barranki2 29.07.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witalski, szanowna myszoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.07.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 ech Mycha żeby Ciebie wytropić to ja chyba kota muszę wysłać mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.08.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 hejka, czs sie na chwile pokazac:). Ostatnio było duzo pracy, nerwów i generalnego przybicia, ale jak wczoraj wyszłam na ogórdek i wziełam sie za chwasty to mi troche lepiej. Robię teraz tył działki i normalnie mam przy tym nerwa, bo myślałam, ze zrobienie czegoś prostego będzie nieco łatwiejsze, a to takie wszystko skomplikowane ze chwilami wpadam w szał okrutny.Czuje, ze zanim osiągnę efekt to każda roślina przejdzie jeszcze nie raz wstrząs przeprowadzkowy. Biedne moje roślinki . Ale pokaże zaraz nad czym dumam i co juz mniej więcej mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.08.2010 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 trawsko przed domem-nic go nie powstrzyma, urosło z sezonie z kilku badylków dosłownie: http://a.imageshack.us/img691/3610/atrawyogol2.jpg to będzie brama zamykająca formalną część ogrodu: http://a.imageshack.us/img717/7838/atrawyogol1.jpg a dalej wolna amerykanka, czyli to z czym się użeram- TYŁ OGRODU, brrrr. Miało być prosto, ale coś mi nie wychodzi. Jest raczej chaotycznie http://a.imageshack.us/img85/8782/bbylin.jpg a tu zajawki zbliżające problem: http://a.imageshack.us/img686/2199/bbylinyitrawy.jpg http://a.imageshack.us/img256/249/bbyliny.jpg I zapytacie zaraz czego sie czepiam. No tak, roslinki będą ładne. W założeniu- iglaki-głównie jałowce, różne trawy i trochę bylin w bieli i niebieskościofioletoróżowatościach. No i odrobinę form kulistych w stylu thuja danica, czy formowane bukszpany oraz kilka słupków jałowiec hibernica-cudne toto jest-bo rośnie prostym slupkiem, tylko wooolno. No dobra, ale jak to zebrać do kupy do cholery jasnej i to jeszcze uwzględnic, ze się rozrośnie? To jest makabra dla mnie!!! raaatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.08.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Mysza, wez piwo walnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.08.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Noooo trawy ozdobne wiem, że są, iglaki mają kolce , to znam, ale reszta to chwasty... (i ja się nie znam.... ).No i ogródek poukładany... Nie przejmuj się Mysza... taki podział ma mój pracownik... iglaki , kilka róż,,, a reszta to chwasty.... Cokolwiek bym nie wsadziła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.08.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Myszko daj prosze przepis na te schabiki z grila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.08.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 MYSZO jakie Ty masz pięęęękne TRAWISZCZA!!!!!:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.08.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Mycha cudnie u Ciebie weź przestań że planu nie masz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.08.2010 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 no właśnie Drogie Panie, na zdjęciach wszystko zawsze wygląda cudnie-no mówie oczywiście o zieleninie. :D Małgoś, piwo walnięte zostało ale tylko sztuk jeden. Zeby nie stresować się juz tym tyłem wziełam się za "zakątek". Tam będą same trawy, kamyki deski i może kiedyś ławeczka.To idzie łatwiej, znaczy o tyle łatwiej, bo nie trzeba narazie myśleć nad obsadą tylko można się oddac przekopywaniu terenu, a kopanie z kolei jest wnerwiające, bo dużo czasu zajmuje i w związku z tym o nasadzeniach nie myśli się na 100% przy tym. Rasiu- trawy zakupywałam sukcesywnie od zeszłego roku, tu ździebełko, tam ździebełko, ale teraz to wręcz oszalałam na ich punkcie. Rasiuuu, a wiesz ze mój pampas będzie miał pampasa rózowasa(stety niestety rózowego-musze kupic kilka białych sztuk) Arniko tak, też mi się wydaje, ze iglaki to te z kolcami są Wunia, ty dobra duszyczko- zawsze mnie tak pocieszasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.08.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Pampasa musisz Myszo bardzo dobrze okryć kołderką na zimę........... ale boooski on jest, chociaż ja wolałabym białego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.08.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Myszko a co z moim schabikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.08.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 czesc Myszolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.08.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Myszko a co z moim schabikiem?? Markotuś juz mówie co i jak. Bierzesz schab kroisz w bardzo cieniutkie plasterki, albo w trochę grubsze i lekko rozbijasz. To wrzucasz do michy z marynatą: oliwa lub olej, ocet, lub ocet balsamiczny, doprawiasz ziołami-ja bardzo lubię z estragonem, można dolać trochę sosu sojowego ciemnego. Kroisz w to jeszcze cebulkę( także pieczarki) i marynujesz. Jak juz nie możesz wytrzymac to bierzesz folię i rozkładasz na niej kotlecika, a na wierzch idzie pieczarka i cebulka, razem z tą marynatą. dopieprzasz swieżo mielonym pieprzem i pieprzem ziołowym, z drugiej folijki robisz wieczko i wrzucasz na grilla. Nie wolno przesadzic z czasem grillowania, bo schab zrobi sie twardy.Schab jak i kotlet schabowy nie lubią bardzo wysokiej temperatury. Dosłownie parę minut. I można zasiadać do jedzenia. W ten sam sposób można robić polędwiczki. Bierzesz takiego węza i kroisz go na talarki i lekko ugniatasz każdy ręką. Do polędwiczki można dodać sporo sosu sojowego i trochę jabłka. Polędwiczki to danie ekspresowe. Na grilla można też wrzucic trochę warzyw-polecam cukinię i pieczarki. Kawałki piersi z delikatem i oliwą są tez pyszne i soczyste. AAAa, Do schabu na wierzch można jeszcze dorzucic to co myszy lubią najbardziej- trochę tartego serka. idę kopac ogródek.Miłego dnia wsiem! Czesc Matka Polka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.08.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.08.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 do rainforesta dałam najciemniejszą szarą fugę jaką znalazłam.To antracyt, albo grafit z mapeia. Ta ciemniejsza. I tak wygląda jak dla mnie na ciut za jasną. Najpiękniej wygląda polana wodą. Chciałam zeby kamyczki wyraznie się odcinały, a fuga pozostawała niewidzialna. Jeśli chcesz mieć efekt całości to trzeba zastosowac jeden z dominujących kolorów na mozaice. Twoja mozaika jest ciut jaśniejsza niż moja.Idę zerknąć czy masz gdzieś zdjęcia położonej mozaiki.Co do kolorów khaki w fudze zachowałabym troche ostrożności, gdyż kolorowe fugi często nierówno się rozprowadzają i widać różnice w kolorze Mysza, możesz już wpaść i podglądnąć mozaikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.08.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 na pewno ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.08.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 na pewno ja? Eęęę? Bo kiedyś chciałaś podgladnąć mozaikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.08.2010 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 no chciałam chciałam. Totalnie moje klimaty.Uwielbiam zieloności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.08.2010 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 no i ta fuga wyszła bardzo dobrze i równo się rozmieszała to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts