markoto 07.02.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Mazo cos cienka ta plytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.02.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 mazo pod aquatex sie nie gruntuje ścian - jest to wyraźnie zaznaczone przez producenta z tego co dobrze pamietam. a jeśli będziesz malować inną farbą to znowuż na aquatex nie powinno sie nakładać farb lateksowych. jakbyś jednak gruntowała to pamiętaj żeby bardzo dobrze zabezpieczyć wszelkie powierzchnie wykończone (typu drewno czy kafle) - grunt to JEDYNA substancja na budowie z której plam nie da się w żaden sposób usunąć. da się.Zajeło mi to jakieś 15 godzin na 20tu metrach kafli-raptem kilka plam i zeszły 3 litry kwasu i innych specyfików-az cud, ze sarinu nie wyprodukowałam, ani nie wybuchło, zdarłam jeden nóż i kafle mam wreszcie doczyszczone. Nie polecam-masakra. Aquatex ma chyba grunt w sobie, ale u mnie sufitów gipsowych nie dało się nim samym pomalowac-rolowało się na wałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 07.02.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 da się.Zajeło mi to jakieś 15 godzin na 20tu metrach kafli-raptem kilka plam i zeszły 3 litry kwasu i innych specyfików-az cud, ze sarinu nie wyprodukowałam, ani nie wybuchło, zdarłam jeden nóż i kafle mam wreszcie doczyszczone. Nie polecam-masakra. Aquatex ma chyba grunt w sobie, ale u mnie sufitów gipsowych nie dało się nim samym pomalowac-rolowało się na wałku Myszko, a z kafli coś zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.02.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 u nas na szczescie ze wzgledu na aquatex w sumie grunt uzywalismy głównie pod kafle wiec nie było tego problemu ale szkoda że człowiek sie o tym dowiaduje jak zamawia firme do sprzatania - wszystkie maja klauzule ze doczyszcza wszystko oprocz gruntu. myszko aquatex nie ma gruntu w sobie, to farba krzemianowa, niemniej jednak jak u mnie nie odpadła z lateksu to u Ciebie pewnie z gruntu też nie odpadnie. lepiej jednak zagruntować rozcienczonym aquatexem niz gruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 07.02.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 MAZO dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.02.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Myszko, a z kafli coś zostało? taaa, teraz mam wyjątkowego białego affrona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.02.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) mazo pod aquatex sie nie gruntuje ścian - jest to wyraźnie zaznaczone przez producenta z tego co dobrze pamietam. a jeśli będziesz malować inną farbą to znowuż na aquatex nie powinno sie nakładać farb lateksowych. jakbyś jednak gruntowała to pamiętaj żeby bardzo dobrze zabezpieczyć wszelkie powierzchnie wykończone (typu drewno czy kafle) - grunt to JEDYNA substancja na budowie z której plam nie da się w żaden sposób usunąć. Efilo - ja nie malowałam ścian aquatexem, tylko prolatexem. I niestety mylisz się, bo sprawdziłam to u źródła - rozcieńczony aquatex bardzo dobrze nadaje się jako grunt pod prolatex (doradca techniczny Kabe). Dziekuję za radę dotyczącą zaplamienia - zabezpieczymy nieliczne płytki, które juz położone. Tym razem wzięliśmy w końcu jakiś uniwersalny grunt, bo tego Kabe nie mają w okolicy, no i zostało trochę aquatexu. Edytowane 7 Lutego 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.02.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Mazo cos cienka ta plytka Teraz zauważyłam No rzeczywiście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.02.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 dobrze, to ja się może w końcu trochę odkopię na chwile:). Byliśmy wczoraj na wystawie orchidei-oczywiście to juz ne to samo co kiedyś i co roku powtarzam sobie, ze nigdy więcej, a i tak idę.Konkluzja jest taka, ze wieczorem zaczeliśmy znosić do kuchni swoje badyle do odczyszczenia, poprzesadzania itd. Nawet nie wiedziałam, ze az tyle ich jeszcze jest :rolleyes:Szczerze, to od przeprowadzki nic z nimi nie robiłam, za co mi straszny wstydhttp://img195.imageshack.us/img195/8713/storcz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.02.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mysia akumulatorki podładowałaś? ale kolekcja kwiatowa rzeczywiście imponująca:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 27.02.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 mysza - wow!ale kolekcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.02.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wow, wow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 27.02.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 nie slonko, tylko slonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ania, chyba sie zaplatalas, ale ja rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.02.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Imponująca kolekcja! Moje falki W KOŃCU LASKAWIE wypuścily nowe pędy i nawet 2 już kwitną Ale trwalo to około roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.02.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A ja moze powinnam mojego podlac raz na sto lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.02.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mnie chyba zdychają.... Korzenie są jakieś takie bure.... Zostały mi już tylko dwa..... I szczerze nie wiem co mam z nimi robić..... Chyba znajdę jakąś giełdę u nas ( kiedyś były... ) i kupię od hodowców a nie z marketów, bo jakoś te marketowe mi padają A miałam już chyba około 10 sztuk storczyków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.02.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A moj z Tesco jest silny jak kon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.02.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 I jeszcze chciałaś nowe kupować I one tak same z siebie tylko kwitną i kwitną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.02.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 kurcze, wlasnie słabo kwitną. Chciałam raczej pokazać jak się zapuściły, a nie jak kwitną. Arnika jak korzenie brązowe to znaczy, ze pewnie w wodzie stoją. Ja mam ze 20 storczyków z marketu, w tym upatrzone perełki do kolekcji, co na giełdzie to i za 150 chodzą.Moje często kupowane mizeroty i po 5 złociszy. Pamiętam jak dostałam w 2003 roku pierwszego falka od męża, z czasem przybyło kilka-stały się popularne. Przez jakieś dwa lata miałam na parapetach tylko zielone wielkie liście jak u kapusty i prawie straciłam do nich serce, nagle po kolejnej przeprowadzce ruszyły z kopyta, ze az byłam w szoku. Jeden falek kwitnie nieprzerwanie od trzech lat i ma w tej chwili równo 30 małych kwiatów-no i wypuszcza kolejne pąki Małgoś, a twój kwitnie teraz? Kasiu, jak ruszyły, to znaczy, ze załapały klimat i ze Ty załapałas o co im chodzi i bedzie dobrze:) A wogóle to czesc Dziewczyny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts