto ma czas na to, no kto a do wiosny ma jej przejść Za to mam wiatr w gniazdku prądowym - na parterze od północno-wschodniej ściany tak nam wieje - przez cztery dziurki Gosia, ales poleciala;) z cegły dmucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 18.01.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Bo odpowietrzenie to jakaś sztuka magiczna. Nam Jacek zapowiedział, że jak podłączą pompę i będą napełniać instalację, to odpowietrzanie zajmie im cały dzień, albo i więcej. Więc ja żywię do odpowietrzania stosowny szacunek... taaaaaaaaaa no jasne tak gadaja dlatego że nie chce im sie nawodnić instalacji jak potrzeba(powoli znaczy się bo szkoda czasu)lepiej odkręcić wode na maxa 3 min i po sprawie a ty inwestorze bujaj sie potem i lataj od grzejnika do grzejnika i łykaj ich opowieści dziwnej treści Gosiek33 przeiśc to moze katar na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.01.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 No to mam problem będę więc hydraulika dusić a z cegły dmucha ale tylko w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Myszko niestety ja to bym merbała chcieć mogła ale to nie ta bajka więc będzie buk barwiony na ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Myszko niestety ja to bym merbała chcieć mogła ale to nie ta bajka więc będzie buk barwiony na ciemno A rozmawiałas z Duchem o buku jak on sie zachowuje? Może grab fajniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.01.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 No to mam problem będę więc hydraulika dusić a z cegły dmucha ale tylko w jednym miejscu Gosia - powiem CI prosto : hydraulik pieprzy jak potłuczony. Powody spadania ciśnienia są dwa : wyciek i nieodpowietrzona instalacja. 1. wyciek może być niewidoczny - w wylewkę (weim coś o tym ) 2. jeśli to odpowietrzenie to masz gdzieś zimne kaloryfery (podłogówkę). Odpowietrzasz od NAJDALSZEGO grzejnika (liczysz odległość od kotła do grzejnika - chodzi o długość "linii" rurek). Srubokręt , podstawiasz wiadro, odkręcasz śrubeczkę przy grzejniku - jak słyszysz "ciurlanie" i/lub masz wodę z bąbelkami - to jest powietrze. Jak leci przezroczysta woda - to nie ma powietrza. Nie bój się - odkręć konkretnie. POtrzeba dorzucać wody do instalacji przy tej operacji - dlatego najlepiej we dwoje (po 3 grzejnikach sprawdź na kotle) Sprawa sie komplikuje, gdy zapowietrzona jest podłogówka - ale wtedy jakaś pętla nie grzeje i sprawa jest prosta - to wiadomo. P.s. ja walczyłam kilka dni z powietrzem w instalacji - okazało się, że to jednak pętla podłogówki na górze dostarczała powietrze - nie była odpowietrzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.01.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Mycha Duszek mówił że buk oki na schodki i ładnie się wybarwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.01.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 dzięki jak M. wróci weźmiemy się za sprawdzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.01.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 dzięki jak M. wróci weźmiemy się za sprawdzanie W razie czego krzycz - osobiście przez to przechodziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Mycha Duszek mówił że buk oki na schodki i ładnie się wybarwia no to super,przynajmniej masz prostą sprawę.Do mnie przyjeżdzają jutro kłaśc resztę podłóg. Chyba się posikam z wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.01.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Mycha Duszek mówił że buk oki na schodki i ładnie się wybarwia no to super,przynajmniej masz prostą sprawę.Do mnie przyjeżdzają jutro kłaśc resztę podłóg. Chyba się posikam z wrażenia Posikasz się dopiero jak CI wstanie podloga :) Bezcenne :) Nie zapomnij aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.01.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Nefcia oplułam monitor jak mogłas tak okrutnie Mycha ja wiem czy prostą to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 i teraz pozostaje jeszcze kwestia drzwi,schodów i barierek:może sapelli:http://www.adpol.pl/uploads/drzwi_Sapeli_flader.jpgmoże jatoba:a może dąb czerwony?Ech, kiedy ja w końcu będe to mieć z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.01.2010 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Mycha Duszek mówił że buk oki na schodki i ładnie się wybarwia no to super,przynajmniej masz prostą sprawę.Do mnie przyjeżdzają jutro kłaśc resztę podłóg. Chyba się posikam z wrażenia Posikasz się dopiero jak CI wstanie podloga :) Bezcenne :) Nie zapomnij aparatu Gdybys na golasa przed kapliczka nie tańcowała, to pewnie twoja podloga lezałaby dzisiaj na ziemi, tam gdzie jej miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.01.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 dzień dobry Mycha ładne to drewienko takie czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.01.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 doberek moi sąsiedzi mają u siebie sapelle i wcale nie jest czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.01.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 doberek moi sąsiedzi mają u siebie sapelle i wcale nie jest czerwona ładna jest sapelka... Duch Ci od razu powie, ze na podłogi nie teges... bo już go pytałam... ale i tak mnie się podoba dzień dobry Nefcia jesteś okrutna... obym ja nigdy nie musiała sikac po nózkach... bo już bym chyba nie zdzierżyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts