Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mysiego domu

78mysz

Recommended Posts

Kakusku, pleksi mam w dużym pokoju, w łazience goła wnęka-świetlówki leżą na suficie z k-g.

Zeby przykryć wnękę pleksą albo szkłem, to należy zrobić z kartonu wypusty w światło wnęki na jakieś min 2 cm i obrobić je kątownikami stalowymi. Nie wiem, czy dobrze tłumaczę.Wyglada to tak:

http://img218.imageshack.us/img218/5535/sufit.jpg

pleksę ciął maż sam, małą piłeczką

• Odpowiedzi 14,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki Mysiaczku :) Czyli przygotowywuje sie wneke taka jak pod weza ledowego.Pocieszylas mnie ze mozna to samemu przyciac bo to oznacza ze każe to zrobić ekipie od sufitów ;) Rozumiem że pleksi da sie lekko wygiać dlatego można ja wcisnać w te luke.Nie bede ryzykować ze szklem bo boje się ze mógłby być póżniej problem z jego wyciagnieciem (przy zmianie świetlowki) .

Ty masz w korytarzu założoną mleczna czy przeźroczysta?

Jeszcze raz wielkie dzieki :hug:

Edytowane przez kakusek

Myszko, jakie masz tynki? Chodzi mi o rodzaj i strukturę. I jak możesz mi napisać jaki masz kolor i skąd :)

A poza tym to jeszcze chciałam się zapytać o kominek, kto Ci montował i czy jesteś zadowolona?

Becia zewnętrzne? silikatowe z alpola, ziarno 1.5 tynk bazowy(bez koloru), baran. Nie jestem zadowolona, bo mam brzydko położone, ale u Barranków widziałam na żywo i mają go położony pięknie.Justynam tez pokazywała kiedys zdjęcia swojej elewacji i było ładnie w słońcu

Kominek montował "Mikołajczyk", obudowywał pan Rysio, a potem poprawiał mój glazurnik-nie wiem co bym bez jego poprawek zrobiła. Oj, o jakies stare drażliwe tematy pytasz ;)

cześć mysza wyczytalam, ze chcesz tanio hicksi dostac, moze tutaj:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1590337569

oprocz aukcji na allegro maja tez stronke ogrodnictwa. ja zamowilam 42 szt tyle ze tych wiekszych, 50 cm za 7,90 maja przyjechac za tydzień lub dwa z nowa partia roslin, pan obiecal wybrac te najwyzsze i najgęstsze.

Myszo, czy te Twoje miskanty to duzo opieki potrzebuja? Podobaja mi sie pardzo, ale ja potrzebuje czegos bezobslugowego....

taaak, bardzo dużo wymagają;)- żeby je podpalic na wiosnę i rzucic jakis nawozowy ochłap;)

tylko Majeńko uważaj, bo o tej porze to generalnie miskanty dopiero sie wychylają-żebyś nie płakała nad pustymi grządkami- z czyms trzeba je przemieszac

Gosia ma racje- tawułki tez bezobsługowe i dają bardzo szybki efekt, a do tego zielenina od wczesnej wiosny murowana:)

Tar, no przymierzam sie delikatnie do tej aukcji przymierzam, ale co to będzie, jesli Pan Tobie wybierze najgęstsze i najwyższe;).Efi mówiła mi ze one mocno owocują- no i się pojawia pytanie, czy dziecko nie pomyli cisa z borówką na przykład.Zaczynam sie zastanawiać jaką by tu inną odmianę uzyc na żywopłot

Mysiu, nie bierz z tej aukcji, zadzwon do tego Pana i umow sie indywidualnie, on wlasnie sciaga towar, ja zamowilam poza allegro i dogadalam sie co do wielkosci. co do jagodek to nie mam argumentu, mi z iglakow sie nic nie podoba na zywopłot poza cisami.

Mysiu, nie bierz z tej aukcji, zadzwon do tego Pana i umow sie indywidualnie, on wlasnie sciaga towar, ja zamowilam poza allegro i dogadalam sie co do wielkosci. co do jagodek to nie mam argumentu, mi z iglakow sie nic nie podoba na zywopłot poza cisami.

zrobię jak mówisz:)Zawsze dzwonie nim zakupię

Tawułki to nie tylko zielone ale i cytrynowożółte, żółto pomarańczowe w czerwień prawie przechodzące listki jesienią... straszną fanką się ich zrobiłam, bo one sobie rosną i rosną :cool: a nawet gdy któraś przymarznie, to od korzeni odbije ;)

tak, sama mam ze 40 tawułek w ogrodzie.Jak dla mnie to mogłyby wcale nie kwitnąć;)

Fajnie się z nich robi kulki;) :rotfl: To jest przykład na "tanie i dobre";)

Tawułki czy tawuły, bo się ostatnio dowiedziałam, że to inna inszość jest :)

Ja mam to japońskie, mniejsze.

Ale i tak chyba wolę trzmieliny i berberysy ( bo to jdynie mi rośnie bez względu na miejsce posadzenia i moją niedbałość o to ;))