markoto 06.10.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a jak bardzo chcesz sie zaslonic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 niestety nijak nie jarze czym sie różni brama 1 od bramy 2 ale i tak glosuje na stalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.10.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 niestety nijak nie jarze czym sie różni brama 1 od bramy 2 ale i tak glosuje na stalową. tu nie o bramę chodzi, a o kolor tynku na ogrodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 pytanie było o brame to ja jestem za takim kolorem który nie będzie udawał betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 no dobra, wygrywa brama nr2 czyli biały mur-szkoda, ze przegrywa cenowo A teraz przerywamy audycję, aby nadać komunikat specjalny Proszę Państwa bardzo potrzebuję może ktoś ma parę zdjęć z układania elewacji. Interesuje mnie jeden szczegół, mianowicie sposób wykonania dylatacji na styku izolacji z tarasem, gankiem lub jakimś innym betonem poziomym. Ile ta dziura ma miec, czym się ją później wypełnia, jakimś sznurkiem czy pianką? Otóż przychodzi do mniie pojutrze Pan, który mi robił elewację(i popękała) i teraz mnie pyta jak to ma wyglądać. Ciężki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.10.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Myszeczko ja Ci Kochana postaram się na jutro zrobić foteczki;) u mnie idzie listwa startowa na całym obwodzie powyżej styropianu na cokole między styro na cokole listwą startową i styropkiem na ścianach jest około 1 cm przerwy w to mam upchany sznur dylatacyjny o taki http://icmarket.pl/izohan-sznur-dylatacyjny-mbrolke-p-7035.html a po wierzchu pójdzie silikon budowlany np taki http://www2.selena.pl/cms/?__page_id=33 tak sobie to obmyśliłam jak się naczytałam różniastych rzeczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Brama nr. 2 Ja nie mam takiego styku...U mnie jest normalnie styro na murze i przychodzą krawężniki oraz kamień tłuczeń wysypany . W przyszłości będzie kostka, a może na tarasie zrobię drewienko... nie wiem. Zależy pewnie od finansów i chwilowego " wpadło mi w oko" , albo w tym momencie lubię Np. kostkę, czy drewno, czy jeszcze nie wiem co. A do dylatacji to są takie specjalne listwy dylatacyjne. Może one by pomogły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Myszeczko ja Ci Kochana postaram się na jutro zrobić foteczki;) u mnie idzie listwa startowa na całym obwodzie powyżej styropianu na cokole między styro na cokole listwą startową i styropkiem na ścianach jest około 1 cm przerwy w to mam upchany sznur dylatacyjny o taki http://icmarket.pl/izohan-sznur-dylatacyjny-mbrolke-p-7035.html a po wierzchu pójdzie silikon budowlany np taki http://www2.selena.pl/cms/?__page_id=33 tak sobie to obmyśliłam jak się naczytałam różniastych rzeczy;) Wunia a styropian na cokole jest przytwierdzony do betonu, czy też jest dylatacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.10.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 no przyklejony jest do ściany fundamentowej jak ocieplali fundamenty bo to łączenie jest na styku ocieplenia fundamentu i ściany:) a schody i taras to mam zrobione na "luźno" w sensie że też najpierw ocieplenie fundamentu i dopiero potem lane schody i taras - więc są niejako niezależne od budynku a ten sznur to jest taki "zgniotliwy" więc powinien dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 No dobra, już chyba wiem co zrobię. Kazę mu naciąć granice styroduru ze styropianem w to włozyc sznur i na koniec listwę dylatacyjną i zatynkować. Tylko, co zrobić z resztą dziury? no bo sznurek nie zajmie mi głębokości 20 cm ocieplenia? A to mostek jakby nie było solidny. Może wełną delikatnie go potraktowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.10.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a dotniesz taki centymetrowy paseczek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Wełna zmoknie..... I nici z ocieplenia... albo styropian włożyć, albo sznur, albo pianka, może klej do styropianu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Wusia dotnie..... Resztę klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 jak nie dotnie to waciki poupycham. Jest inny problem. Jak zrobię dylatację między styropianami to się okaże, ze górny styropian nie ma podparcia, no bo oczywiście listwy startowej nie ma. Szlag by to.Nic nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 (edytowane) Dylatacje w podlodze robi sie tak ze napycha sie szczeline dylatacyjna sznurem i zamyka bentonitem albo kitem trwaleplastycznym nie wiem czy tez tak da sie na scianie zrobic taki znalazlam np http://www.chemiabudowlana.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=22 Edytowane 6 Października 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Martuśka no ja tak ścianę mieć będę Mycha ja listwę startową dałam bo ma okapnik i myszki mi w styropek nie wlezą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 no własnie, sikaflex wystarczy bez listwy? Styropian nie siądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 (edytowane) w koncu jest okolkowany i przyklejony, my w ogole nie mamy listwy startowej Edytowane 6 Października 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 problem w tym ze to z mojego polecenia kołkowanie było słabsze, bo i ściana niska w sumie ze 3.5 m Tak się naczytałam. Oj kicha będzie mówię Wam, ale z drugiej strony nad oknami styropian nie zwisa, więc może i tu się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 slabsze tzn jakie?? ale kleili tez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts