78mysz 29.03.2010 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Pamiętajcie tylko że ten grubszy styro weźmie w łeb jak będzie zły montaż okien. I pomyślcie jak chcecie je montować i jak będą wyglądać. Nefciu ja ma dwudziestke styropianu i nie widzę zeby przysłaniał mi swiat.)ale faktycznie przy małych okienkach w domku warto wziąść mniej styropianu ale o większym współczynniku lambda czyli np 15 grafitu Jeśli okna sa dobrze zmontowane nawet w ścianie-nie w styropianie na kotwach, to nic złego się nie dzieje,a jesli okna sa zle zamontowane, to i cienki i gruby zachowają się tak samo.Tylko gruby pozwoli zatrzymać większą ilość ciepła niz chudy. I tak zawsze będzie lepiej.Chyba ze mówimy o dziurach w scianach wielkości pięści. Same mostki termiczne przy montazu okien w scianach i wywinięciu nawet niewielkiego zapasu styropianu w glifach na ramę nie są az tak znaczące jak niedopasowanie okien rozmiarem do otworów. U mnie na badaniu mostki w otworach okiennych były niewidoczne(co nie znaczy ze ich tam wcale nie ma) Montaż okien w izolacji ma sens jesli chcemy budować dom pasywny, ale to pociąga za sobą dodatkowe koszty montażowe- zresztą nie najmniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.03.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 no to się Ciesz ja mam i już go nie lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 30.03.2010 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 no to się Ciesz ja mam i już go nie lubie znaczy co ecoboardu? Wolę to niż nic. Kiedyś wymienię na drewnianą kostkę, albo kamień, teraz ważny jest kształt ogrodu, nasadzenia, które kiedyś stworzą kompozycje, a reszta sie nie liczy Miłego dnia Wsiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 30.03.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 no to się Ciesz ja mam i już go nie lubie aaaa o szambie mowa była. A co sie znowu dzieje z Twoim szambem Nitus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 30.03.2010 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 no to się Ciesz ja mam i już go nie lubie aaaa o szambie mowa była. A co sie znowu dzieje z Twoim szambem Nitus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 30.03.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 o szambie o szambie a bo ta cholera znów nabiera mi wody z działki... a że glina to woda nie wsiąka tylko szuka dołka... i jak tralala pasuje jej szambo szukam firmy która uszczelnia szamba od środka.... znaczy ubrana odpowiednio wejdzie mi tam poszuka nieszczelności i ją "zaciapie" znalazłam takie http://www.szczelneszamba.pl/index.html i takie http://katalog.pf.pl/Warszawa/Instalator-2-PHU-F5547513G0B7568-m19.html ale wiesz.... chciałabym kogoś kto już się gdzieś u kogoś spisał i wie co i jak... założyłam wewontek na wymianie... ale jakoś od wczoraj średnio idzie.... pewnie ludzie mają szczelne szamba a nawet jak nie mają to im to nie wadzi to mają piach i wiadomo użyźniają naturę... kurde jak nie urok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 30.03.2010 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Nitka to pompka w szambo i do sąsiadów No przechalapane z cieknącą beczką, a w drugą stronę też ciągnie jak juz jest sucho dookoła? Deweloper nie uznał reklamacji? A wogóle to nie on sie tym powinien zająć? Zżyma się dalej czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 30.03.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Nitka to pompka w szambo i do sąsiadów No przechalapane z cieknącą beczką, a w drugą stronę też ciągnie jak juz jest sucho dookoła? Deweloper nie uznał reklamacji? A wogóle to nie on sie tym powinien zająć? Zżyma się dalej czy co? z tą popmka to nawet klawy pomysł, ale niestety jej też szambo przecieka :P więc swojej wody z działki tyz ma od cholery... moja nijak nie wlezie ubolewam co developerów to jest mały postęp we współracy... po świętach mają ruszyć prace, co jak wiadomo i mnie i im jest na rękę... ja będę mieć cacy... a oni święty spokój z narwaną babą :P co do szamba to oni też szukają... co dwie głowy.... tyle, że już wiem, że nie kazda firma jak ma napisane uszczelnianie - to chce wejśc do środka pogmyram jeszcze ciut... i jak co to będe dzwonić do tych dwóch co pisza że włażą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.03.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Mysza, widzialam te karty, ktore pokazywalas w zooplusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 30.03.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 http://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.obiekt2.aspx/0/460/Kobieta/34c52711-f438-4e66-a97e-3e677bd2f8e6_20090407012308_Zwyczaje-wielkanocne-mazur-43.jpg ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzą an-budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.03.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 dobry wieczórMyszeczko a jak dam piątkę tego grafitowego na ściane między garazem a domkiem i na sufit w garażu to wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.03.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 lepiej daj 10, my mamy 5 bo wiecej sie nie dalo wcisnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.03.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Tak Wusiu lepiej dać 10tke białego [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.03.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 dzień dobry no ja na ta 10-kę to też za bardzo miejsca nie mam dlatego myślałam o cieplutkiej piątce grafitowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.03.2010 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 no to jak juz tak musi byc, to niech będzie. Bedzie grzejnik w garażu? Ale na suficie masz chyba wiecej miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 31.03.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 (edytowane) Niech wam jajeczko dobrze smakujebogaty zajączek uśmiechem czarujeMały króliczek spełni marzenia,wiary, radości, miłości, spełnienia! http://img529.imageshack.us/img529/995/dalmatek585qk4.gif Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez lidszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Myszeńko no grzejnik to chyba na pewno w garażu będzie no na suficie pewnie że mam akurat garaż to mam wysoki że hej tylko czy styropek gruby nie będzie przeszkadzał w zamonotwaniu bramy segmentowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dzieląc się jajkiem,w te piękne Święta,życzymy samych radości.Niech będzie zdrowie, niech będzie szczęście, dobrobyt niech u Was gości http://www.voica.misje.pl/wielkanoc1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.04.2010 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Spokojnych, zdrowych, pełnych radości Świąt Wielkiejnocy Spełnienia wszystkich marzeń, osiągnięcia wszystkich szczytów i ziszczenia wszystkich planów http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/sz/68l.gif życzy Neferka z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.04.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Mysiu Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,bogaty zajączek uśmiechem czaruje.Mały kurczaczek spełni marzenia,wiary, radości, miłości, spełnienia. http://www.ekartki.pl/cards_files/32/32304_jajka_cr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts