78mysz 08.12.2008 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Czesc Riebiata aj ledwo zem wrociła do domu, ale troche sie wyjasnilo. Byłam w Starostwie i mapka projektowa dla projektanta jest wazna 1 rok. Wiec wogole jestem w szoku. Ale to niby dobrze dla mnie. Kolejna sprawa - to jest wyłączenie z produkcji rolnej - zarzekają sie w geodezji ze trwa to u nich do dwóch tygodni nie dwóch miesięcy. Za to popatrzylam wczoraj w nocy na mapke od projektantki - do wyłączen i patrze a ona wpisala tam date grudzien 2007. . To niesamowite ze udało jej sie naniesc budynek na mape ktora jeszcze w zeszłym roku w grudniu nie istniała. To wkur....iajaące ze kazdemu trzeba patrzec na rece. bede spokojna dopiero jak mi zaakceptują projekt. W nocy mi sie snilo, ze ktos mowil, ze taki projekt na jednej nodze i robiony przez kilka osob to nawet jak juz sie da wybudowac, to sie i tak zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Doberek A mi się podoba trzecia najbardziej... Takie zgrupowane słupki wyglądają moim zdaniem lepiej, niż porozrzucane w różnych miejscach I ciąg szafek górnych po dwóch stronach okna wygląda lepiej IMHO... Chociaż ta ostatnia też ma swój urok Nie wiem sama... Dobrze że nie mam takiej ładnej i otwartej kuchni z miejscem na wyspę, to się nie muszę tyle zastanawiać Słuchaj Myszka, a Ty wiesz że nie ma osoby która by nie narzekała na czarny blat, że się brudzi okropnie i każda kropelka wody ślad zostawia? Kurka pikol fix nie ma jednoznacznego w miare pomyslu na kuchnie. Jedyny plus ze nikogo nie razi czarnuchowata lodówka- dzisiaj ją zamowilam. Od biedy sprzedam ją i kupie nową jak bedzie dom, ale ta mi sie podoba bardzo. Dorciu jak sie nazywa ten projektant z chobota?darpil? Musz do niego napisac, moze on mi ustawi kuchnie jak trzeba. W szewczykowych domach w kuchniach nie mozna bylo dac wyspy bo sie nie miesicla zbytnio, a tu sie miesci mega wyspa i nic wiecej. Z blatem jeszcze zobacze, ale nie bedzie całkiem czarny, raczej grafitowy - na takim juz mniej widac bochomazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.12.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Bezele - wiem bo się Neferki pytałam No właśnie tak to jest z Szewczykami i wyspą Widziałam właśnie wczoraj u przyjaciółki nowo zmontowaną kuchnię w podobnym układzie (a raczej układziku - u niej ) jak Twoja i fajnie taka wyspa wygląda. Ona sobie zrobiła z dwóch stron (od jadalni i sralonu - układzik tez jak Twój układ ) wyższe szafki, które zasłaniają ten burdel jaki na wyspie powstanie w trakcie użycia - u Ciebie tym bardziej (obawiam się), bo masz płytę w wyspie, a to zawsze się coś popryska, wyleje, no i ciężko utrzymywać gotujące się garki w idealnie czystym stanie zewnętrznym patrząc z salonu... Więc pomyśl o tym, bo to dobry ruch i fajnie wygląda. A jej wyspa to 2/3 Twojej może, więc u Ciebie tym bardziej się zmieści. Ale łupek to taki jednolity jest, nie? Bo chyba na takim bardziej widać niż na maziajowatym granicie... Tylko że ciemnoszary granit to jak nagrobek wygląda I tym się martwię :cry: Bo taki jak mi się podoba (strrrrasznie!) to nie wygląda jak nagrobek, ale kosztuje majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Ide projektowac znowu. Tym razem inaczej zrobie, tak jak nie chcialam, ale za to tak ja sie ta kuchnia prosi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 nic nie moge wymyslec i nie moge tez znalezc bezele ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.12.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 W sprawie kuchni to bralabym pod uwage ergonomie tzn nie wsadzalabym lodowki miedzy dwa slupki bo nie bedzie sie wygodnie bralo z niej rzeczy do odkladania na blat. Moze zgrupowac 2 slupki i obok dac lodowke i wyrownac np dodatkowa szafka i juz za lodowka blat na ktory mozna odkladac rzeczy. Jest co prawda wyspa obok ale bedzie ciagle przekladanie, najpierw na blat na wyspie a potem przy zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 no wiec własnie cos nie moge tu polączyc ergonomii i urody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.12.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Wejdz na strone bluma tam dosc fajnie jest rozpisane co powinno byc kolo czego, zmywarka powinna byc kolo szafki z talerzami, szklankami i sztuccami zeby otowrzyc jedno i drugie i tylko przekladac bez latania po kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.12.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 tutaj http://www.blum.pl/pl/pl/11/04/index.php i http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/03/index.html?up_site=pl&up_lang=pl&pmod=101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dziekiu Markoto. Problem w tym ze w poprzedniej kuchni ulozyłam wszystko idealnie w jedną chwile, a teraz chyba chcialabym za duzo a nie da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.12.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No co za duzo to niezdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.12.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 nic nie moge wymyslec i nie moge tez znalezc bezele ;( http://forum.muratordom.pl/uzytkownik16964.htm Tiaaa też się martwię tym odkładaniem z lodówki - albo blat koło piekarnika, albo koło lodówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 08.12.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 tutaj http://www.blum.pl/pl/pl/11/04/index.php i http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/03/index.html?up_site=pl&up_lang=pl&pmod=101 No na tej podpowiadance piszą żeby na jednym końcu ciągu dać piekarnik, a na drugim lodówkę, czyli wersja nr. 4 Kuchnię w U mają dokładnie taką jakiej ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.12.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 u mnie łoki... a u cię.. se juz slecioł wis../? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Dorcia Ty masz dobrze rozplanowaną kuchnie. Moze bedzie nie za wygodnie z piekarnikiem bo lodówka przy blacie, albo z lodówką- bo piekarnik przy blacie, ale to jedyny mankament. Uwazam ze jest drobniejszy niz np brak korelacji zlewu i płyty jak u mnie i wogole ogólne rozbieganie sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 no to prosze ergonomiczne w moim mniemaniu kuchnie: najpierwsza bedzie ta - kuchnia L z wyspą. piekarnik na wygodnej wysokosci. miejsce na blacie na odlozenie blachy. płyta odzielona wygodnym wymiarowo blatem roboczym od zlewu. zmywarka przy zlewie. znowu miejsce na odlozenie czegos z lodówki na blat. Wyspa - barek do zrobienia kawy, czy herbaty i takie tam. http://lh5.ggpht.com/_81jLH965IWA/ST1va88g_RI/AAAAAAAABJo/W8d4N3TYGO4/s512/kuch%20ergonom.JPG dalej: kuchnia w U - ergonomiczna, ale siekająca troche powierzchnie kuchnio-jadalni. mozna za to postawic komode w jadalni. kuchnia posiada zakamarki w ktorych mozna sie schowac z balaganem http://lh4.ggpht.com/_81jLH965IWA/ST1v09qXKLI/AAAAAAAABKI/ZVFszmLeHxQ/s512/kucherg%20u.JPG wersja kuchni z wyspą. Taka kuchnia chyba dobrze wygladałaby w nowoczenej formie.Herbatke mozna zrobic na "kredensiku" i nie zawadzac osobie przygotowujacej posilek http://lh4.ggpht.com/_81jLH965IWA/ST1xunvU1uI/AAAAAAAABKo/3KflzTnSqtU/s512/wysp%20nowocz.JPG I tak to. Nie wiem czy ktoras z tych wersji przemawia do mnie szczególnie, choc uwazam ze ostatnia jest nawet ładna, czy tez nie kulawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.12.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Prosimy o reakcję na akcję naszego Kolegi forumowego: ) http://forum.muratordom.pl/pomagam-w-swieta,t146655.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.12.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 witam o wczesnym poranku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 09.12.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ja tam wcale nie uważam, że u Ciebie jest niefunkcjonalnie ze zlewem pod oknem i płytą na wyspie - odwracasz się na pięcie (może być też wersja z kopniakiem z półobrotu ) i już jesteś tam gdzie chcesz - to moim zdaniem będzie bardzo wygodne. U mnie jest tak jak u Ciebie na pierwszej "nowej" wersji i się właśnie zastanawiem, jak bardzo odsuwać płytę od zlewu... Bo mówiłaś że fajnie jest tam mieć więcej miejsca i faktycznie - teraz mam tyle co zmywarka i kawałeczek i to jest mało - wstawię tam 4 talerze jak już nic innego nie będzie stało ale z drugiej strony to latać przez pół kuchni żeby makaron odlać albo płytę umyć to mi się nie będzie chciało... Nie wiem jaka jest optymalna odległość (w krokach np. ) i tego nie napisali na stronie bluma Ale u Ciebie będzie ok, tak mi się wydaje. Bo masz wszystko: i miejsce na nakładanie na talerze i blisko do zlewu JEDNOCZEŚNIE. To jest moim zdaniem bardzo dobry układ. I dużo fajniejszy niż którakolwiek z nowych wersji, z czego pierwsza w ogóle jest nieakceptowalna, bo wyspa jest za daleko i będziesz do niej biegać (pamiętaj, ma być 120-130cm oddalona, żeby wiesz, Chuck Norrisować :wnk: ), druga też bo ściana - po co?, a trzecia to jakaś taka dziwna jest... No może nowoczesna, ale tak nic pod oknem? dziwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.12.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Czesc Dziubki Dorcia ta moja pierwsza ergo-wesja kuchni co niby podobna do Twojej to bedzie super wygodna. Cale gotowanie robisz stojąc w rogu i tylko obracasz sie lewo-prawo, zlew-kuchenka. Nawet jak naciapiesz to wszystko zostaje na blacie, wycierasz i po sprawie, a gorzej sie schylac jak cos trzeba z podłogi zetrzec ( wersja z kuchenką na wyspie a zlewem na blacie). Zreszta trudniej kontorlowac garnki jak myjesz cos w zlewie bo musisz sie obracac co chwile. Do mnie bardzo przemawia Twoja wersja kuchni. Wyspa -to nic ze wtedy daleko i tak jest to strefa tylko do przygotowania napojów, wiec nikt Ci w droge nie wchodzi jak chce z blatu skorzystac, a Ty akuratnie cos tam juz robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts