78mysz 13.12.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Mysia dobra zlituje sie i juz nie bede Cie ganiac do pomiaru Obudowa ktora pokazalam kjest gotowa pod konretny wklad kominkowy.Niestety dosc ze droga to akurat nie pasuje do mojego wkladu tylko do szerszego modelu Forma Puro 115 Tutaj masz ceny :http://www.kominki.net/index.php?go=mcz&id=989 Ja mysle zrobic ja z czarnego lub szarego kamienia.Mam nadzieje ze uda mi sie kupic takie male kawalki w tanszej cenie niz 4 tys Musisz pojezdzic, moze znajdziesz płytki z kamienia. Wyjdzie dość tanio.Ja się nie bawiłam w kamień, bo nie było za co i nikt mojej "obudowy" nie przebije cenowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.12.2010 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Myszko dopiero teraz znalazłam czas by pochwalić Twoje domowe wnętrze ale bardzo mi się podoba a szczególnie listwy - są super i gzyms gzyms? jaki gzyms?aaa na oknie?troche przydługi, ale niech mu będzie. Obniża mi optycznie sypialnie;) dziękuję Gosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.12.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Licze ze kupie za pol darmo jakies odpady u kamieniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.12.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Już pomyślałaś na spokojnie... Bo zastanawiam się nad zamówieniem karniszy i może dałabym radę uszyć jakieś szmatki do okien.... Arniśka zajrzyj do wątku Gosi-ona ma tam taką koronkową firankę patrzcie jakie tu sa piękne http://allegro.pl/zazdroski-babcine-szydelkowe-zeby-30-200cm-i1252165484.html no nie wiem jak Wam, ale mi się podobają-sama bym sobie takie na okna wrzuciła tylko w minimalistycznym wydaniu;) Arniko, ja nie wiem jak to się nazywa, ale to jest chyba rodzaj zazdroski, ze na górze poprzeczka na szybie na samym dole też poprzeczka i w srodek taki prostokątny kawałek koronki., ale bez marszczeń, poprostu jakbyś bieżnik zawiesiła na balkonie na jednej i drugiej szybie/. Niestety nie byłam u Ciebie:oops: i nie wiem jak ten balkon koresponduje z innymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.12.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Ja mam takie właśnie zazdroski tylko jedna jest na chyba 50cm, druga może dłuższa, albo i nie a na szerokość to jedna może na jakieś 2,5 - 3 m , a druga ponad 3m...Ale myślałam też o takich całkiem długich do ziemi... oj bardzo mi się podobają..... A co z karniszami? Chyba zwykłe wybiorę.... tylko srebrna satynowe, i nie będę wymyślać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.12.2010 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 a po co ci jeszcze do zazdrosek karnisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.12.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 a jakim cudem polskone wyszło ci za 800zł? Jak wyceniałam i policzyli mi wszystkie podcięcia i poszerzenia muru to mi wyszło prawie1.9:confused:??? Nie biorę pod uwagę żadnych poszerzeń i podcięć. Wychodzi właśnie 800 lub nawet 700, wydaje mi się, że u mnie standard, przynajmniej standardowo niskie. Wrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.12.2010 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Nie biorę pod uwagę żadnych poszerzeń i podcięć. Wychodzi właśnie 800 lub nawet 700, wydaje mi się, że u mnie standard, przynajmniej standardowo niskie. Wrr... no własnie, a ja wszystkie drzwi z podcięciami, większość na gruby mur. tu łamane, tam przesuwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.12.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Mysia to musicie krtań nawilżać pytałaś pediatry czy nie za mała na witaminkę A bo to świetnie krtań nawilża:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 macie i tak szczęście, moja córka była pierwszy tydzień w przedszkolu we wrześniu i zachorowała. Od tamtej pory siedzi w domu. Co już jest ok i chcę ją posłać, to zaczyna się nowe. Ubiegły rok był identyczny i skończyło się niestety bardzo poważnie i teraz dmuchamy na zimne. Arnika, zajrzyj albo zapytaj tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT/page265 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.12.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 no własnie, a ja wszystkie drzwi z podcięciami, większość na gruby mur. tu łamane, tam przesuwne Jak bardzo gruby mur? bo może się jeszcze czegoś dowiem, brakuje mi jakichś nowych sensacyjnych informacjio tym, co mam w domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.12.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Jak bardzo gruby mur? bo może się jeszcze czegoś dowiem, brakuje mi jakichś nowych sensacyjnych informacjio tym, co mam w domu.... Myszce pewnie chodziło o to, że ma ściany nośne w środku domu i wtedy grubość muru to ok. 25 cm, a więc i futryna musi być wtedy szersza. Ściany działowe mają ok. 12,5 cm grubości. U mnie też kilka drzwi będzie obsadzonych na tych grubszych ścianach, więc i koszt większy. Większość jednak całe szczęście na działówkach Edytowane 14 Grudnia 2010 przez lidszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.12.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.12.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Myszce pewnie chodziło o to, że ma ściany nośne w środku domu i wtedy grubość muru to ok. 25 cm, a więc i futryna musi być wtedy szersza. Ściany działowe mają ok. 12,5 cm grubości. U mnie też kilka drzwi będzie obsadzonych na tych grubszych ścianach, więc i koszt większy. Większość jednak całe szczęście na działówkach Dziękuję Lidszu za wyjaśnienie Nie mam chyba takich ciekawostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.12.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Dziękuję Lidszu za wyjaśnienie Nie mam chyba takich ciekawostek. to się możesz tylko cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.12.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 to masz mazo wyjatkowy dom ze wszystkie sciany tej samej grubosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 14.12.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 ja też mam taki wyjątkowy nie mam nośnych w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.12.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Aaaaa to i ja nie mam żadnej sciany nośnej w domu a dom długi 20m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 14.12.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 ja niestety takiego wyjątkowego nie mam, ale całe szczęście tylko 2 pary drzwi się łapią na te nośne, a pozostałe 9 normalnej grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.12.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 to się możesz tylko cieszyć Już się nie cieszę, spytałam męża i w jednej łazience mamy grubą ścianę. Jeśli mówimy o drzwiach, bo tak w ogóle nośnych mamy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts