78mysz 06.10.2010 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 kleili.narysowałam przekrój. Wydaje mi się, ze dylatację trzeba zrobić tam gdzie czerwona kreska, a rózową sobie darowac?http://img443.imageshack.us/img443/7214/dylatacja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 w koncu jest okolkowany i przyklejony, my w ogole nie mamy listwy startowej U mnie też nie było - tylko klej i kołki. Póki co elewacja nie pęka i jest ok. Myszko zasiałaś wątpliwości co do wykonania tego elementu u mnie... A przyznam Wam, że mam problem z oknem w sypialni, bo na ścianie wychodzi mi zaciek... Ewidentnie ściana ciągnie wodę - teraz pytanie skąd..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 U mnie też nie było - tylko klej i kołki. Póki co elewacja nie pęka i jest ok. Myszko zasiałaś wątpliwości co do wykonania tego elementu u mnie... A przyznam Wam, że mam problem z oknem w sypialni, bo na ścianie wychodzi mi zaciek... Ewidentnie ściana ciągnie wodę - teraz pytanie skąd..?! rzuć zdjęcie, zobaczymy. Czy to gdzieś przy koszu może? od dołu ciągnie czy górą spływa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Myszko ten zaciek jest od dołu i co gorsze w domu... Od środka... Zaczął wychodzić już wiosną... Jakiś miesiąc temu wezwaliśmy naszych wykończeniowców, którzy przyszli, odcięli nam porządnie ścianę od podłogi, ale problem nie zniknął... Boję się, że jest źle wykonana izolacja między tarasem a ociepleniem i tamtędy ściana ciągnie wodę. Podobną historię mieliśmy przy jednym oknie w jadalni, ale po takim podcięciu ściana jest suchutka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Myszko ten zaciek jest od dołu i co gorsze w domu... Od środka... Zaczął wychodzić już wiosną... Jakiś miesiąc temu wezwaliśmy naszych wykończeniowców, którzy przyszli, odcięli nam porządnie ścianę od podłogi, ale problem nie zniknął... Boję się, że jest źle wykonana izolacja między tarasem a ociepleniem i tamtędy ściana ciągnie wodę. Podobną historię mieliśmy przy jednym oknie w jadalni, ale po takim podcięciu ściana jest suchutka... no więc własnie te tarasy betonowe są przereklamowane. Jak Wam podcinali ściany? Wypełniali dziurę jakąś masą wodoszczelną?Masz ocieplane wełną czy styropianem Marys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Masą wodoszczelną mieliśmy smarowany taras, a ściany ocieplone są styropianem. Nie mam pojęcia czym wypełnili podcięcie... Muszę jutro Małża dorwać w obroty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.10.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Mysza wreszcie widze jak to jest zrobione ja bym ciachnela tylko tam gdzie czerwona kreska to powinno wystarczyc chyba ze boisz sie ze ten beton z ganku bedzie na tyle pracowal ze podniesie tez ten zewnetrzny styrodur to mozna tam tez zrobic dylatacje U nas jest ciagle wilgotna sciana w garazu tak na 10cm od posadzki tez jestem ciekawa skad to podlazi, pewnie izolacja scian fundamentowych jest do chrzanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.10.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Matko, o czym Wy tak wcześnie rano deliberujecie..........Jednak ten mój blond to nie od parady tylko A tak chciałam coś konstruktywnego wnieść do dyskusji...Przywitam się wiec tylko: CZEŚĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Jeśli jeszcze można się wypowiedzieć w sprawie bramy: głosuję jak większość na 2. To szare ogrodzenie wygląda trochę ponuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 07.10.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witaj Myszko, przyznaję się, że zaglądam do Ciebie już od jakiegoś czasu...i się inspiruję Nawet już trochę skopiowałam, tj. też mam chińską umywalkę Kuchnia jest super! O pokoiku córy nie wspomnę, bo już się gdzieś wypowiadałam:) Zapisuję się więc do "oficjalnych" podglądaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.10.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) Myszko ten zaciek jest od dołu i co gorsze w domu... Od środka... Zaczął wychodzić już wiosną... Jakiś miesiąc temu wezwaliśmy naszych wykończeniowców, którzy przyszli, odcięli nam porządnie ścianę od podłogi, ale problem nie zniknął... Boję się, że jest źle wykonana izolacja między tarasem a ociepleniem i tamtędy ściana ciągnie wodę. Podobną historię mieliśmy przy jednym oknie w jadalni, ale po takim podcięciu ściana jest suchutka... nooo po opisie wygląda na to, że masz to co ja.... tylko mi ciągnęło od balkonu, nie tarasu... http://lh6.ggpht.com/_83tmosUe46o/SvGeziFGVDI/AAAAAAAACrE/7RKZC7N7wUg/s640/IMG_2516.JPG takie masz? Edytowane 7 Października 2010 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 kurcze od tycjh waszych plam na ścianach to mi sie w żołądku przewraca. mam niezłego stresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.10.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) kurcze od tycjh waszych plam na ścianach to mi sie w żołądku przewraca. mam niezłego stresa i ja też się zaczynam denerwować - na zapas:rolleyes: Edytowane 7 Października 2010 przez pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 dzisiaj jakis stresujący dzien. właśnie przeczytałam o rasi włamaniu i już w ogóle jestem załamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2010 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 czesc Dziewczyny. Włąsnie wróciłam od laryngologa. Napchali mi jakiegoś gluta do ucha i jestem cała skołowaciała i głucha. Jak nietoperek tracę zmysł echolokacji w przestrzeni. Najlepiej by mi chyba wyszło zaszycie się w jakiejs przytulnej szafie Dzisiaj przychodzi Pan, który mi może postawi jeszcze w tym roku kawałek muru pod bramę, a ja jeszcze muszę lecieć do gminy zgłosić zamiar postawienia ogrodzenia, brrr. Straszne te wszystkie podcieki na ścianach, też się tego boję jak ognia, pewnie dlatego tak panikuję z tym podcinaniem styropianu, ale trudno, trzeba to zrobić po bożemu. Teraz jest ok-nic nie podcieka, ale elewacja też nie może być taka popękana. Pola witam w klubie jawnych podglądaczy. Uzyskujesz moje oficjalne pozwolenie na kopiowanie pomysłów, a potem jak juz wykończysz to ja przyjdę popatrzeć jak to u siebie powykańczać. AAAA myslałam chwilę nad swoją kuchnią-jak zabudować te szafki z lodówką i wymyśliłam.zaraz pokaże jak tylko narysuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.10.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 dzisiaj jakis stresujący dzien. właśnie przeczytałam o rasi włamaniu i już w ogóle jestem załamana O czym Ty piszesz...?! Lecę poczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.10.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 nooo po opisie wygląda na to, że masz to co ja.... tylko mi ciągnęło od balkonu, nie tarasu... http://lh6.ggpht.com/_83tmosUe46o/SvGeziFGVDI/AAAAAAAACrE/7RKZC7N7wUg/s640/IMG_2516.JPG takie masz? Kurczę Nitka u Ciebie to istny HARDCORE... Zrobię dzisiaj zdjęcie jak to u mnie wygląda... Jak na razie wychodzą takie bąbelki na ścianie, tak jakby farba puchła od spodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.10.2010 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 a ja w końcu przedstawię fotorelację z Arboretum w Bolestraszycach. Uwielbiam tam jeździćhttp://img63.imageshack.us/img63/7813/kokony.jpghttp://img689.imageshack.us/img689/3691/arbor6.jpghttp://img7.imageshack.us/img7/6466/arbor5.jpghttp://img714.imageshack.us/img714/7871/arbor4.jpghttp://img227.imageshack.us/img227/7408/arbor3.jpghttp://img828.imageshack.us/img828/651/arbor1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 07.10.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Bardzo dziękuje za info o lampach! zdjęć nie widze bo pewnie mam jakieś blokady! a tamten link to oczywiście czytałam!! w sprawie podciekania nie doradze, w sprawie bramy też nie za dużo, mamy przesuwaną 390cm i uważam że te 450cm to byłaby mega super wygodna, suwana-..na piechotę jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 07.10.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Hej Myszka Dziewczyna mam pytanie kto jest z okolic Wrocławia albo Trzebnicy Szukam tam architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts